Cumartesi , Nisan 27 2024

“GİDECEK YERİMİZ YOK”

Fethiye’de 32 yaşındaki Nurkadın Akcabel, engelli oğlu Ahmetcan Akcabel’e tek başına bakıyor. Evden çıkartılmak istendiğini ifade eden anne Akcabel’in tek isteği bulundukları evden çıkartılmamak. Kimseye duygu sömürüsü yapmak istemediğinin altını çizen Akcabel, yetkililerden yardım istiyor.

Fethiye’nin Çatalarık Mahallesinde 2 odalı bir gecekonduda yaşayan Nurkadın Akcabel, 15 yaşındaki zihinsel engelli oğluna tek başına bakıyor. Devletin verdiği 850 lira bakım parasıyla geçinen Nurkadın Akcabel, çocuğunu kimseye bırakamayacağı için çalışacak durumu olmadığını söyledi. Eşiyle 6 ay önce ayrıldıklarını ve şuan mahkeme aşamasında olduklarını söyleyen Akcabel, oğluyla birlikte ayakta durmaya çalıştıklarını ifade etti.

Akcabel, Fethiye Belediyesi’nin yardımlarıyla gecekonduda yaşadıklarını ancak evlerine tapu ya da ecremisil geldiği anda evden kendilerini çıkaracaklarını söyledi. Evden çıkartıldıkları halde gidecek kimselerinin olmadığını anlatan anne Akcabel: “Ahmetcan, Fraxil x sendromu. Kromozon eksikliği sonucu ağır zihinsel engelli olarak dünyaya gelen bir çocuk. Ahmetcan şuan 15 yaşında ama bir bebekten hiçbir farkı yok. Sürekli ilgi, bakıma muhtaç. Fethiye Belediyesinin bana yaptığı yardımlarla burada gecekonduda yaşamaya çalışıyoruz. Ama sonumun ne olacağını hiç bilmiyorum. Benim amacım ne duygu sömürüsü, ne acıtasyon yapmak, sadece yaşamın bir gerçeği olan biz ‘biz de varız’ demek istiyoruz. Ahmetcan çok zor bir çocuk” diye konuştu.

Devletin verdiği 850 lira bakım parasıyla geçindiklerini belirten Akcabel, sahipsiz olduklarını söyledi. Akcabel şöyle konuştu: “Benim Ahmetcan’dan, Ahmetcan’ın benden başka hiçbir insanı yok. Ahmet can sürekli hasta olan bir çocuk. Fraxil x sendromu teşhisi konulan Ahmetcan’ın hiçbir iyileşme durumu yok. İlaçlarla sakinleştiriyorum. Yemesinden, içmesinden, giyiminden kuşamına kadar her şeyiyle ben ilgileniyorum. Her ay Antalya’ya gidip geliyorum ama şu an orada bana sürekli gün veriyorlar. Ahmetcan’ın şuan en büyük sorunu dişlerinin olmaması. Fethiye’deki büyük hastanelere başvurduğumda sadece bir diş için yüksek miktarda para istediler” dedi.

Ahmetcan’ı kimseye bırakamayacağı için çalışabilme durumunun da olmadığını ifade eden Akcabel “Ahmetcan ilaçlarını içmediği zaman çok hırçın oluyor. İlaçlarını aldığı zaman gayet sakin ama belli bir süreye kadar. İlacın etkisi geçtiği zaman çok hırçın oluyor. Benden başka bakacak insanı olmadığı için çalışma durumum yok” dedi.

Evlerine tapu ya da ecremisil geldiği anda evden kendilerini çıkaracaklarını söyleyen Akcabel, “Ben şuan yeni bir ev istemiyorum, yeni bir ev çözüm de değil. Sadece beni bu evden çıkarmasınlar. Gidecek hiçbir yerim yok. Arkamızda annemiz, babamız, eşimiz yok. Ben bir anneyim. Bazen ayakta duracak nedenim yok ama hayata tutunmak için bir sebebim var.” diye konuştu.

Ahmetcan için en acil ihtiyacının dişlerinin yapılması olduğunu söyleyen anne Akcabel, “Oğlum için gerekli sağlık yardımlarından faydalanmak istiyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …