Cuma , Nisan 19 2024

Belediyespor Zirveyi Bırakmadı: 81-78

Türkiye Basketbol Ligi’nin 12. haftasında Bandırma Kırmızı’yı konuk eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor karşılaşmadan 81-78 galibiyetle ayrıldı. Zirve mücadelesini etkileyecek bu karşılaşmada temsilcimiz taraftarının desteği ile salondan galibiyetle ayrıldı. 20 sayı atan De Angelo Riley, 12’şer sayı atan Erick Neal ve kaptan Sercan Ergin ve benchten gelerek 11 sayı atan Ozan Dilik galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Fethiye Beşkaza Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın Başhakemliğini Tunçtan Durmuşcan, yardımcılıklarını ise Ahmet Kemal Digilli ve Hakan Gerey yaptı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor karşılaşmaya Erick Neal, Utku Yücedağ, Mert Gizir, Sercan Ergin ve De Angelo Riley ilk beşi ile başlarken; konuk Bandırma Kırmızı ise Eray Akyüz, Boran Güler, Arda Çete, Ercan Osmani ve Hakan Sayılı ilk beşi ile parkedeki yerini aldı. Yoğun ilginin olduğu karşılaşmayı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar, Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı protokol tribününden birlikte izlediler. Maçın devre arasında Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Yılın Takımı seçilen Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’a kupasını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün takdim etti.

İlk iki dakikanın skorsuz geçtiği karşılaşma dengeli başladı. Etkili savunma karşısında boyalı alandan skor bulan Bandırma Kırmızı öne geçen taraf oldu. De Angelo Riley ve Utku Yücedağ ile karşılık veren Lokman Hekim FethiyeBelediyespor farkı eritmesini bildi. Çekişmeli geçen ilk çeyrek 19-17 temsilcimizin üstünlüğüyle tamamlandı.İkinci çeyreğe 7-2 ile başlayan Bandırma Kırmızı, Lokman Hekim FethiyeBelediyespor’aerken bir mola aldırdı. Moladan sayıyla dönen LH Fethiye Belediyespor, üstünlük mücadelesini sürdürdü. Kıran kırana geçen karşılaşmada üstünlük el değiştirmeye devam etti. İkinci çeyrek 43-37 Bandırma önde tamamladı.Üçüncü çeyreğe 9-0 ile başlayan Lokman Hekim FethiyeBelediyepor, periyodun bitimine 08 dakika 12 saniye kala farkı eriterek 46-43 öne geçti. Karşılıklı basketlerle dengeli geçen karşılaşmada iki ekip de galibiyet mücadelesini sürdürmeye devam etti. Üçüncü çeyrek 61-60 Bandırma Kırmızı’nın üstünlüğüyle geçildi.

Karşılıklı basketlerle dengede başlayan son çeyrek 06 dakika 28 saniye kala skor tekrar eşitlendi (68-68). Kalan dakikalarda çekişmenin devam ettiği karşılaşmada 49 saniye kala 78-76 Bandırma öne geçti. 7 saniye kala ise Sercan Ergin ile üçlüğü bulan LH FethiyeBelediyespor üstünlüğü eline alan taraf oldu (79-78). Bandırma son hücumdan eli boş döndü ve karşılaşmanın kazananı 81-78 Lokman Hekim Fethiye Belediyespor oldu.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da 20 sayı ile oynayan De Angelo Riley’e; ErickNeal ve Ercan Ergin 12’şer sayı, benchten gelen Ozan Dilik’te 11 sayı ile eşlik etti. Genç bir ekip olan Bandırma Kırmızı da ise Eray Akyüz’ün 26, Ercan Osmani ve Emir Kabaca’nın 18’er sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …