Salı , Nisan 23 2024

BAYAN BOKSÖRLER SEVGİLİLER GÜNÜNDE DÖVÜŞTÜ

 

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde düzenlenen Yıldızlar, Gençler ve Büyük Bayanlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda bayan boksörler sevgililer gününde kıyasıya dövüştü. 521 bayan boksörün katıldığı Türkiye Boks Şampiyonası 18 Şubat Cumartesi gününe kadar devam edecek. Şampiyonada ilk dörde giren sporcuların Türk Milli Boks Takımı kampına alınacağı bildirildi.

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar, Gençler ve Büyük Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası çekişmeli ve heyecanlı başlarken, bayan boksörler sevgililer gününde galip gelmek için kıyasıya yumruklaştı. Türkiye Ferdi Bayanlar Boks Şampiyonası’na 42 ilden 521 sporcunun katıldığı öğrenildi. Cumartesi gününe kadar devam edecek şampiyonanın seremoni törenine; Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, AK Parti Fethiye İlçe Başkan vekili Ramazan Çetin, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Boks Federasyonu Organizasyon Sorumlusu İsmail Nazlı ile çok sayıda görevli ve az sayıda izleyici katıldı.  Şampiyonanın sevgililer gününe tesadüf etmesi nedeniyle iki ayrı ringteki sporcular kazanmak için birbirlerine yumruk savurdular. Aralarında Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında dereceye girmiş bayan boksörlerinde bulunduğu şampiyonada, ilk dörde girecek sporcuların milli takım kampına alınacağı ifade edildi.

MUĞLA’DA HER İLÇEDE ORGANİZASYONLAR YAPIYORUZ

Açılışta konuşan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla olarak önemli organizasyonlara evsahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Öçalmaz, Bu şampiyonanın da fair-play çerçevesinde geçmesini dilediğini belirterek, “Fethiye önümüzdeki aylarda yine önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. Muğla’nın her ilçesinde önemli organizasyonlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da, “Her ne kadar boksu bayan sporu olarak göremesem de yine de böyle bir organizasyonun Fethiye’de düzenlenmesinde destek verenlere teşekkür ediyorum. 500’e yakın sporcuyu ağırlamaktan mutluyuz” dedi.

521 SPORCU YARIŞIYOR

Türkiye Boks Federasyonu Organizasyon Sorumlusu İsmail Nazlı’da, “42 ilden 521 sporcu bu şampiyonada mücadele edecek. İlk dörde giren sporcular milli takım kampına alınacak. Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde Avrupa ve Türkiye’de şampiyonluk yaşamış sporcular da şampiyonada mücadele edecekler” dedi.

KIZLAR İÇİN HARİKA SPOR

Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında dereceye girmiş milli sporcularımızdan Urguya Us ise, ailesinde herkesin boks yaptığını belirtip; “Bayanlar için boks harika bir spor. İnsan kendini bu sporla çok daha iyi geliştiriyor. Genç kızlarımıza tavsiye ederim” dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …