Perşembe , Nisan 25 2024

Barış ve Dostluk Festivali Gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi, Kayaköy Muhtarlığı ve Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi işbirliğinde düzenlenen, Kayaköy Barış ve Dostluk Festivali Cumartesi ve Pazar günü binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gündüz saygı duruşu yapılması ve istiklal marşının okunmasının ardından yapılan açılış konuşmalarıyla başlayan festivalde, çeşitli yiyecek ve Kayaköy’e özgü objelerin sergilendiği stantlara yer verildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın da katıldığı festivalin ilk gününde İncirköy Kadın Efeler Grubu gösterilerini sergilediler. Aynı zamanda sipsi ve üç telli bağlama ustası Ahmet Eraslan dinleyenlere müzik şöleni yaşattı. Bahri Çatal tarafından bağlama, Engin Çatal tarafından piyano gösterisinin yapıldığı festivalde, Azeri şiir dinletisinin ardından Ahura Ritim Topluluğu sahne aldı. Festivalin ilerleyen saatlerinde Türk Halk Müziği sanatçısı Tahsin Duru, türküleriyle eğlendirirken, alkış seline tutuldu.

KARACA, “BU ETKİNLİKLERİN ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRİLMESİ KONUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ”

Yunanistan’dan gelen Yunan ekibinin de katılım sağladığı festivalin 2. günü, Sirtaki Folklor Grubu’nun gösterisiyle başladı. Festivalin 2. Günü, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca eşi Çiğdem Karaca ile birlikte festivale katılım sağladı. Ardından konuşmaların yapıldığı festivalde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bugün çok değerli insanları burada ağırlıyoruz. Bizler iki kardeş halk olarak bu etkinliklerin aralıksız bir şekilde devam ettirilmesi konusunda çalışacağız. Yıllar önce alınan siyasi kararlar neticesinde bazı vatandaşlarımız bulunduğu bölgelerden farklı yerlere gönderildi. Bizler alınan siyasi kararlara rağmen bu kardeşliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde değerli Egaleo Belediye Başkanı Yannis Gikas’la birlikte birçok etkinliğe katılacağız. Yıllar önce bölgemizden ayrılan dostlarımızın torunları şuan bizlerle beraber. Ben bu güzel Kaya köyümüzden, buradan ayrılan ve Yunanistan’da yaşamaya başlayan dostlarıma selam ve saygılarımı gönderiyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Kayaköy Kuyubaşı Kahvesi’nde, ölüm yıldönümü olan Fethiye eski Belediye Başkanı Özer Olgun, fotoğraflarıyla anıldı.

Türk ve Yunan Folklor ekibinin gösterisinin ardından gelen konuklara aşure ikramı yapıldı. Azerbaycan’dan gelen misafirlerin Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği için yazdıkları şiirleri okumalarının ardından Başkan Alim Karaca sahneye davet edildi. Güzel sözler için teşekkür eden başkan Karaca, “Sayın Tahire Memmedova Belediye Başkanı olduğum zaman bana ilk tebrik etmeye gelen değerli dostlarımdan bir tanesidir. Kendisi aylar önce belediye başkanı olduğum zaman beni ziyaret etmişti. Kardeş ülkeden değerli bir insanın beni ziyaret etmesi beni onure etmişti. Bizler de kardeş şehir, Karabağ ismini meclis kararıyla bir caddeye verdik. Önümüzdeki günlerde değerli dostlarımızla birlikte bu caddenin açılışını gerçekleştirmek istiyoruz.  Kendilerine bu güzel sözlerinden ve katılımlarından dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Adnan Albayrak tarafından gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği dinletisinin ardından, Grup Gündoğarken sahne aldı. Konser sırasında Onur Akın ve Grup Gündoğarken Grubu’yla birlikte sahne alarak dinleyenlere muhteşem bir gece yaşattılar.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …