Cuma , Mart 29 2024

Atatürk Fotoğrafı Konusuna Açıklık Getirildi

Pazartesi günü Fethiye Belediyesi’nde gerçekleştirilen devir teslim töreni ile koltuğu, Başkan vekili Alaattin Yıldırım’dan devir alan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca görevine başladı. Devir teslim töreni sırasında başkanlık makamında Atatürk fotoğrafının asılmasıyla ilgili olarak farklı spekülasyonların yapılması nedeniyle vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Başkanlık odasının yeniden dizayn edilmesi için odada bulunan tablo, dekoratif objelerin önceden kaldırıldığı vurgusu yapılarak, “Ne hepimizin yakından tanıdığı Sayın Behçet Saatcı’nın ne de herhangi bir yurtsever yurttaşımızın Atatürk’e olan sevgi ve saygısı konusunda herhangi bir ima da bulunulması dahi kimsenin haddine değildir” denildi.

Devir teslim törenin sırasında başkanlık makam odasında Atatürk resminin olmaması nedeniyle Atatürk fotoğrafı getirilmiş ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından odaya asılmıştı.  Duruma açıklık getirilerek, halkın doğru bilgilendirilmesi amacıyla Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Öncelikle büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk üzerinden spekülasyon üretmenin hiçbir Türk yurttaşına yakışmayacağının altını çizerek ve üzülerek bilgilerinize sunmak isterim. Fethiye Belediyesi Başkanlık odasında Atatürk resmi bulunmadığı ya da var olan fotoğrafın devir teslim töreninden iki gün önce yerinden çıkarıldığı yönündeki sosyal medya kirliliğinin hiçbir geçerliliği yoktur. Söze konusu olay şudur; Başkanlık odası, belli ki şahsımın tercihleri doğrultusunda yeniden biçimlendirilebilmesi amacıyla, odanın duvarlarda asılı bulunan çeşitli görsel ve dekoratif objelerin yerinden çıkarıldığı bu arada Atatürk fotoğrafının da aynı nedenle kaldırıldığı, duvarlarda çakılı kalan çivilerden anlaşılmaktadır. Devir teslim töreni sırasında başkanlık odasında Atatürk resmi olmadığı gözlemlenmiş, temin edilen bir Atatürk fotoğrafı, o sırada odada bulunan heyecanlı ziyaretçiler tarafından Başkan Alim Karaca tarafında duvara asılması istenmiş ve eylem bu biçimiyle gerçekleşmiştir. Orada bulunan herkes tarafından gözlemlenen olay bundan ibarettir.

Ne hepimizin yakından tanıdığı Sayın Behçet Saatcı’nın ne de herhangi bir yurtsever yurttaşımızın Atatürk’e olan sevgi ve saygısı konusunda herhangi bir ima da bulunulması dahi kimsenin haddine değildir. Fethiyeli yurttaşlarımıza önemle duyurulur.” denildi.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …