Cumartesi , Nisan 20 2024

Alim Karaca, “Görevimin Başındayım”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın CHP Genel Merkezi tarafından, başkanlıktan istifa etmesini istediği iddiası asılsız çıktı.  Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Kasıtlı olarak çıkartılmış bir haberdir. Görevimin başındayım, istifa söz konusu değildir. Cumhuriyet Halk Partisinden seçildim, partim ile görevimi sürdürüyorum” dedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, hakkında çıkan haberin asılsız olduğunu belirtildi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya telefon ile ulaşarak ortaya atılan iddiaları sorduk. Başkan Karaca,”Beni bilirsiniz her şeyi olduğu gibi anlatırım. Ne il başkanlığımız, nede  genel başkanlığımız tarafından böyle bir istek ve talep gelmedi. Bunu yazan hiçbir kaynağa dayandırmadan,”gündem oluşturmak için  bizi yazmış ve iddia demiş. Böyle yazılınca kıymeti ve inandırıcılığı olmuyor. Benim ise Başkanlıktan istifa etmem, partiden istifa ederim” dediğime yer verilmiş. Ben neden istifa edeyim. Istifa etmem için sebep nedir?.

Kısacası tamamen dayanaksız itibarsız bir haberdir. Ben ve meclis üyelerimizle birlikte görevimizin başındayız. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkanı olarak seçildim. Onun için CHP ile devam ediyorum. Her hangi bir görevden veya partimden istifa söz konusu değildir. Ben böyle bir olay olsa çıkar kamuyona açıklamamı yaparım. Bana güven insanları yarı yolda bırakmak bize ve beraber yörüdüğümüz ekibe yakışmaz. Fethiye’nin ucuz siyasete ihtiyaçı yok, Fethiye’nin hizmete ve yatırıma ihtiyaçı var. Bana ulaşıp olayın doğru olup olmadığını sormanız gerçek gazetecilik görevini icra ettiğinizi gösteriyor. Ülkemiz ve bölgemizde doğru olanlara ihtiyaçımız var. Yanlış olanı yapanlardan olmak istemiyorum”dedi.

BAŞKAN IÇIN ÇIKAN HABER ŞÖYLE;

“CHP Genel Merkezi’nin Alim Karaca’nın başkanlıktan istifa etmesini istediği iddia edildi.

CHP Genel Merkezi’nin Alim Karaca’nın başkanlıktan istifa etmesini istediği iddia edildi. Karaca’nın ise “Başkanlıktan istifa etmem, partiden istifa ederim” dediği ve ardından CHP’li belediye meclis üyelerini toplayarak “Mustafa Sarıgül’ün kuracağı partiye geçersem kaç kişi gelir” diye sorduğu ve sadece 3 kişinin olumlu cevap verdiği iddialar arasında.

2019 yerel seçimlerinde Fethiye Belediye Başkanı seçilen Alim Karaca sıkıntılı günler yaşamaya devam ediyor. Fethiye’ye tatile gelen bir kişi ile trafikte yaşadığı kavga nedeniyle, tüm ulusal televizyonlarda hakkında olumsuz haberler yapılan Alim Karaca’ya bugüne kadar CHP’nin sahip çıkmaması dikkat çekti. Genel merkez tarafından Alim Karaca’nın istifasının da istendiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile de arasının açıldığı belirtilen Alim Karaca’ya, CHP Genel Merkezi yaşanan sıkıntılar nedeniyle Başkanlığı bırakması istendi.

Alim Karaca’nın “Başkanlıktan istifa etmem,sadece partiden ederim” dediği ve ardından CHP’li Fethiye Belediye Meclis üyeleri ile toplantı gerçekleştirdiği “Mustafa Sarıgül’ün kuracağı partiye geçersem kaç kişi gelir” diye sorduğu iddiaları da gündeme geldi.

Meclis üyelerinden ilk önce 5 kişi destek vereceğini belirtirken ardından bu sayının 3’e düştüğü öğrenildi. Bu gelişme üzerine morali bozulan Alim Karaca’nın, CHP Genel Merkezi ile arasındaki buzları eritip eritemeyeceği merakla bekleniyor.” Bu haberi olduğu gibi akardık ki okuyanların DEMİR “BELEDİYE BAŞKANI KARACA’NIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ”

Fethiye’de yayın yapan bir gazetenin “CHP Genel Merkezi tarafından Alim Karaca’nın istifası istendi” haberi üzerine CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir bir yazılı açıklama yaptı..

Demir” Cumhuriyet Halk Partisinin Fethiye iktidarındaki yerel yönetim başarısından rahatsızlık duyan, siyasi ömrünü tamamlamış odakların yalan ve iftiralar üzerine kurduğu hayal dünyası boşuna bir gayrettir” dedi.

Fethiye’de yayın yapan bir yerel gazetenin daha önceki tarihlerde Belediye başkanımız Sayın Alim Karaca’ya yapılmış bir hakaret saldırısı yeni bir düzmeceyle yeniden gündeme getirdiğini dile getiren Demir “Esas konu bilindiği üzere yine başkanımız tarafından adliyeye intikal ettirilmiştir. Bu komplo olaydan yola çıkarak CHP Alim Karaca’nın istifasını istedi” gibi yalan ve asılsız haberler üretmenin karşılığını da yine yasalar önünde vereceğini” söyledi.

İlçe Başkanı Demir Konuşmasına Şöyle devam etti; Belediye Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ve Sayın Belediye Başkanımız Alim Karaca önderliğinde tüm kamuoyu yoklamalarında halkın teveccühünü kazanarak en ön sıralarda yerini almaktadır. Daha birkaç gün önce üstelik Başkanı AK Partili olan Türkiye Belediyeler birliğinin proje yarışmasını kazanarak ödüle layık görülmüştür.

Kaldı ki Fethiye’mizdeki birlik ve bütünlük arzusu Belediye Meclisimizde hayat bulmakta teklifler ortak karala hazırlanmakta ve oy birliği ile alınmaktadır.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …