Salı , Nisan 23 2024

PATLAMA TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Fethiye Devlet Hastanesi’nde yapılan, olası bir patlama ya da deprem sonrası hastanede yapılması gerekenler ve yaralılara müdahaleyi içeren tatbikat gerçeğini aratmadı.

Fethiye Devlet Hastanesi’ndeki olası bir patlama ya da deprem tatbikatı öncesi senaryo gereği yaralı gibi davranacak olan hastane çalışanlarına makyaj yapıldı. Daha sonra senaryo kapsamında, Çalış Plajında patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle 105 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Acil servis girişinde ilk değerlendirmesi yapılan yaralılar, aciliyet derecelerine göre kırmızı, sarı ve yeşil alanlara ayrılarak acil servis içine alındı. Hastane yönetimi ve acil servis ekibinin alarm durumuna geçtiği olayda acil servis içinde durumu ağır olan yaralılara müdahale edildi. Bazı yaralılar ameliyathane ve yoğun bakımlara gönderildi, durumu daha iyi olan yaralılar ise ilk müdahalenin ardından servislere yatırıldı. Hastane içinde olay yönetim merkezi kurularak sağlık personelinin hızlı ve koordineli bir şekilde müdahaleleri yapmalarının sağlandığı tatbikatı, hastane bahçesindeki hasta ve yakınları da ilgiyle izledi.

Tatbikatı yöneten Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Okulu; “Muğla İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından planlanan ve Fethiye Devlet Hastanesi çalışanları, UMKE ve 112 ekibi tarafından icra edilen hastane acil ve afet planı uygulamasını gerçekleştirdik. Bölgemizin deprem ve turizm bölgesi olmasından dolayı bu tür bir afetle karşılaştığımızdan neler yapabileceğimizi test etmek ve kendimizi buna hazırlamak için afet planı gerçekleştirdik. Burada çalışanlarımızın hem dinamizmini sağlamak hem de dikkat çekmek maksadıyla afet planımızı uyguladık” dedi.

Senaryo gereği 105 hastanın hastaneye geldiğini planladıklarını belirten Okulu; “Jandarma 2 araç ve 8 personeli, İl Sağlık Müdürlüğü 4 Ambulans ve 1 UMKE aracı, 15 UMKE personeli, 9 tane 112 Personeli,  Fethiye Belediyesinden 1 cenaze aracı ve 2 personel, Fethiye Devlet Hastanesinden 2 araç ve 136 personel olmak üzere; 10 araç ve 121 personel katılmıştır. Yapmış olduğumuz tatbikatın neticesinde de 20 acil yaralı, 85 ayaktan hastanın müdahalesini gerçekleştirdik. Bunların 10 tanesi yoğun bakım ve ameliyathanede tedavisi giderildi. Diğer hastalarımızı da taburcu ettik” diye konuştu.

 

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …