Cuma , Nisan 26 2024

Aktaş O Madde İle Adrese Teslim Gidiyor!

Türkiye genelinde yapılan hiçbir ihale ilanına konmayan madde Fethiye Orman işletme müdürlüğü tarafından konuldu. Halk ve vatandaşlar tepki gösterse de ihalenin 1 Nisan günü yapılacağı öğrenildi.

Aktaş O Madde İle Adrese Teslim Gidiyor!

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü inadından ve o maddeden vazgeçmiyor. Faralya’daki Aktaş koyu ve mesire alanı 01Nisan 2021 günü saat 14.00 da ihale edilecek. Karaçulha Kayık Seki  Mesire alanını ihalesi ihaleye bir gün kala iptal edildi. Fethiye Orman işletme müdürlüğü yetkililerin  ihaleye zorunlu olarak koydukları  “  5.1.14. İsteklinin mesire yeri işletmeciliği yaptığına dair ilgili kurumdan alınmış belge istemelerin altında bakana yaranmak olduğu iddiaları yatıyor. Koyun yan tarafındaki işletmeciler tarafından bakana ulaşıldığı, daha önceki orman müdürü tarafından söz verildiği, şimdi gelen müdür ile Muğla il Müdürünün Manisa’lı olmandan dolayı bu ricanın devem ettirildiği iddia ediliyor. Onun içinde bu maddeden vaz geçilmeden ihaleye gidildiğinin altı çiziliyor.  

“ÜÇLÜ KIYAK İDDİASI”

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, Faralya’daki Aktaş   Mesire alanını ihaleye çıkarttı. Daha önce ihalesi iptal edilen Faralya Aktaş koyu bu kez 01.04.2021 Perşembe – 14:00’de sözde ihale ilk adres Fethiye Orman İşletme de yapılacak.  Ama Karaçulha Kayıkseki mesire alanın ihalesinin iptal edilmesi bölge halkı tarafından olumlu karşılanır iken, Faralya Aktaş koyu ihalesinden vazgeçmesi üzerine iddialar çok derin olarak dillendiriliyor. Bu tür maddenin konulmasın arkasında daha önceki cezaevine giren müdürlün olduğu söyleniyor. Ama asıl talimatın ise bakanlık tarafından il Müdürlüğüne söylendiği ve yeni gelen müdüründe Manisa’lı memleketlisi olmasıyla üçlü kıyağın uygulamaya konduğu iddia ediliyor. Bunun üzerine koyun yan tarafındaki işletmeciye ihale edilmeden verilen mesire alanı belgesinin de araştırılması gerektiği iddia ediliyor. Bu işletmecinin daha önce birilerini otelinde ağırladıktan sonra bu maddenin kondurulduğu iddia ediliyor. Bizde bu kadar bu maddede neden bu kadar ısrarcı olunduğuna anlam verememiştik. Diğer ihale iptal edilirken neden Faralya Akataş edilmedi diye araştırma yapınca bazı bilgi kaynakları durumun böyle olmasından dolayı iptal etmiyorlar. Bunun içinde 5.1.14. İsteklinin mesire yeri işletmeciliği yaptığına dair ilgili kurumdan alınmış belge istemleri devam ediyor edinildi. Bunun yanında 3 Manisa’lının tesadüf mü? Yoksa bilinçli mi? olarak bölgeye gönderildiği bende merak konusu oldu. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü misafirhanesinde Fethiyeli olan bazı görevli çalışanların tasfiye edildiği, bunun sebep olarak gelen gidenlerin bilinmemesi olduğu iddia ediliyor. Fethiyeli siyasetçiler uyumaya devam. Siz uyurken, koylar, mesire alanları, Fethiyeli personeller tek tek tavsiye ediliyor. Sizde Fethiye’ye sahip çıkıyoruz diye koltuklarında güzel güzel oturun. Götüren götürsün, alan alsın, tavsiye olan olsun. Mikro milliyetçilik diyerek Fethiye’de Fethiyeli çalışan amir memur kaldı mı? bir bakarmısınız koltuktaki siyasetçiler. Aaaaaaaaaaaaa bu veballer sizin siyasetçiler. Biz Ege Gazetesi ve Haber Kanalı olarak son kez uyarıyoruz. Siyasetçiler olarak Fethiye’de ne oluyor bitiyor bir bakın. En azından Fethiye’ye sahip çıkın. Yakında Fethiye’de Fethiyeliler Derneği kurmak zorunda kalacağız. Ne yazık ki gün geçtikçe azalıyoruz. İhaleleri alanlar kimler?. Kaç müttehit kalmış, kaç market kalmış bir bakın eeyyy siyasiler.   Haber Mesut BÖLÜK     

“KAYIK SEKİ İHALESİ İPTAL EDİLDİ”

Fethiye Orman Müdürlüğü elinde olan mesire alanlarını tek tek ihale inanı koyduğu bir madde ile birilerine teslimata başladığını gösterdi. Ama baskılar artınca  bu çıkan bir gazete ilanı ile iptal edildi. FETHİYE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

Müdürlüğümüz Fethiye  Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 280 no’lu bölme içerisinde kalan Kayıkseki C Tipi Mesire Yeri işletme hakkının 20 yıllığına kiraya verilmesi işi için 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile Mesire Yerleri Yönetmeliği’nin 10- c maddesi uyarınca kapalı teklif (Artırma) usulü ile 30.03.2021 tarihinde saat 14:00’de yapılacak olan ihale, 29.03.2021 tarihi itibariyle  iptal edilmiştir.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …