Cumartesi , Nisan 20 2024

DSİ Bölge Müdürü Seki Barajını İnceledi

Yapımı devam eden Seydikemer ilçesi sınırlarındaki Seki-Boğalar Barajı inşaatı için DSİ Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta bölgeye gitti. Ak Parti önceki dönem Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın gayretleriyle yapımına başlanan yarım asırlık proje için DSİ yetkilileri de sürekli olarak baraj inşaatını yakınan takip ediyor.

DSİ Bölge Müdürü Mehmet Akif BALTA, beraberinde Muğla Şube Müdürü Mehmet İSKENDER ve Bölge Müdür Yardımcısı İnan GÜNDÜZ ile birlikte Boğalar Seki Barajında İncelemelerde bulunurken, projede sorunun olmadığı ve devam ettiği bilgisi verildi. Kamuoyunda yapımının durdurulduğu ile ilgili olarak yer bilgilerin aksine Seki Boğalar Barajında inşaatın tüm hızıyla devam ettiği kaydedildi.

Boğalar-Seki Baraj Projesi

Boğalar Köyü’nün doğu yakasındaki Mından Ovası’na geçişler için de yeni bir köprü yapımı gerçekleşecek. Seki Barajı’nın kapalı sistem sulama etaplarının da baraj ile aynı tarihlerde bitirilmesi bekleniyor. Başta Seki, Temel, Ceylan, Kınık köyleri ve mahallelerini heyecanlandıran barajın Seki Ovasındaki verimi ve ürün rekoltesini arttırması beklenirken baraj için yapılan harcanacak 2 Milyarlık tutarın 7 yılda milli ekonomiye döneceği hesaplanıyor. Seki Barajı’nda 34Bin 200 dekarlık tarım arazisinin sulanacağı Seki Ovası’nda çiftçileri heyecanlandıran projede yaklaşık 23 Milyon metreküp su depolanacak. Eşen Çayı’nın yukarı havzasını oluşturan Seki Çayı, halen çok küçük bir alanın sulama ihtiyacını giderirken, Mından Ovası’nın (Yukarıova) da Seki Barajı’ndan sulanması hedefleniyor.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …