Çarşamba , Nisan 24 2024

AK, CHP, MHP İYİ PARTİ İlçe Başkanlarında Siyaset Stop Mu?

Türkiye genelinde siyaset şuan sadece İstanbul üzerinden yapılıyor. Ne Ankara, nede başka il veya ilçe gündemde. Zaten Fethiye çok beş yıllık süre uzun diye uykuya dalmış durumda. Ne iktidar, nede ana muhalefet partisinde tık yok. Hadi Fethiye’de CHP’yi anlar gibi oluyorum da  en azından bir meyve var ortada. Yıllar sonra Fethiye Belediye Başkanlığı kazanılış durumda. Ak Parti, MHP, İyi Partiye ne demeli. Hepsinin üstüne ölü toprağı serpilmiş gibi. İlçe başkanlıklarına ne giren var ne de çıkan. Nede bir etkinlik var. Yani Fethiye siyaseti stop etmiş durumda görünüyor. Bu partilerin ilçe başkanlıkları resmen durmuş gelecek seçime kadar çalışma etkinlik, halka gitme, etkinliklere katılma, acı tatlı günlerde bulunma gibi bir çaba yok. Yalnız unuttukları  bir şey var, artık herkes takipte, hangi parti ne yapıyor ne yapmıyor onu izliyor. Onun için geçmiş dönemlere bakıp ta aldananlar önümüzdeki erken seçimde sınıfta kalacaklar.

“AK PARTİ İLÇE BAŞKANLI IŞIKLARI PATLAMIŞ MEKAN GİBİ”

Fethiye’nin siyaseti bitmiş durumda görünüyor. Herkes de bir küsmüşlük , bir bıkkınlık, bir yılgınlık, bir teslimiyetçilik, bir duygusuzluk yaşanıyor. Tabii ki burada halktan daha çok siyaset tarafında bunlar çok hissedilir durumda. İlk bakışta ilçe başkanlıkları tamamen çalışmalarını durdurmuş durumda. Hatta bazıları hiçbir etkinlik yapmaz durumda görünüyor. Şimdi partileri tek tek bir ele alalım. Ak Partiye bakıldığında bir tek aşure günü yapıldı. Haftada veya ayda ilçe başkanlığında toplantı yapılıyor. İlçe başkanlığına veya başka bir etkinlik var mı diye bakıyoruz ayladır bulamıyoruz. Ama en güzel yapılan dedikodu, kıybet, kişileri ötekileştirme , gruplaşma almış başını gidiyor. Ak Parti ilçe başkanlığı seçimleri var ama heyecan yok. İktidar partisi ama sanki mecliste grubu olmayan bir parti gibi. Ne gelen var, nede giden. Görünen köy kılavuz istemez. Siyaset hizmet için yapılır. Ama hizmet edilecek halktan uzaklaşma yaşanırken nasıl hizmet edebilirsiniz?. İşte Ak Parti ilçe başkanlığı siyasi şevkini kaybettiği gözleniyor. Oysaki en hareketli parti iktidar partisi olması gerekirken maalesef ki kendine ışık saçamayan ampulü patlamış bir siyasi parti ilçe başkanlığı modunda günleri , ayları geçiriyorlar. İçeride partilisine ışık saçamayan bir ilçe başkanlığı dışarıdaki insanlara umut olamaz. Bunu gören halk ve vatandaşta işlerinin olmayacağını bildiği için Ak Parti ilçe başkanlığına gitmediği gözleniyor.

“CHP’de BİZ HEDEFE ULAŞTIK MANTIĞI HAKİM GÖRÜNÜYOR”

CHP İlçe Başkanlığı Belediye Başkanlığını aldık etkinlik yapmaya gerek yok. Kazandığımız belediye ile etkinliklere katılır oralarda görünürüz mantığı ile seçim sonrasını götürmeye çalışıyorlar. Ama burada Ak Partiden farklı bir durum yok. Ak parti genelde iktidarsa CHP’de ilçe genelinde ve il genelinde iktidar modunda. Çünkü Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı CHP’de buna rağmen ilçe başkanlığı aktif hareketli bir dönem yaşamıyor ve yaşatamıyor. CHP ilçe başkanlığı da seçim sürecine girmiş bulunuyor 2020 Nisan ayına kadar il, ilçe ve genel kongresini tamamlamış olacaklar. Ama Fethiye’deki siyasi durum non stop yani hareket etmez durumda görünüyor. Fethiye’deki Cumhuriyet Halk Partisi İlçe teşkilatı , Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti İlçe başkanlıkları kapısına sayaç koysak belirli insanların dışında kimsenin girmediğini açık seçik bir şekilde gözlemleriz. Sonuç boyuna bakıldığında ise CHP kanadı da 31 Mart 2019 günü itibariyle siyaset çalışmalarında yok desek yanlış olmaz. Bunu ben değil bir çok CHP’li açık aleni şekilde her kulvarda belirtiyor. Yani siyasette de bir doymuşluk, bıkkınlık, küstürülmüşlük , ayrıştırılmışlık, daha doğrusu biz belediyeyi aldık bir beş yıl halka seçmene ihtiyacımız yok dercesine siyaset çalışmaları adeta  durma noktasına getirildiğini gözlemliyoruz.  Ama çağ çok hızlı bir şekilde değişiyor. Halkta bu değişim de yerini almış ve kim ne yapıyor, yapmıyoru çok iyi takip ediyor. Bu gün ilçe teşkilatında olup ta yarın başka bir mecrada görev almak isteyenlerin geçmişteki siline bakılacağını bilmesi gerekiyor. CHP milletvekilleri de bunu bilmesi gerekiyor. Halktan kopanlar yarın seçim zamanı geldiğinde eski oyları alamayacaklarını görecekler. CHP milletvekili 4 tane 4 nü bir arada Fethiye de hiç görmedik. Hiç birini halkın arasında hal derdini sorarlarken görmedik. Bırakın her zamanı da bayramlarda bile dördünü görmedik. Halkın görmemesi normal biz gazeteciler de görmedik. Telefonlara bile bakmaz geri dönmezler durumdalar. Bir danışman furyasıdır gidiyor. İşte bunların hepsi maalesef ki halktan ne kadar uzak bir CHP olmaya başladığını gösteriyor. Erken seçim olursa CHP’de halka gitmek için bir çalışa bile yok. Hep klasik söylemler Muğla düşerse kale çöker, kaleleri çalışmamazlık ve masa başı bilmişlikler çökertiyor. Muğla ili ve ilçeleri ve Fethiye’de aynı olaylardan sıkıntılı olmaya da devam edecek gibi görünüyor. Bizden şimdiden uyarması gerisi sizlere kalmıştır. CHP’deki durumu da  böylece görmüş olduk.

“MHP İLÇE TEŞKİLATI NABZI ATIYOR MU? ”

 MHP ilçe başkanlığı da 31 Mart 2019 seçimleri sonrası sesliğe iyice gömülen bir teşkilat yapısına büründüğünü görüyoruz. Belediyede meclis üyeleri var ama etkinlik derecesi yok. Ak Parti ile birlikte hareket ettikleri için çok göz önünde değiller. İlçe teşkilatı da siyasi çalışmalar ve etkinlikler yapmadığı için MHP’de nabız var ile yok desek çok yalan olmaz. Daha çoğunlukla doğru aday bulunamadığı için Fethiye ilçesinde MHP varlık gösteremiyor. Yıllardır Behçet Saatcı ile yaşadıkları Belediye Başkanlığını ihraç etmeleri ile kaybetmiş oldular. Şimdi ise son yıllara bakıldığında ise belediye başkanlığını kazanma isteği ile çalışma yapılmadığını gözlemliyoruz. İlçe teşkilatı olarak geçmiş yıllarda aşure ve konserler yapılırdı. Şimdilerde hepsi hayal meyal akıllarda kalanlar. Yenileri de yapılmadığı için İlçe teşkilatının siyasi çalışmaları ve etkinlikleri yok desek, yani siyasi nabız 0 desek yeridir. Bu gün akıllarda olmak için halka gitmeyenler yarın halka ihtiyaç duyduklarında halkı yanında bulamayacaklarını biliyorlardır sanırım. Yapılan irtifak bir yönden MHP’yi durağan siyasete mi yönlendirdi?. Önümüzdeki dönemde ani baskın bir seçim yapılmış olsa MHP ne yapar?. İşte bu durgunluklar önümüzdeki dönem için MHP ilçe teşkilatını hangi boyuta bırakır. Ama görünen o ki MHP bu şekilde siyasi yaşamını sürdürme yönünde devam edecek gibi görünüyor.

“ İYİ PARTİ NEREDE”

İyi parti ile başlayacak olursak durum vahim. Neden mi? Eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı İlçede İrtifak sağlanamadığı için Bağımsız olarak Muğla Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı oldu. Onu da kazanamayınca İyi parti etkinlikleri 31 Mart 2019 seçimlerin arkasından bitti. İlçe Başkanlığı yüksek kiradan dolayı başka bir bölgeye taşındı. Vatandaş ve halk olarak nereye taşındığını bilmiyor. Sadece ilçe yönetim kurulu üyelerinden bazı kişiler çelenk sunma programına katılıyor başkada bir etkinlik içinde göremiyoruz. Siyasi olarak aktif bir etkinlikte bulunmuyorlar. Ak Parti ve CHP aktif siyaset yapamazken nasıl İyi Partiden hareket beklersiniz dediğinizi duyar gibiyim. Ama değerlerinin yapmadığını yapacaksın ki gelecek seçimler için bir umut olsun. İyi parti ilçe teşkilatı ve il teşkilatlarında heyecan kalmamış görünüyor. Siyasetçiler hep aynı yüzler olunca onlara da bıkkınlık hakim olmuş görünüyor. Yıllardır siyaset yapanlar istediklerini eski bulundukları yerde alamayınca yeni mecraları kapatarak yollarına devam etmesiyle konuşuluyor. Yeni yüzler, yeni projeler yapacak genç heyecanların olmasından dolayı İyi Parti de maratonlaştığını öğrendik. İlçe başkanlığı yeni yapılacak seçim için ne kadar hazır onu da bilmiyoruz. Yeni bir seçim olsa seçimde iddialı olurlar mı onu da hep birlikte göreceğiz.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …