Perşembe , Nisan 25 2024

Belceğiz Plajı Kimlerin Gözdesi Olacak?

Türkiye Çevre Koruma Vakfı ve Muğla’ya Hizmet Vakfından oluşan (MUÇEV ) Fethiye bölgesinde bulunan Ölüdeniz Lagünü, Belceğiz Plajı, Çalış Plajı, Gemiler ve Sat Burnun yetkili kiralayıcısı konumunda bulunuyor. MUÇEV’in  Belceğiz Plajını bu ayın başında tahliye kararıyla boşalttırdığı öğrenildi. Bir yıllık kira bedelini ödeyen işletmeciye Kaymakamlık tarafından gönderilen tebliğname ile sezon ortasında boşaltma yapıldığı öğrenildi. Fethiye’nin gözde yerleri benimsetildikten sonra el mi değiştiriliyor?. Sezon ortasında bu kadar alel acele şekilde boşaltılma yaptırılacak bu işletme ne yapmıştır ki, bu ağır yaptırım yani boşaltma  nedendir?     

Fethiye’nin işletmecileri tarafından işletilen Belceğiz Plajının boşaltılması Ölüdeniz Beldesinde şok etkisi yaratmış. Aniden başlatılan boşaltma işlemi ile Belceğiz plajı işletmesi tarafından  Muçev yetkililerin izin alınarak yaptırılan cafe ve işletme mekanlarının bile kırılarak parçalanarak kaldırılması bölge işletmecileri tarafından hoş olmayan görüntüler olduğu yönünde. Burada yıllardır işletmecilik yapan kişilere böyle yapılmasının yakışık almadığı yönünde.  Fethiye’nin gözde yerleri benimsetildikten sonra el mi değiştiriliyor?. Sezon ortasında bu kadar alel acele şekilde boşaltılma yaptırılacak bu işletme ne yapmıştır ki, bu ağır yaptırım yani boşaltma  nedendir?. Daha önce yaşanan sıkıntılar azaldığı ve bazı işler yolunda iken sesiz sedasız el değiştirme operasyonumu söz konusudur?. Burası daha önceleri her gün kavga döğüşler ile gündeme gelirken son yıllarda sorunsuz işletilmeye başlanınca birilerinin iştahını mı kabartı  acaba ?. Burası devamlı olarak  Muçev yetkilileri tarafından denetlenmiyor muyu du? Madem bu işletme bu kadar sorunluydu sezon başında neden işletmeyi açmasına izin verildi?. İstek ve talepler de yetersizlik mi yaşandı?. Sezon sonuna kadar beklemeyecek büyük sorun nedir?. Madem ki bu işletme sorunluydu neden bu döneme ait kira bedeli alındı?… Fethiye ve çevresinde 3 ay turizm sezonu var onunda 15-20 günü bu tür şık olmayan uygulamalar ile gelen turisti kaçırıyoruz. Sonra çıkılıyor turizm sezonu 12 aya yaymak için her türlü uygulamayı kolaylaştıracağız şeklinde masa başı konuşmalar yapılıyor. Gelen yerli ve yabancı turisti, plajda yatarken, Belceğiz plajı kordonunda gezerken rahat ettirmeyen, bir anlayış ile boşaltma yapılmasına müsaade edilmesine ne denilmelirdir?. Şık olmayan boşaltma işleminin sezon ortasına yapılması bu kadar hızlandıran nedir, ne değildir, ilerleyen zaman içerisinde göreceğiz. Bu haber için söz hakkı açıktır.

MUÇEV Hakkında

Muçev bilimsel, verimli ve etkili çalışma yöntemlerini kullanarak, çevre kalitesini arttırmak amacıyla 4 Nisan 2014 tarihinde, Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı  ortaklığı ile kurulmuştur. Gelirler ile Muğla’nın çevre koruma faaliyetleri ve sosyal projelerine katkı sağlanmaktadır.

Amacımız; çevrenin korunma ve kullanma dengesinin gözetilmesi, çevrenin iyileştirilmesi, kirliliğinin önlenmesi, Muğla’da yer alan kıyı ve kentsel alanların ve tabii kaynakların korunması, ülkemizin doğal bitkisinin, biyo çeşitliliğinin  ve hayvan varlığı ile tarihi zenginliklerinin korunmasına katkıda bulunmak ve Muğla’nın doğal yaşamının güçlendirilmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. Hep birlikte gelecek nesillere, tertemiz bir Muğla ve yaşanabilir bir dünya bırakmak en büyük gayemizdir.

Yönetim:Türkiye Çevre Koruma Vakfı ve Muğla’ya Hizmet Vakfından oluşmaktadır.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …