Cumartesi , Nisan 20 2024

Açılışa Yoğun İlgi Oldu

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi Çalıca mevkiinde Adil Dede tarafından yepyeni konseptiyle hazırlanan Yörük Obası cafe büyük bir davetli topluluğunun katıldığı sade bir törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, ”Memleketimiz o kadar güzel ki, her yönünde kendine has kültür fışkırıyor” ifadelerini kullandı.

Geniş bir bahçeye sahip içerisinde yörük müzesinin yanı sıra kır düğünü, nişan, kına ve özel toplantıların da yapılabileceği Adana kebaptan diğer kebap ve köfte çeşitlerine, pideden ızgara çeşitlerine kadar yepyeni oluşturulan Yörük Obası cafe, sade bir törenle hizmete girdi. Cafenin açılışını Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, eski Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ile Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, alkışlar arasında yaptı.

Yörük Obası Cafe Sahibi Adil Dede, “Halkımıza değişik bir lezzet sunuyoruz. Pide ve kebabın yanı sıra çorba çeşitlerimiz ile de iddialıyız. Buraya gelen bir kişi mutlaka bir daha ayrılamayacaktır. Öte yandan belirli zamanlarda çiğ köfte ve içli köfte günlerimiz olacak. Değişik konseptlerimiz de olacak. En iyi şekilde halkımıza hizmet edeceğiz. Herkesin bu lezzetleri tatmasını tavsiye ediyoruz. Yörük Obası Cafe’nin, Fethiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak da “Burada ilk olarak Yörük Obaları Çay Bahçesini kurarak, mahallemizi güzelleştirmiştik. Şimdi ağaçlarımız ve çimlerimiz büyüdü. Fethiye’mizin ve Karaçulha’mızın böyle bir işletmeye ihtiyacı vardı. Çay bahçesi, restoranı, düğün salonu ve Yörük Müzesi ile her anlamda hizmet veren bir yer oldu. Burası mahallemizi güzelleştirdi” diye konuştu.

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu ise “Güzel bir mekan olmuş. Hepimiz gurur duyduk. Karaçulha için de büyük bir kazanım. Bu tür tesisler insanların ufkunu açar. Aynı zamanda istihdam sağlıyor. Karaçulha’mıza da böyle bir işletme şarttı. Hayırlı kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Bir işletmeyi meydana getirmek büyük emekler gerektiriyor. 20 yıldır Türkiye’nin değişik memleketlerinde Kaymakamlık yapıyorum.

Ülkemizin farklı yörelerinin yemek kültürlerini gördüm. Balıkesir Dursunbeyliyim. Yörük kökenliyim. Memleketimiz o kadar güzel ki, her yönünde adeta kültür fışkırıyor” diye konuştu.

Kaymakam Şahiner, açılışta yaptığı konuşmada Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü ile Fethiye’deki üniversite öğrencilerinin sayısının arttırılması, daha da zenginleştirilmesi, Ziraat Fakültesine yeni öğrenci alınması, İnşaat Fakültesi binasının tamamlanması konularını görüştüklerini, Fethiye’deki üniversite öğrenci sayısının 4 bin 300 civarında olduğunu, bu rakamın önümüzdeki yıllarda daha da artacağını ve Karaçulha bölgesine de önemli imkanlar katacağını ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …