Salı , Nisan 30 2024

Gezici İŞKUR Otobüsü Fethiye’de!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Gezici İŞKUR Otobüsü’nün dünkü durağı Fethiye oldu.

Fethiye Uğur Mumcu Parkı’na vatandaşları bilgilendirmek amacıyla gelen İŞKUR otobüsünde, ´Çalışma Hayatında Milli Seferberlik´ programının tanıtımı yapıldı, iş başı eğitimi, iş arama faaliyetleri konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.

İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli’nin de hazır bulunduğu stantlar da, kurumda görevli iş ve meslek danışmanları vatandaşların sorunlarına yardımcı olmaya çalışırken Kaymakam Muzaffer Şahiner’de Gezici İŞKUR Otobüsü’nü ziyaret etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli: “2017 Ocak ayında sayın cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın himayelerinde ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın liderliklerinde ilimizde de sayın valimizin liderliklerinde çalışma hayatında milli seferberlik başlatıldı. Ülkemizde 2017 yılında günümüze kadar yaklaşık 1 buçuk milyon ek istihdam sağlandı. Burada da cumhuriyet tarihinde de ilk kez iş verenlerimize yönelik istihdam teşvikleri uygulandı. Bu konsepte İŞ-KUR otobüsümüz Çalışma Bakanımızın da talimatlarıyla ülkemizi karış karış geziyor. Efeler diyarı Muğla’ya da 48’inci il olarak 2 günlüğüne geldiler. Amacımız bu konseptin vatandaşlarımıza, öğrencilerimize farkındalık oluşturmak. Bakanlığımızın ve İŞ-KUR Müdürlüğümüzün istihdam teşvikleriyle ilgili, çalışma hayatıyla ilgili bilgilendirme yapmak. İstihdam teşvikleri, iş başı eğitim programları, girişimcilik eğitimleri, engellilere yaptığımız teşvikler, eski hükümlülere denetimli serbestlik kapsamında vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz teşvikler, kadınlarımıza yapmış olduğumuz istihdam teşvikleri ve girişimcilik eğitimleri kabaca dezavantajlı gruplara yapmış olduğumuz teşvikleri tanıtmak, anlatmak ve farkındalık oluşturmak” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …