Çarşamba , Nisan 24 2024

Kaymakam Şahiner’in Bayram Mesajı

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Kaymakam Şahiner; “Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir” dedi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner: “  Bayramlarda evlerden evlere taşınan armağanları, gönüllerden gönüllere taşıyalım. Hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi sevindirelim. Özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı unutmayalım ve onların hayır dualarını alalım. Evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımızı, kuşatıcı bir sevgi ve kardeşliği yaşadığımız bu ibadetin coşkusu ile tanıştıralım.

Bayramın manevi atmosferinde  yetimleri, yaşlıları ve engellilerin gönüllerini imar etme, huzurevlerinde kalanları,  toplumumuzun yetimleri sokak çocuklarımızı, yoksulları, onuruyla, izzetiyle yaşayan ihtiyaç sahiplerini, vatanımızın uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan eşlerini ve yavrularını, terörden dolayı evlerini, yurtlarını, işlerini terk etmek zorunda kalan, maddi ve manevi anlamda zarara uğrayan tüm kardeşlerimizi hatırlayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan Bayramının,  Ülkemiz, Milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni eder, halkımızın hizmetinde bulunan her kademede görevli bütün mesai arkadaşlarımın ve Saygıdeğer Fethiye Halkının Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI BİRİNCİ BAYRAM:

10:30-11:00Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda Kamu Görevlileri ve Fethiye Halkı ile Bayramlaşma.

11:00-11:15 Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini Ziyaret

11:15-12:00 Huzurevinde Bayramlaşma (Huzurevi).

RAMAZAN BAYRAMI TEDBİRLERİ

Öte yandan; Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Yaklaşan Ramazan Bayramı ve yaz sezonunun başlaması nedeniyle 01-09 Haziran 2019 tarihleri arasında önemli turizm merkezlerinin bulunduğu ilimize çok sayıda ziyaretçi gelmesi beklenmektedir. Vatandaşlarımızın bu sürede tatillerini ve bayramlarını huzur ve güven ortamında geçirmeleri ve kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi amacıyla Valiliğimizce çeşitli tedbirler alınmıştır.

Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Ramazan Bayramı süresince gerekli görülen tedbirlerin alınması, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce görev bölgelerinde Ramazan Bayramı süresince emniyet ve huzurun temin edilmesi için trafik tedbirleri dahil her türlü önleyici güvenlik tedbirlerinin alınması, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce arama kurtarma ekiplerinin kurulması ve gerektiğinde müdahaleye hazır tutulması, Karayolları 26. Şube Şefliğince bütün yol çalışmalarının gözden geçirilerek çevre temizliği dâhil ilin ulaşım bakımından görev alanına giren yol ve müştemilatlarda gerekli çalışmaların yapılıp, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, İl Sağlık Müdürlüğünce Bayram süresince vatandaşlarımızın herhangi bir sorunla karşılaşmaması için gerekli sağlık tedbirlerinin alınması, ADM Muğla Bölge Müdürlüğünce olası arızalara karşı tedbirlerin önceden alınması, İl genelinde elektrik kesintilerine karşı gerekli tedbirlerin alınması, önemli görülen sokak aydınlatmalarının önceden kontrol edilmesi ve gerekli görülen yerlerde aydınlatmanın sağlanması, Telekom İl Müdürlüğünce İl genelinde haberleşmenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınması, Ayrıca tüm birimlerin olası tüm durumlar için hazırlıklı olması sağlanacaktır. Yukarıda açıklanan önlemler ile alınması gereken ilave önlemlerle ilgili olarak kamu kuruluşları yetkilileri tarafından önceden gerekli planlama yapılarak hizmetlerin aksatılmadan yerine getirilmesi sağlanacak ve vatandaşlarımızın Ramazan Bayramının huzur ve güven içeresinde girmeleri temin edilecektir” denildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …