Perşembe , Nisan 25 2024

3. Kitabı Okurlarıyla Buluştu

Araştırmacı Yazar ve Ege Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Fethi Üzümoğlu, 3. Kitabını okurlarıyla buluştu. Daha önceki kitapları oldukça ilgi görürken, yazarın bu kitabı da ses getireceği belirtiliyor.

Araştırmacı Yazar Mustafa Fethi Üzümoğlu, İslam üzerine daha önce iki kitap yayınlamıştı. İlk kitabı Allah- Kur’an ve Gerçekler kısa sürede okuyucular tarafından bitirilirken, Yazar yeni kitaplara yönelmişti. İkinci Kitabı Allah ve Yeryüzü Tanrıları da oldukça ilgi gördü. “İslam Dini Musevilik ve Hristiyanlık Dinlerinden mi Doğdu, Yoksa Musevilerin ve Hristiyanların Kutsal Kitabı Olan Kitab-ı Mukaddes’in Bazı Bölümleri Kur’an’dan Alınan Ayetlerle mi Yazıldı?” konusunda bilgiler vermektedir.

Araştırmacı Yazar Mustafa Fethi Üzümoğlu, 3. Kitabı hakkında şu bilgileri verdi: “Bu kitabın adı, Musevi ve Hristiyan alemini sarsacak bir iddiada bulunuyordu. Bu iddiayı gerçekleştirmek için de çok ciddi ve titiz bir çalışmayı gerektiriyordu. İddiamı gerçekleştirecek Kur’an ayetlerini şöyle tespit ettim: Önce Tevrat veya İncil’de yazılanları okuyor, sonra Kur’an’dan alındığını sandığım bu konuyu Kur’an’da arıyor ve bulunca yazıyordum. Bunları atayıp bulmak bir hayli zamanımı aldı. Bazı alıntılar uzun olduğu için bir Kur’an’ı, bir Tevrat’ı okuyordum. Gece- gündüz bu yoğun çalışma nedeniyle öyle bir an geldi ki, beynim durma noktasına ulaştı ve uykusuzluktan vertigo rahatsızlığım yeniden nüksetti ama iddiamı ispatlayacak ayetleri buldum. Ülkemizde, bunca Prof. Dr. İlahiyatçı varken, ben bu kitabı, Yüce Allah’ımızın gösterdiği yoldan giderek yazdım. Yüce Allah’ımız diyor ki: Eğer bizbu Kur’an’ı yabancı bir dilde indirseydik ne derlerdi? ‘Biz bundan hiçbir şey anlamıyoruz. Yabancı dilde bir Kur’an, Arap (Türk, İngiliz, Rus, Alman, Japon, vs) bir muhatap nasıl olur’ diyeceklerdi. (Fussilet Suresi: 44. Ayet) Bu ayet uyarınca, Kur’an’ı Türkçe, Kitab-ı Mukaddes’i Türkçe okuyup okuduklarımı anlayarak yazabildim.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …