Perşembe , Nisan 25 2024

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ FETHİYE’DE DE ANILDI

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Fethiye’de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Fethiye Kaymakamlığı tarafından şehir mezarlığında yer alan şehitlerimize Kur’an-ı Kerim ve dualar okunup, şehit mezarlarımıza karanfiller bırakıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü ve Birlik, Beraberlik ve Demokrasi Günü nedeniyle Fethiye’de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Fethiye Taşyaka Şehir Mezarlığı’nda Kaymakam Ekrem Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Fethiye Müftü vekili Ramazan Yılmaz, bazı daire amirleri ve şehit aileleri katıldı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve diğer yetkililer mezarlıkta bulunan tüm şehitlerin mezarlarına karanfiller bıraktılar. Burada tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra Fethiye Müftü vekili Ramazan Yılmaz, 15 Temmuz şehitleri ile tüm şehitlerimiz için duada bulundu. Ayrıca Fethiye Müftülüğü tarafından Merkez Yeni Cami’de de 15 Temmuz şehitlerimiz için öğle namazı öncesi mevlüdü şerif okundu. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, “15 Temmuz ülkemizi, Türk Milletini hedef alan menfur bir kalkışma söz konusu oldu ve Türk Milleti’nin kendi ayağa kalkışıyla da bertaraf edildi. O yüzden birlik, beraberlik ve demokrasi günü olarak ilan edildi. Anma törenlerine bugün şehitlik ziyareti ile başlamış olduk. Bizler protokol temsilcileri olarak Fethiye halkını temsilen şehitliği ziyaret edip, dualar ettik” dedi. Çalık, “Ülkemiz bize şehitlerin bir emaneti. Bunun bilincindeyiz. Ve şunun da bilinmesini istiyoruz ki, bu şehitlerin kanı ile sulanıp, kutsal vatan haline gelen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk Milleti’ni hiçbir güç tarihte yok edemedi. Bundan sonrada yok edemeyecektir. Her Türk vatandaşı canını bu ülke için seve seve verecektir. Bağımsızlığımız, kendi bayrağımız altında yaşamak en büyük ayrıcalığımızdır. Gidecek başka ülke yok bizim için. Genç nesillerle birlikte ülkemizi gelecekte muassır medeniyetler seviyesinin en üst düzeyine çıkarmak hedefimiz olacaktır. Biz Türk Milleyetçiliği derken başka milletlere de saygı ve sevgimiz var. Ama milletimizi de hedef alan hiçbir saldırıya da kayıtsız kalamayız. Bu saldırı biliyorsunuz  Orta Doğu’da yeni bir harita çizme savaşıdır. Küresel güçlerin açtığı bir savaştır. Topyekün savaşın bir benzeridir. Türk Milleti kendi içinde bir oldukça, kendisiyle savaşmadıkça Türk Milleti’ni hiçbir güç yıkamaz. O yüzden bütün milletimizi birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyetimizi bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyorum. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

FETHİYE’DE YAPILACAK ETKİNLİKLER

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık; Fethiye’de yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgilerde aktararak, ” Perşembe günü saat 15:30’da Üzümlü yolu üzerindeki 15 Temmuz Şehitlik Ormanı’nda şehit aileleri ile  birlikte ağaç dikimi yapacağız. Cuma günü okunan duaların hatimleri yapılacak. Marmaris’te şehit aileleri ile bir akşam yemeği var. Cumartesi günü saat 20:30’da birlik ve bayrak yürüyüşümüz olacak. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …