Salı , Nisan 23 2024

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye ve Seydikemer’de 2018 yılında kurumlar ve gelir vergisi ile istihdam ve ihracat rekortmenleri sıralamasında sıralamaya giren üyelerine, düzenlenen “Ödül Töreni” ile takdim ederek, teşekkür plaketi sundu. Seydikemer’de faaliyet gösteren, ödedikleri vergiler, sağladıkları istihdam ve yaptıkları ihracatla bölge ve ülke ekonomisine değer katan, FTSO üyelerine teşekkür etti.  

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası Likya Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Muğla Vergi Dairesi Başkan Vekili Ömer Kabahor, Fethiye Belediye Başkan Vekili Fatih Ugan, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tanır, Seydikemer Belediyesi Meclis Üyesi Zeki Yanatma, Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar, Seydikemer Mal Müdürü İmran Öğütveren, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Esnaf ve  Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu ile FTSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye ve Seydikemer’de faaliyet gösteren, ödedikleri vergiler, sağladıkları istihdam ve yaptıkları ihracatla bölge ve ülke ekonomisine değer katan, FTSO üyelerine teşekkür etti. Çıralı “Ödedikleri vergilerle, ülkemizi yurt dışı pazarlarda en iyi şekilde temsil ederek ekonomimize kazandırdıkları dövizle bizleri yurt içinde ve yurtdışında gururlandıran üyelerimize, Odamız adına şükranlarımı sunuyorum.

Fethiye ve Seydikemer turizm sektöründeki yeri, yarattığı istihdam ve ödediği vergilerle ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan ilçeler arasında yer alıyor. Bugün Fethiyemiz ve Seydikemerimiz turizm, mermer, tarım ve hayvancılık sektörlerinde dünyaca tanınan bir bölge ise bu sizlerin eseridir.” diye konuştu.

GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ ESAS

Bölge ekonomisinin sürdürülebilir olması olmasında girişimciliğin özendirilmesinin esas olduğunu kaydeden Osman Çıralı, şöyle devam etti:

“Bu amaçla Odamızın sürdürdüğü danışmanlık faaliyetlerinin yanı sıra Bölgemizde planlanan yeni yatırımlar, projeler ve sektörel çalışmalar için rehber niteliğinde olacak Odamızın 2018 yılı Sosyo Ekonomik Raporu’nun basımı tamamlandı. Bölgemize yatırım yapan ya da yapacak olan girişimcilerimize yol gösterici olması amacıyla ilçelerimizin önemli verilerini tek tek kurumlardan isteyerek hazırladığımız sosyo-ekonomik raporun verileri için 64 kurumla farklı yazışmalar yaptık. Bu bilgi taleplerimize cevap vererek raporumuza katkı sunan kurum ve kuruluşların yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ege İhracatçı Birliklerinden alınan verilere esas alınarak hazırlanan rapordaki bölge ihracat istatistikleri; 2018 yılı sonu itibariyle Fethiye ve Seydikemer’den yapılan ihracat bir önceki yıla oranla % 13 artış göstererek 30 milyon liraya yaklaştığını ortaya koyuyor. Yine turizm sektörü verileri ise 2018 yılında önceki 3 yıla göre bölgemize gelen turist sayılarındaki düşüşün durduğu ve normal seviyelere ulaştığını gösteriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Fethiye Belediyesi verileri; toplam yatak kapasitesi 40 bin civarında olan bölgemizi 2018 yılında 1.5 milyona yakın yerli ve yabancı turist ziyaret ettiğini ortaya koyuyor. ”şeklinde konuştu.

ÖDENEN VERGİLER HAYATIN HER ALANINDA

Muğla Vergi Dairesi Başkan Vekili Ömer Kabahor, törende yaptığı konuşmada vergi vermenin vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, FTSO vergi rekortmenlerine teşekkür etti. “Verilen vergiler ne oluyor?” sorusuna yanıt veren Kabahor, “Çocuklarımızın okullarında, kitaplarında akıllı tahtasında yani eğitimde, hastanelerimizde, doktorun neşterinde, hemşerilerimizin kepinde yani sağlıkta, sosyal yardımlarda, Mehmetçiklerimizin karavanasında, silahında, belediyelerin parke taşlarında yani vergi her yerde. Sizler de ekonomiye değer katarak ülkemizin yolunda, çeşmesinde savunmasında hep varsınız. Ülkemiz eğer büyüyecekse sizler gibi müteşebbislerimiz sayesinde olacaktır. ” dedi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de konuşmasında ödül törenini düzenleyen FTSO yönetimine teşekkür ederek, “Devlet olarak işadamlarımızın önüne engel çıkaran, onların gelişmesini büyümesini sınırlandıran bir konumda değiliz. İşadamlarımızın önünü açmak için devletten talep ettiğiniz her hususta telefonun ucunda olduğumuzu ifade etmek isterim. Her zaman kapımız sizlere açık. Bu konuda da FTSO ve diğer odalarımızla işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.  Kuzugöbeği mantarının ihracatındaki artışa dikkat çeken Kaymakam Şahiner, “Tarım alanında da gelişmeye çok açık bölgeye sahibiz fakat geliştirmemiz gerekiyor.” dedi.

Tören daha sonra kurumlar vergisi, gelir vergisi, istihdam ve ihracat alanında sıralamaya giren FTSO üyelerine plaket verilmesi ve günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Düzenlenen törenle, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın takdim ve teşekkür ettiği FTSO üyeleri şöyle:

FETHİYE KURUMLAR VERGİSİ

Belcekız Otelcilik ve Turizm A.Ş. Doğantur Turizm Emlak İnş. Taah. Nak. Akar. Lpg Otogaz İth. İhr. San. Tic. AŞ. Domaniç Turizm İnşaat Tarımsal Ürünler ve Otomotiv San. Tic. İth. İhr. AŞ. Bütar Turizm Ticaret Ltd. Şti. Medcezir Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.

FETHİYE GELİR VERGİSİ

Oğuz Kuyucak, Ceyhan Okar, Mehmet Karabulut, Civan Türedi, Ramazan İldan, Birol Güner.

FETHİYE İSTİHDAM REKORTMENLERİ

Lykia Turizm Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. -Liberty Hotel Lykia, Bartu Turizm Yatırımları A.Ş- Barut Otel, Tutis Turizm Ticaret Seyahat A.Ş. -Hotel Letoonia Fethiye.

FETHİYE KADIN İSTİHDAM REKORTMENLERİ

Lokman Hekim Özel Sağlık Hizmetleri AŞ. (Esnaf Hastanesi), Lykia Turizm Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. -Liberty Hotel Lykia, Bartu Turizm Yatırımları A.Ş- Barut Otel.

FETHİYE İHRACAT REKORTMENLERİ

Fetmer Mermercilik Dış Ticaret A.Ş. Rayco Mermer Maden Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

SEYDİKEMER KURUMLAR VERGİSİ

Selina Fish Su Ürünleri Ticaret Limited Şirketi, Tlos Turizm İmar Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Akdenizli Akaryakıt Taşımacılık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.

SEYDİKEMER GELİR VERGİSİ REKORTMENİ

Selçuk Esen

SEYDİKEMER İSTİHDAM REKORTMENLERİ

Fethiye Mermercilik Pet.Mad. İnş. Tur. Tar. Hay. Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Tlos Turizm İmar Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. Selina Balık İşleme Tesisi İthalat İhracat ve Ticaret A. Ş.

SEYDİKEMER KADIN İSTİHDAM REKORTMENLERİ

Selina Balık İşleme Tesisi İthalat İhracat ve Ticaret A. Ş. Tlos Turizm İmar Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. Fethiye Mermercilik Pet.Mad. İnş. Tur. Tar. Hay. Gıda San. Tic. Ltd. Şti.

SEYDİKEMER İHRACAT REKORTMENLERİ

Selina Balık İşletme Tesisi İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş. Necip Başar Başar Alabalık, Balık Teknik Su Ürünleri Necip Ümit Türkmen.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …