Cuma , Nisan 26 2024

Taşar; “1966 Yılında Tescillenmiştir”

Fethiye Devlet Su İşleri (DSİ) salonunda, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odasının 54’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma programına Fethiye’deki şoför esnafı yoğun ilgi gösterdi.

Kahvaltılı programa Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu  ve esnaflar ile davetliler  katıldı. Programda Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Başkanlığı yapan merhum Hayri Topçu da unutulmadı.

“ODAMIZIN RESMİ KAYITLARDA KURULUŞ TARİHİ 12 MART 1966 OLARAK TESCİLLENMİŞTİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk konuşmayı Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar yaptı. Taşar konuşmasında “Odanın geçmişten bugüne kuruluş aşamasını anlatarak şunları söyledi; “27 Mayıs 1960 ihtilalinde diğer tüm dernekler gibi Kamyoncular ve Nakliyeciler derneği de kapanmıştır. Ancak 1960 yılında kurucu başkanımız Salih Zorlu ve arkadaşlarının girişimleri ile gerekli izinler alınıp 12 Mart 1966 tarihinde Fethiye Şoförler ve Otomobilciler derneği olarak Fethiye’mizde açılmıştır. 17 Mayıs 1991 yürürlük tarihli 3 bin 741 sayılı yasa ile yapılan değişiklik sonucu 507 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar dönemine geçilmiş olunup Esnaf Ve Sanatkarlar Kurlu bugünkü oda adını alarak Fethiye Şoförler ve Esnaf Odası olarak hizmetlerine devam etmiş. Odamızın resmi kayıtlarda kuruluş tarihi 12 Mart 1966 olarak tescillenmiştir. 5 bin 562 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar kanunu gereğince kanunun gereğince üyelerimizin mesleki faaliyetini kolaylaştırmak, mesleklerinin menfaatlerine uygun gelişmelerini ve mesleki eğitimlerini sağlamak, meslek disiplinini ve ahlakını korumak, hak ve menfaatleri gerektirdiği doğrultuda üyelerini savunmaktadır ve savunmaya devam edecektir. Geçmişten bugüne kadar tüm zor şartlara karşı en iyi şekilde çalışan tüm çalışanlarımızı, başkanlarımızı, yönetim ve denetim üyelerimizi ve kurucu üyelerimiz saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

“HAYRİ TOPÇU ŞEHİT’TİR”

Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız konuşmasında “Bugün buradaki amacımız birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek. Siyasi görüşlerimizden uzak olarak esnaflarımızın sorunlarını bir bir anlatıp karşılıklı sohbet edebilmek için buradayız. Sezonumuzun yaklaşması nedeni ile tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum. Ben özellikle Hayri başkanımı anmak istiyorum. Çünkü Hayri başkan hepimiz için çok değerli. Özellikle benim için çok değerli bir arkadaşım, mesai arkadaşımdı. O sizler için şehit oldu. Vefat etti ama ben şehit diyorum. Ankara yollarında sizleri savuna bilmek için giderken. UKOME’ye vermiş olduğu mücadele nedeni ile şehit düştü. Size samimi söylüyorum, Allah’ımızın yanında o bir şehittir. Hepinizin Şaban Taşar ile birlikte el ele verip birliğinizin daim olmasını diliyorum. Kaymakam ve Emniyet müdürü ile yeni tanıştık. Sizlere değer verdiklerini daha önceden duymuştum. Halka katkıda bulunduklarını duymuştum. Ben bu nedenle de hem Kaymakamımıza hem de Emniyet Müdürümüze Fethiye adına teşekkür ediyorum. Bizler kamu ile iç içe çalışmak zorundayız. Demokrasinin kuralları bu. Değerli arkadaşlar biz bunu Türk toplumu olarak çok yaşıyoruz. Hepinizden rica ediyorum bizlerin hatası olabilir sizler bunları dedikodu şeklinde değil gelin bizlere bunları iletin” şeklinde konuştu.

“2019 YILI İÇİNDE 24 BİN 619 ARACA CEZA KESİLDİ”

Fethiye’deki tüm Oda başkanlarının birlik, beraberlik içinde olup birbirlerine yardımcı olmasını isteyen Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Biz odamızın kuruluş yıl dönümünde bu yerlere gelmesinde emekleri geçenlere canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler 25 yıldan beri ülkemizin birçok yerlerinde çalışıyoruz.  Her çalıştığımız yerlerde Şoförler Odamız ayrı bir yerdeydi bizim için. Çünkü ayda bir kez toplanırdık. Biz burada bütün arkadaşlarımız ile birlikte el birliği ile çalışıyoruz. Onlarda bizlere yardımcı oluyorlar. Fethiye gibi büyük bir ilçede çalışmanın hepimiz için zorlukları bulunmakta. İlçemizde yaklaşık 108 bin 581 araç bulunmakta. Bu oran nüfusa bakıldığı zaman çok fazla. Hepimizin bu konuda hassas olması gerekiyor. 2019 yılı içinde 24 bin 619 araca ceza kesildi. Geçtiğimiz yıl alkolden dolayı ehliyet alınan kişi sayısı bin 1 bu rakam çok yüksek. Motosiklet kazalarında ölümlü kayıplarımız var. Şubat ayı içinde 619 motorlu ya ceza uygulanmış. Tüm oda başkanlarımızdan istirham ediyorum. Birbirilerimize yardımcı olalım. Desteklerinizi bekliyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …