Perşembe , Nisan 25 2024

Sorunlarına Çözüm Yolu Aradılar

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO)  4 Nolu Elektrik Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi altında faaliyet gösteren İklimlendirme (ısıtma–soğutma ) sektör temsilcileri bir araya gelerek sektörle ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini ele aldılar. Toplantıda sektörde yaşanan kalifiye elaman bulma sıkıntısını gündeme getiren sektör temsilcileri, çırak bulma, eleman yetiştirme ve işe alınan elemanları uzun süreli çalışmaması konusunda yaşadıkları sıkıntılarının olduğunu dile getirdiler. Meslek komitesi üyeleri bu konudaki sıkıntıların çözümü için Çıraklık Eğitim Merkezleri, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile görüşülerek, öğrencilerin bu mesleğe kazandırılabileceği konusunda görüş birliğine varıldı.

FTSO Meğri toplantı salonunda 19 Şubat Çarşamba günü gerçekleşen toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 4 Nolu Meslek Meslek Komitesi Başkanı Önder Şahin, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 4 Nolu Meslek Komitesi Üyesi Halil İbrahim Öztürk, Komite Başkan Yardımcısı Şevki Arıcan, Komite Üyeleri Erol Aksoy, Osman Ekizoğlu, Ali Çelik ile FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu katıldı.

Toplantıda sektörde yaşanan kalifiye elaman bulma sıkıntısını gündeme getiren sektör temsilcileri, çırak bulma, eleman yetiştirme ve işe alınan elemanları uzun süreli çalışmaması konusunda yaşadıkları sıkıntılarının olduğunu dile getirdiler. Meslek komitesi üyeleri bu konudaki sıkıntıların çözümü için Çıraklık Eğitim Merkezleri, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile görüşülerek, öğrencilerin bu mesleğe kazandırılabileceği konusunda görüş birliğine varıldı.

Sektörün bir diğer sorununun ise kayıt dışı çalışanların sektöre verdiği zararlar olduğunu vurgulayan sektör temsilcileri, bu kişilerin herhangi bir vergi ödemeden istedikleri fiyat üzerinden, yaptıkları işe garanti vermeden iş yaptıklarını dile getirerek, haksız rekabete neden olan bu kişilerin kayıt altına alınması amacıyla Maliye’ye bildirilmesi gerektiğini kaydettiler.

Toplantıda konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, özellikle Fethiye’de ısıtma ve soğutma sistemlerinin temel ihtiyaç olduğuna işaret ederek, bu sektörde kaliteli ve insan sağlığını ön planda tutan anlayışla hizmet verilmesi ve sektörün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerekli girişimleri yapmaya hazır olduklarını söyledi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …