Salı , Nisan 23 2024

METE AY  “Çalış plajının bu haberlere dahil edilmesinden çok rahatsız olduk”

 

Fethiye’de tüm koylar ile plajların ücretli olduğu ile ilgili bazı basın kuruluşlarında çıkan haberler üzerine Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay; basın mensuplarına açıklamada bulundu. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay  “gün batımı”  terasında yapmış olduğu açıklamada  “İki gün evvel sosyal medyada paylaşılan ve evvelki günde ulusal bir basın kuruluşunun Ege ekinde yayınlanan Çalış plajımızın da  dahil edildiği haberde;  Fethiye’de tüm koylar ile plajların ücretli olduğu belirtilmekte. Çalış plajının da bu habere dahil edilmesiyle Çalış plajını işleten sivil toplum kuruluşu olarak bizlere de cevap hakkı doğmuştur. Çünkü bundan çok rahatsız olduk” dedi.

“BURAYA GİRİŞ ÜCRETSİZ OLDUĞU GİBİ SOYUNMA KABİNLERİ VE DUŞLUKLARDA ÜCRETSİZDİR”

Konuşmasına devam eden Mete Ay “öncelikle şunu ifade etmek istiyorum; Çalış plajı 2.5 kilometre uzunluğunda ve halkın denize ücretsiz olarak girebileceği bir plajdır. Çalış plajı Muçev’den kiralanan ve Çalış Turizm ve Tanıtma Derneğinin işlettiği bir plajdır. Biz halka hizmet eden bir sivil toplum örgütüyüz. Konuşmamı yaptığım ve görmüş olduğunuz bu terası, soyunma kabinlerini ve duşlukları yapan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Çalış plajı; yaşlılarımızın ve misafirlerimizin dinlendiği, denize girdiği, spor yaptığı bir plajdır. Bu plaja giriş kesinlikle ve kesinlikle ücretsizdir. Buraya giriş ücretsiz olduğu gibi soyunma kabinleri ve duşluklar da ücretsizdir. Peki, bunları ücretsiz yapıyorsunuz da; peki neden para alıyorsunuz. Plajımıza denize girmeye gelen vatandaşlarımız eğer istiyorlarsa; şezlonglarımızı ve şemsiyelerimizi kiralayabilirler. Sadece ve sadece bunun ücretini öderler. Eğer istemeyen olursa şu anda gördüğünüz gibi kendi şemsiyesini ve katlanır sandalyesini getirerek ücretsiz olarak kullanabilirler” dedi.

“BİZLER İÇİN MUÇEV VE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇOK ÖNEMLİ”

Konuşmasına devam eden Mete Ay “Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği olarak Çalış plajından sorumlu olan ve bakımını, temizliğini yapan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kum kalitesini arttırmak ve carettaların üremelerini kolaylaştırmak amacıyla sezon öncesi makineler getirerek Çalış plajının kumunu defalarca eleme çalışmaları yapıyoruz.  Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa Çalış plajında komple temizlik çalışması yapmaktayız. Her sabah soyunma kabinlerini ve duşlukları suyla yıkamaktayız. Eğer Fethiyeli olma özelliğini koruyan personelimiz bunları yapmasa şu plajın hali ne olurdu” dedi. Bizler için Muçev ve Çevre Şehircilik Bakanlığı çok önemlidir diyen Mete Ay konuşmasında “Eğer bu kuruluşlar olmasaydı; oteller gökdelenlere dönüşmüş, bütün imar planları değişmiş ve belki şu Çalış plajında kum bile bulamayacaktınız. Bizim için bu kuruluşlar önemlidir. Eğer Muçev olmasaydı. Muğla dışından birileri gelip bu plajları ve koyları ele geçiriyordu. Bir gazetemiz sayesinde farkındalık ortaya çıktı ve müsteşarlarımız ile siyasetçilerimiz o gruba koylarımızı ve plajlarımızı vermediler. Bu tür haberler o grubun yaptırdığı haberler olabilir.  Yüksek bir kira ücreti ödüyoruz ve bundan şikayetçi değiliz. Kiramızı ödemek ve elde edilen geliri de; bölgeye hizmete dönüştürmekteyiz. Çünkü; dışarıdan başkalarının gelip burada bir rant sağlamasını istemiyoruz. Diğer koyları ve plajları işletenlerde; Fethiye’nin kuruluşları olup ve bu kuruluşlarda da çoğunlukla Fethiyeliler çalışmaktadır. Onlarda bizler gibi denizimizi ve doğamızı korumakla sorumludurlar. Amacımız Fethiye’mize ve bölgemize faydalı olmaktır. Bu terası kurma sebebimiz bile insanların şu denizi doyasıya seyretmeleri, yaşlıların şurada oturması ve termoslarındaki çaylarını rahatlıkla içmeleridir. Hepsi bedava ve ücretsiz. Tüm vatandaşlarımızı ve misafirlerimizi Çalış plajına bekliyoruz. Dışarıdan bu tür haber yaptıranları esefle kınıyorum” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mete Ay “10 yıl önce Fethiye Belediyesi ve Behçet başkanımız nasıl çalıştırıyorsa;  Çalış plajını da o şekilde çalıştırıyoruz. Fethiye Belediyesi ile bütün halindeyiz. Bu şekilde de çalışmaya devam edeceğiz. Ayrımız ve gayrımız yok. Ben hiçbir zaman Fethiye Belediyesinin ve Behçet başkanın bizlere karşı farklı bir yaklaşımda ve tutumda bulunacağını düşünmüyorum” dedi.  “En ucuz plaj Çalış plajıdır” diyen Mete Ay “özel bir bilet bastırdık. 7 günlüğüne şemsiye ve şezlong kiralama ücreti ödeyenlere 8. Gün bedava olmaktadır” dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …