Perşembe , Nisan 25 2024

Kılıçdaroğlu’dan Karaca’ya Övgü

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi ziyaret için Muğla’ya geldi. CHP Muğla milletvekilleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca ve Seydikemer Belediye Başkan adayı İbrahim Ertürk de Kılıçdaroğlu’nu karşıladı.

Dalaman Havalimanına iniş yapan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Dalaman Belediyesi tarafından başlanan projelerin temelini atarak ardından Marmaris’e geçtiler. Marmaris ilçesinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Muğla ve ilçe belediye başkan adayları ile tek tek görüştü.

Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca’ya ayrı bir parantez açan Kılıçdaroğlu, “Fethiyeliler; çalışkan, dürüst, samimi genç bir ismi sizlere emanet ediyorum. Fethiye’de yapılacak çok güzel hizmetler var. Doğasıyla, tarihiyle, turizmiyle yaşanabilir ve daha güzel bir Fethiye için Alim Karaca’yı seçin, şehrinize sahip çıkın.”dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra halka yaptığı konuşmada; “Belediye başkan adaylarımızdan iki şey istiyorum. Seçildiğiniz andan itibaren hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşları kucaklayın. Herkese ve her yere eşit hizmet götürün, o mahalle oy verdi, bu mahalle vermedi diye asla ayrım yapmayın. Bir mahallede yoksulluk varsa, oraya öncelik verin. Halka hesap veren bir belediye başkanı olun. Yaptığınız her yatırımın hesabını halka verin. Hesap verebilir bir belediye başkanı, kul hakkı yemeyen belediye başkanları istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde bir zat-ı muhterem buralara geldi, “hastane yaptık, yolunu yapmıyorlar, vallahi biz şöyle, vallahi biz böyle yaparız” dedi, esti gürledi. Hiç merak etmesin, gereken hizmetleri biz yaparız ama senin gibi yaptığın gibi tünelden ücret almayız. Göcek tünelinin ücretli olması devletin ayıbıdır. Devlet istese, o tünel anında ücretsiz olur.

Vatandaştan vergi alacaksın, o vergilerle tünel yapacaksın, oradan bir de ücret isteyeceksin. O zaman neden vergi alıyorsun?  CHP iktidarında Göcek tüneli ücretsiz olacak. AKP’li ve MHP’li vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. 17 yıldır tek başına iktidarsınız. İstedikleri yasaları çıkartıp istediklerini yaptılar. Bunlara 17 yıldır oy verdiniz, soğan kuyruklarına girdiniz. Sandık başına gidince soğan, patates kuyruklarını unutmayın. Ne oldu da bu ülke bu hale geldi? Ne oldu da iki Trakya kadar alan ekim dışı kaldı. Beka sorunu var dediler, çalışmazsan, üretmezsen beka sorunu olur. Trump istedi diye papazı bıraktılar. Ülkücü kardeşim Süleyman Şah türbesini kaçıran bir siyasal iktidar var. O topraklar bizimdi. Neden Süleyman Şah türbesini getirdiniz? Bunları unutmayın.” dedi.

CHP Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca hazırladıkları projelerle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir sunumda bulundu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …