Çarşamba , Nisan 24 2024

İsa Eseoğlu Görevden Alındı!

Skandallarını ortaya çıkardığı Aile Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Fethiye İlçe Müdürü İsa Eseoğlu görevden alındı. Aile Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Fethiye İlçe Müdürü İsa Eseoğlu hakkında yaptığımız skandal haberleri karşılık buldu ve Eseoğlu görevden alındı. Şikayet konusuyla ilgili “Raporu da ben hazırlattım, maaşı da ben bağlattım, sen kimsin? İstediğini yap!” sözleriyle gündeme gelen İsa Eseoğlu’nun yerine Sosyal Hizmetler Milas İlçe Müdürü Sevim Seringen atandı.
ŞİKAYETLERİ SÜMENALTI EDİYORDU
İsa Eseoğlu’nun adı görevde kaldığı süre içerisinde birçok iddia ile birlikte anılmıştı. Bir internet haber sitesinde hakkında çıkan iddialarla ilgili soruşturma da geçiren Eseoğlu H. Y’nin bir süre önce Fethiye ve Seydikemer’de sahte boşanmalar, kısıtlılara bağlanan maaşların denetimsizliği, iletilen şikayetlerin sumen altı edilmesi gibi konularda 1 yıldır sürdürdüğü araştırma dosyasını yayınlayacağını açıklamasından hemen sonra görevinden alınması manidar bulundu.
HABERLER ÇIKINCA FETÖ ZIRVASINA SIĞINMIŞTI!
İsa Eseoğlu hakkında çıkan haberlerin ardından öz eleştiri yapmak yerine Bir internet haber sitesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Z. Ç’ı suçlamış ve bu haberleri işaret ederek “FETÖ bana kumpas kuruyor” zırvalarına sığınmaya çalışmıştı. FETÖ ile yaptığı mücadeleyle bilinen Zihni Çakır ise buna sessiz kalmamış ve İsa Eseoğlu’na “Devletin eline verdiği yetkilerle birçok yol varken bir annenin elinden çocuğunu ‘devlet koruması’ bahanesiyle al sonra da ‘FETÖ bana kumpas kuruyor’ diye zırla. Senin yaptığını bir tek FETÖ ile PKK yaptı, utanman arlanman da mı yok…” sözleriyle tepki göstermişti.
“VİCDANINIZ HİÇ SIZLAMADI MI?”
Hakkında çıkan haberlerin hemen ardından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Sosyal Hizmetlerin Amaçları hakkında bilgilendirme toplantısı” düzenleyen İsa Eseoğlu’na Z. Ç. şu ifadelerle yüklenmişti: “Eseoğlu’na açık ve net bir şekilde soruyorum: Orada size şikayette bulunan insanları ifşa etmenin yasal olmadığını da anlattınız mı? Fotoğraflar var, videolar var bir insanın yaşamasının mümkün olmayacağı ortamlarda yaşamaya mecbur bırakılan 70 yaşında, elden ayaktan düşmüş insanların yakınlarına maaş bağlanırken bu silsilenin yetki sahibi olarak vicdanınız hiç sızlamadı mı? Sizin belli aralıklarla bu yaşlıların yaşam koşullarını denetlemeniz ya da ‘güvenilir’ ekip arkadaşlarınıza denetletmeniz gerekmiyor mu? Bu nasıl bir aymazlıktır ki çarpıklıkları ortaya çıkınca sosyal hizmetlerin amaçlarını hatırlama gereği duyuyorsunuz.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …