Perşembe , Nisan 25 2024

Fethiye’deki Kürek Yarışları Nefesleri Kesti

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Akdeniz Kupası Kürek Yarışları’na19 kulüpten 300 sporcu katıldı. Fethiye Belediyespor Kürek Takımı 10 madalya, üç tane üçüncülük, bir tanede ikincilik kupası alarak büyük başarı elde etti. Başkan Saatcı, Fethiye’nin kürek takımları için bir kamp merkezi olduğunu ancak 1998 yılından bu yana çekek yerinin taşınmamasından dolayı ileriye gidemediklerini ifade ederek, yetkililere sitem etti.

Fethiye Belediyespor küçük kızlar bir çiftte ve yıldız kızlar bir çifttede altın madalya, küçük erkekler bir çiftte, genç kızlar iki çiftte, genç erkekler iki çiftte, küçük erkekler bir çiftte ve genç kızlar bir çiftte gümüş madalya aldılar. Yıldız erkekler bir çiftte, küçük kızlar iki çiftte ve genç erkekler bir çiftte ise bronz madalya alan kategoriler oldular.

Kupa töreninde ise Fethiye Belediyespor yıldız kızlar ikincilik kupasını, küçük erkekler, küçük kızlar ve genç kızlar da ise üçüncülük kupası kaldırdılar. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ödül töreninde başarılı takımlara kupalarını takdim etti.

Başkan Saatcı, “Çekek yeri halen taşınmadı”

Başkan Saatcı yaptığı açıklamada,Kürek Federasyonu Başkanımıza her şeyden önce teşekkür ediyorum. Yarışma takvimine Fethiye’yi almasa bu yarışların olma şansı yok. Hava da müsaade etti. Bu anlamda Allah’a da şükranlarımızı sunuyoruz. Şuan takriben 380 küsur sporcumuz var. Hocalarımız, hakemlerimiz, kulüp yöneticilerimiz ve meraklı veli arkadaşlarımızı da sayarsak neticede 500 kardeşimizi 3 gün boyunca misafir ediyoruz. Bu hem turizm anlamında bir katkı, hem de genç çocuklarımız için Beşiktaş, Fenerbahçe gibi büyük kulüplerin buraya gelmesi teşvik oluyor. Söylediğimiz hep Fethiyeli çocuklarımızı denizle barıştırmaktır. Yelken ve kürek alanında ne kadar çok çocuğumuza spor yaptırırsak o kadar kendimizi mutlu hissediyoruz. Bu anlamda Belediyespor’un da müthiş katkıları var. Hem kulüp başkanımıza, hem de hocamız Nasuh kardeşimize de teşekkür ediyorum. Ben herkesle görüşüyorum. ‘Bize gösterilen yatkınlık, ilgi ve burada sağlanan imkan Türkiye’nin hiçbir yerinde olmuyor’ deniliyor. Bizim en büyük hedefimiz kürek takımlarının kamp merkezi olması gereken bir Fethiye idi. Ancak benden önce 1998’den beri bekleyen bir proje var. Çekek yerinin taşınması. Burada deniz trafiğini engellediğimiz için ancak bu alanda yarış yapabiliyoruz. Daha önce beyaz fenerden buraya kadar geliyorduk ama deniz trafiği çok yoğun olduğu için parkuru kısaltmak zorunda kaldık. İleriki yıllarda bu keşmekeşlik devam ederse, çekek yeri taşınmaz ve limanın her yeri parsellendiği gibi marinaya açılırsa, Fethiye kürekle ilgili iddiasını kaybedecek ve büyük ihtimal etrafımızdaki başta Köyceğiz olmak üzere başka şehirlere bu spor kayacak. Buradan olmayacağını bile bile yetkililere bir kere daha sesleniyorum. Bu keşmekeşliği bitirelim. Arkadaşlar ‘ahkam kesiyorlar, her şeyi yapacağız, edeceğiz’ diyorlar. Bu çekek yerini taşıyalım. Limanı marina mezarı olmaktan çıkaralım. Çocuklarımızın denizle buluşmasını engelleyecek her türlü yaptırımı şimdiden engelleyelim” diye konuştu.

TKF Başkanı İşseven, “Başkan Saatcı’ya teşekkür ediyoruz”

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ise, “Bildiğiniz üzere burada yapılan yarışlar Akdeniz Kupası adı altında burada toplanıyoruz. Bu yarışmalar genellikle Yıldızlar ve Gençler arasında geçen yarışmalardır. Fethiye bizim için ayrı bir yer. Sporcular için de çok iyi oluyor. Buraya geldikleri zaman mutlu oluyorlar. 1999’dan beri Akdeniz Kupası adı altında bu olay devam ediyor. Fethiye’de muhteşem bir parkur imkanımız var. Bunu da bütün kulüplere severek  tanıttık. Onlar bizden önce gelmek için sıraya giriyorlar. İnşallah katılım sayısını biraz daha arttıracağız. Sayın Belediye Başkanımız Behçet Saatcı ve Belediyemizin bütün çalışanları eksik olmasınlar, valiliğimiz, il müdürlüğümüz eksik olmasınlar bize her zaman destek olmaya çalışıyorlar. Bütün imkânlarımız sağlanıyor. En iyi şartlarda burada kalıyoruz. Ben Kürek Federasyonu Başkanı olarak hepsine çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu olayı çok daha iyi bir duruma getirmek için Sayın Başkanım Behçet Saatcı ile konuştuk. Fethiye kürek için muhteşem bir yer. Böyle de devam edeceğini tahmin ediyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …