Cuma , Mart 29 2024

Fethiye Belediye Kültür Merkezi

Fethiye Belediye Kültür Merkezi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Tunç, birbirinden güzel türküleriyle Kültür Merkezi’ni 13. Yıl kuruluş etkinliklerine renk getirdi.

Fethiye Belediye Kültür Merkezi’nin 13. Yıl etkinlikleri tüm hareketliliğiyle devam ediyor. Bir birinden farklı programların yer aldığı etkinliklerde Cuma gecesi sahneye çıkan Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Tunç, söylediği türkülerle dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Belediye Kültür Merkezi Salonu’ndaki konserde, halkı türküleriyle coşturan Ali Tunç, konserinde hemen her türküsünün ardından büyük alkış aldı. Konseri Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın eşi Nesrin Saatcı ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halime Ok, Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin, Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’in yanı sıra bine yakın vatandaş izledi. Konserde, zaman zaman bazı vatandaşlar sahneye çıkıp, hareketli türkülere eşlik etti. Vatandaşlar konser sonunda sanatçı Ali Tunç ayakta alkışlandı.

Konser sonunda konuşma yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, büyükşehir yasasını bir kez daha eleştirdi.

Fethiye’nin kendi kendine yeten bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Saatcı; “Fethiye olarak biz, bize yeten bir ilçeyiz. Bizi yalnız bıraksalar, büyükşehir, küçük şehir, Ankara aradan çıksa, ekonomisi, ticareti, tarımıyla, kültürüyle, turizmi ile hiç kimseye ihtiyacımız olmadan hayatımızı idare ederiz. Biz Beşkazayız, Bir başkayız. Bunlar bizim gururumuz” dedi.

Sanatçı Ali Tunç ve orkestrasına teşekkür eden Başkan Saatcı, orkestrada yer alan kişilerin 8 ay maaş almadan çalıştıklarını anlattı. Saatcı: “2014 yılında beldeler birleşip sırtımıza 28 milyon borç binince, ‘Arkadaşlar kusura bakmayın. Sizlere maaş vermeyeceğiz. Siz yine de evinizin ihtiyacını karşılayacak şekilde başka yerde çalışın, başka işler yapın’ dedim.  6-8 ay biz bu arkadaşlarımıza maaş vermedik. Bir gün Muammer hocam beni aradı. ‘Başkanım sana bir şey dinleteceğim’ dedi. Kulağıma buradaki arkadaşlarımızın çaldığı enstrümanların sesi geldi.  Duygusalım ama kolay kolay ağlayan bir insan değilim ancak orada ağladım.  Bugün koltukların, makamların, günlük menfaatlerin maddi çıkarlarını düşünerek, bütün değerleri yok sayarak sadece ona ulaşmayı emel sayanların bulunduğu bir dünyada 8 ay para almadan bu görevi ifa eden bu kardeşlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Referanduma da inceden değinen Saatcı şunları söyledi:

“Türkü biziz. Şu kopuzu almışız Orta Asya’dan beri atın sırtında gelmişiz. Atatürk’ümüzün dediği bir söz var: ‘Arkadaşlar gidip Toros dağlarına bakınız; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla Türk’ü yenemez.’ Kimse merak etmesin, ülkenin geleceği ‘Hayır’ ve ‘Evet’e bağlı değil. O dumanlar tütünce o evetler, hayırlar daha çok gelir geçer ama ilelebet Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet devam eder. Ondan kimsenin tereddüdü olasın.”

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …