Cumartesi , Nisan 20 2024

ESER, “Halkımıza Tam Olarak Anlatamadık”

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, 31 Mart 2019 yerel seçimlerini değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Fethiye İlçe Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına Ak Partili Fethiye Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Yerel seçim çalışmaları boyunca gece gündüz çalıştıklarını ve vatandaşlara projelerini anlatmalarına rağmen seçimi kaybettiklerini belirten AK Parti İlçe Başkanı Bekir Eser, seçimi kazanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya başarılar diledi. 31 Mart yerel seçimlerinin oldukça demokratik bir ortamda gerçekleştiğini işaret eden Eser şöyle konuştu: “Demokratik bir seçim oldu. Çok demokratik ortamda geçen bir seçim süreci yaşadık. Seçim sürecinde 3 aylık süren yoğun bir seçim süreci yaşadık. Seçim sürecinde meclis üyelerimiz, ana kademe, kadın kollarımız, gençlik kollarımız sahada yoğun bir çalışma yaptık. AK Parti olarak yapacağımız proje ve hizmetleri halkımıza anlatmaya çalıştık. Sanırım bu hizmetlerimizi halkımıza tam olarak anlatamadık ki az bir fark ile seçimi kaybettik. Ak Parti olarak önceki seçimlere göre oylarımızı artırdı, biz oy veren ya da vermeyen tüm Fethiyelilere teşekkür ediyoruz. Seçimler bir tercih ve inanma meselesi. Halkımız diğer arkadaşlarımıza inandı ki Fethiye’yi yönetme yetkisini verdi. Biz AK parti olarak bundan sonra önümüze bakacağız ve Fethiye’ye nasıl hizmet ederiz onun çalışması içinde olacağız.”

“BİZ UYGULAMALARA VE  BÖYLE BİR OLAYA RASTLAMADIK”

Yerel seçimlerin ardından önceki gün düzenlenen ilk belediye meclis toplantısında komisyon üyeleri belirlemede AK Partililere yer verilmemesini eleştiren Eser, “Fethiye Belediye meclisimizde ilk toplantısını yaptı. Görev dağılımı yapıldı ve çalışmalar yapılan bu görev dağılımı ile birlikte devam edecek. Bunun yanında mecliste bizi üzen olaylar yaşandı. Ben 15 yıl Belediye Başkanlığı, 5 yıl meclis üyeliği yaptım. Biz uygulamalara ve  böyle bir olaya rastlamadık. Belediyelerde bazı birimler vardır ki temsilidir. Örneğin Ege Akdeniz Belediyeler Birliği gibi mecliste oy çokluğu aranarak karar verilmiş. Hâlbuki seçim sürecindeki birlikteliğimizde Fethiye’yi birlikte yöneteceğiz şeffaf yöneteceğiz denilmişti. Biz bazı komisyonlarsa çok seslilik olsun isterdik. Örneğin Akdeniz Belediyeler Birliği 3 üye seçiliyor bu üyeliğin bir tanesi mecliste 14 üye ile temsil edilen muhalefete verilebilirdi. Katip üyeliklerde verilebilirdi. Bu davranış Fethiye’yi birlikte yöneteceğiz sözünü çürütmüş oldu. Biz yine Ak Parti olarak Fethiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkımız bu önümüzdeki 5 yılı iyi takip etsin ona göre not versin” dedi. Gazetecilerin Fethiye’de TOKİ durdurulmuş diye bir söylenti var sorusunu cevaplayan Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser “TOKİ, Türkiye çapında yürütülen b ir projedir. Biz Ak Parti olarak TOKİ’nin ikinci ve üçüncü etap yapılması için çalışma yapacağız” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …