Cuma , Nisan 26 2024

Denetimler Aralıksız Devam Edecek

Muğla Valiliği Turizm Faaliyet ve Hizmetleri Usul ve Esasları Genelgesi’ne göre Fethiye’de geçtiğimiz Ağustos ayı sonuna kadar 4 bin 886 kişi ve işletme kontrol edilip, 551 işletme ve şahıs hakkında tutanak düzenlendi. Ağustos sonu itibariyle 177 bin 742 TL para cezasının uygulandığı kaydedildi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “İşletme denetlemeleri aralıksız devam edecektir” dedi.

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Muğla Valiliği’nin Turizm Faaliyet ve Hizmetleri Usul ve Esasları Genelgesi kapsamında yapılan denetleme ve kontrollerde 177 bin 742 TL para cezası uygulandığı öğrenildi. Hanutçuluk nedeniyle Fethiye’de 955 işletmede denetleme yapılırken, 16 işletmeye idari para cezası uygulandı. 177 işletmenin çevre ve gürültü kirliliğinden dolayı uyarıldığı öğrenilirken, insan sağlığı ile ilgili olarak 604 işletme denetlenip, 12 işletme hakkında idari işlem başlatıldı. Yeme içme yerlerinde hijyen denetlemelerinde ise bin 346 denetim yapılıp, 7 işletme ile ilgili eksiklikler yüzünden rapor düzenlendi.

Fethiye’de seyahat acenteleri de denetlenirken, 150 firmanın 552 aracı denetlenip; 19 acenteye 74 bin 605 TL para cezası uygulandığı öğrenildi. Bu seyahat acentelerine uygulanan para cezasının kaçak acente olmalarından dolayı uygulandığı da ifade edildi. Sportif faaliyet denetimlerinin de yapıldığı Fethiye’de; cip safari, yamaç paraşütü ve diğer tur acente araçlarından 70 firmanın 750 aracı denetlenirken tüm araçların turizm faaliyetleri ve hizmetleri açısından eksiksiz olduğu kaydedildi.

Yat işletmesi ve günübirlik gezi teknelerinden 240 tekne denetlemeden geçirilirken, herhangi bir eksiğe rastlanmadığı belirtildi. Ayrıca kimlik bildirmeme nedeniyle 45 tesise 93 bin 468 TL para cezası kesilirken, sarhoş vaziyetteki 22 kişi ile gürültü yapan 3 müşteri bin 144 TL olmak üzere 8 bin 525 TL para cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner Ağustos sonu itibariyle Fethiye genelinde 4 bin 866 kişi ve işletme kontrol edilmiştir. Denetimlerde eksiklikleri görülen 551 işletme ve şahıs hakkında tutanak düzenlenmiştir. Toplam 177 bin 742 TL para cezası uygulanmıştır. Denetlemeler ve kontroller aralıksız devam ettirilecektir. Fethiye Jandarma Komuatnlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Hanutçuluk Komisyonu, Fethiye Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Turizm Denetleme Komisyonu, TÜRSAB Batı Akdeniz BYK, Turizm Danışma Bürosu ve Vergi Dairesi Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …