Çarşamba , Nisan 24 2024

Beşkaza’da Başka Bir Tarım Mümkün

ADABELENLİLER (Ortaklar Öğretmen Okullular) Derneği Fethiye Temsilcisi Abdullah Taşcıoğlu ve arkadaşları tarafından düzenlenen Fethiye Belgesel Günleri’nden sonra ilçemizde yeni bir etkinlik yapılacak. Bu defa Abdullah Taşcıoğlu CHP İlçe Eğitim Sekreteri olarak “Beşkaza’da Başka Bir tarım Mümkün” başlıklı bir toplantı düzenlenecek.
Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği’nin türkü dinletisi ile Özer Olgun Kültür Merkezinde 11 Ocak 2020, Cumartesi günü saat 12.30’da başlayacak toplantıyla ilgili olarak, CHP İlçe Eğitim Sekreteri, aynı zamanda Ortaklar Öğretmen Okullular Derneği Fethiye Temsilcisi Abdullah Taşcıoğlu;
ADABELENLİLER Derneği Fethiye Temsilciliği olarak Fethiyemize yeni bir renk getiren Fethiye Belgesel Günleri’nden sonra CHP İlçe Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda ”tarım” konusunu gündeme aldıklarını ifade eden Taşcıoğlu, Neden Tarım? sorumuzu aşağıda gibi yanıtladı.
Orta yaşın üzerindeki Fethiyeliler bilirler. 1960’lı 1970’li yıllarda Fethiye’de tarım deyince akıllara; Önce Tarım. Sonra Mâdencilik. Daha sonra Ormancılık. En sonra ise turizm gelirdi.
Bu yıllarda tütün ve pamuk belki her şeydi. Çatıları demir doğrama, örtüleri cam olmasa da sebzecilik ve seracılık çok şeydi. Madencilik mi? Zengin krom yatakları ve Etibank yeter de artardı. O yıllarda turizmi bilmezdik dedi.
Sayın Taşcıoğlu; Aç ve çıplaksak;
-Onurumuzu ve kişiliğimizi kaybedeceğimiz,
-Temel haklarımızı ve Özgürlüklerimizi düşünemeyeceğimiz
-Aydın niteliklerimizi geliştiremeyeceğimiz için başka bir tarım dediklerini belirtti.
CHP Genel Başkan Tarım Politikalarından Sorumlu Başdanışmanı – Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun başkanlığında yapılacak toplantıda,
-Tarımsal ekonomist Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Başka bir tarımın mümkün olduğunu anlatacak.
-Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Sayın Buket Kallem, Muğla Büyükşehir Belediyesinin tarımsal projelerini paylaşacak.
-İlçemizde yıllardır tohum takas şenliği düzenleyen Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi adına Dr. Nalan Ünal, Fethiyede yerel tohum farkındalığının neden ve nasıl yaratıldığından söz edecek.
-S.S. Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı sayın İbrahim Balta da yerel tohum üretiminde kooperatifçilik ve sorunlarını bizlerle paylaşacak.
Taşcıoğlu yaptığı açıklamada, CHP Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine, Fethiye Belediyesine teşekkür ederek hemşerilerine şöyle seslendi:
Sayın hemşerilerim;
-Temiz ve besleyici tarım ürünü tüketmek; hepimizin hakkıdır diyorsan,
-Vatandaşın beslenmesi, başka ülkelerin inisiyatifine bırakılmaması gerektiğine inanıyorsan, -Tarım ilaçları, kimsayal gübreler, katkı maddeleri, hormonlar, antibiyotikler, GDO’lu (genetiği değiştirilmiş) ürünler ve benzerlerini tüketerek zehirlenmemek istiyorsan ve
-Bir yandan hibrit tohum, diğer yandan tarım ilaçları, bir diğer yandan da GDO’lu ürünler ile çevremiz kuşatılmış olduğuna inanıyorsan
Yarın (11 Ocak 2020, Cumartesi günü) Özel Olgun Kültür merkezinde olmalısınız.
Şunu da ifade edeyim diyen Taşcıoğlu, Her mahalleye bir imam değil, bir ziraat mühendisi, bir veteriner hekim ve bir de öğretmen gönderilse, her ilçeye bir laboratuvar kurulsa yeter de artar bile dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …