Cuma , Mart 29 2024

Türkiye, İngiltere’den Daha Güvenli

Fethiye’ye tatile gelen ve yerleşik İngilizler, Türkiye’ye seyahat edecek kadınların tehlikede olduğunu iddia eden Forbes dergisine tepki gösterdi. Türkiye’nin çok güvenli olduğunu söyleyen İngilizler, Türkiye’ye seyahat etmek isteyenlerin korkmadan ve çekinmeden gelebileceklerini söylediler.

Forbes dergisi, geçtiğimiz günlerde ‘kadın seyahatçiler için en tehlikeli 10 ülke’ listesi yayınladı. Türkiye listede dokuzuncu sırada yer aldı. Listede, Türkiye için ‘Neden bu kadar tehlikeli?’ sorusunu, trip.com’un editörü Julia Pond yanıtladı: “Geçtiğimiz yıl çok sayıda siyasi istikrarsızlık yaşandı; gazeteciler ve muhalifler ortadan kayboldu” diyen Pond, Türkiye’ye yalnız seyahat edecek kadınlara ülkelerinin seyahat uyarılarını takip etme tavsiyesinde de bulunuyor.

Makalede, Türkiye seyahatinde güvende kalmak için bazı tavsiyeler de verildi “Sık sık saldırılar yaşanır. Dikkatli olun” denilen makalede, kadınlara özellikle camilerde başlarını örtmeleri, kadınlara, hamam ziyaretlerini kadınlar gününde yapmaları, taksiye aydınlık ve kalabalık yerlerde binmeleri, küçük banknotlar kullanmaları ve ‘saldırgan’ esnaf ile restoran sahiplerini görmezden gelmeleri de tavsiye edildi.

Forbes dergisinin bu makalesine Fethiye’de yaşayan ve tatile gelen İngilizler tepki gösterdi. Türkiye’nin İngiltere’den daha güvenli olduğunu belirten İngilizler, Batı Akdeniz Gazetesi Muhabirine şunları söylediler:

14 yıldır annesi Fethiye’de yaşayan Rachel Duggan (48) 2 yıldır Fethiye’de yaşıyor. Duggan “Annem 14 yıldır Fethiye’de yaşıyor. Ben 2 senedir burada yaşıyorum. Fethiye’ye tatile geldiğimde burayı çok sevdim ve yerleşmeye karar verdim. Şuan burada yaşıyorum” dedi.

Türkiye’de tek başına yaşadığını ve bu güne kadar hiçbir olumsuz durumla karşılaşmadığını ifade eden Duggan; “Forbes dergisinin Türkiye’ye seyahat edecek kadınların tehlikede olduğu makalesine kesinlikle katılmıyorum. Tek başına bir İngiliz bayan olarak kendimi burada çok mutlu, çok huzurlu ve güvende hissediyorum. Bisikletimle işime gidip geliyorum. Sabahın 9’undan gece 12’ye kadar devamlı bisikletleyim ve hiçbir problem yaşamıyorum. Türkiye’ye gelmek isteyenler rahatlıkla gelebilirler” diye konuştu.

3 yıldır tatilini geçirmek için Türkiye’ye gelen 56 yaşındaki Mark Adwards, İngiltere’nin terör konusunda çok tehlikeli bir yer olduğunu kaydetti. Adwars şunları söyledi: “Buraya sadece eşimle değil arkadaşlarımla geliyorum. Bu yıl 10 kişi geldik. Bu benim için söylemesi zor olan bir şey ama kendi ülkem terör konusunda çok tehlikeli bir yer. Buranın havası, güneşi çok güzel. Kendimizi burada çok güvende hissediyoruz. Seyahati seven bir aileyiz ve dünyada başka yerlere de gittik. Avrupa’da kadınların kendi başlarına yürüyemediği yerlere gittik. Gittiğimiz yerlerde bizi dükkanına çekmeye çalışanlar oldu. Burada ise bunları yaşamıyoruz.”

Adwars: “Türkiye İngiltere’den çok daha güvenli bir yer. Burada çok güzel bir ilgi ve samimiyet var. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar iyi fiyatlar bu kadar güzel yemekler yiyemezsiniz. Fethiye’de spordan tarihe yapılabilecek birçok etkinlik var. Türkiye’ye tatile gelmek isteyen ama çekinen insanlara şunu söyleyebilirim; Türkiye gerçekten çok güzel ve güvenli bir ülke” dedi.

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay: “Burada yaşayan İngilizler hayatlarından çok memnun. Bazı yaşlılar ise sigortalarında ve sağlıklarında devlet garantisi olmadığı için ülkelerine dönmeyi düşünüyor. Ama genelde burada orta yaş ve üstü aileleriyle yaşamaya devam ediyor. Zaman zaman yurt dışındaki basında Türkiye ile ilgili olumsuz haberler oluyor ancak Türkiye’yi bilen, Fethiye’yi bilen İngilizler rahatlıkla Türkiye’ye geliyorlar” dedi.

İngilizlerin Fethiye’yi tercih etmelerinde 3 ana neden olduğuna dikkati çeken Ay, bu nedenlerin başında Türklerin cana yakın ve arkadaş canlısı olduğunu söyledi. Ay; “İngiltere’de sürekli kapalı bir hava var. Türkiye’de güneşli ve sıcak bir havanın olması İngilizlerin buraya olan ilgisini artırıyor. Bir diğer nedeni ise İngiliz poundun kuvvetlenmesi ile beraber alım güçleri çok yüksek. Kendi ülkelerinde 4 kişilik yemek yiyebiliyorlarken, Türkiye’de 12 kişilik yemek yiyorlar. Fethiye öyle güzel ve değişik bir yer ki şu anda İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den emekli olmuş vatandaşlar bile Fethiye’ye yerleşmekte. Kendi halkımız bile artık güneyi tercih ediyor” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …