Salı , Nisan 23 2024

Yeni Sınav Sistemi Hakkında Seminer

 

Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sinan İpek, Fethiye’deki lise öğrencilerine yeni sınav sistemi hakkında bilgi verdi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda üniversite sınavlarına hazırlanan liseli gençlere yeni sınav sistemi hakkında bilgi verildi. Seminere Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, 12’nci sınıf öğrencileri ile veliler katıldı.

Seminerde; stresi ve kaygıyı azaltmak, odaklanarak çalışmak, sınavlarda başarılı olmak için yapılması gerekenler anlatıldı. Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sinan İpek’in sunduğu seminerde, gençlerin daha bilinçli olması gerektiğini vurgulandı. Değişen sınav sistemi ve yeni nesil eğitim bilinci odaklı seminer, öğrencilerin ilgisini çekti.

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitim Uzmanı Sinan İpek, “Ailelere buradan çok önemli bir mesaj vermek istiyorum. Sınava yaklaşıldığı zaman kesinlikle çocuklarına şu tiyatroyu oynamamalarını istiyorum: Sen kazanırsın, sen yapacaksın veya onu çok farklı hazırlıklar içine sokmamaları gerekiyor. Çünkü bu ansedeyi yükseltir. Ansedeyi yükseldiği zamanda çocuk ister istemez panik havasına geçer ve sınavda hata yapmaya başlar” dedi.

Yeni sınav sisteminde içeriğinin değişmediğini vurgulayan İpek, “Şuan biz uzmanlarla görüşüyoruz, edebiyatçılarla, coğrafyacılarla bütün uzmanlarımızdan aldığım bilgiler kişisel gelişim uzmanı olarak diyorlar ki; Sınavın sadece rengi değişti, içeriği değişmedi. Bu yüzden öğrencilerimiz müfredata tabi olarak bir sınava girecekler. Bu sınavın sonrasında 2 buçuk milyon insanla bir savaş başlıyor. Devletimiz bu savaş içerisinde ilk 300-400 bini çok özel bir noktaya yerleştiriyor. Bundan sonrasını meslek yüksek okullarına yerleştirmeye başlıyor” ifadelerini kullandı.

Sınava hazırlanan öğrencilerin özellikle son 4 ayda sınava yoğunlaşmalarını isteyen İpek şöyle konuştu:

“Daha önemli bir madde var ki son 4 ayda öğrencimiz deparı basarsa bu koşuyu kazanır. Sınav son 4 ayda kazanılır. Çünkü bilincin açıldı. Kaygının da yükseldiği aynı zamanda bir döneme girdi bu çocuklar. Bugün Türkiye genelinde bir savaş var. Çocuklarımızın geleceğini belirleyecek çok önemli bir sınav var. Peki, yeni sistem bizden ne bekliyor? Yeni sistem kesinlikle çocuklarımız için önemli olan bir vurguyu bize iyi ki getirdi. Neydi bu? YGS’de 3 aylık bir ara vardı. Bu ara kaldırıldı. Çocuk artık sınav sonucunu öğrenmeden direkmen ikinci sınavına girecek, kaygıyı yükseltmeyeceğiz. Çocuk sınavdan sonra evine gidecek ve temmuz ayında sonuç gelecek. Bu çocuk hiçbir sonucu görmedi ve sonuca odaklanacak anlamına geliyor. Eskiden Mart ayında çocuk sonucu öğreniyordu, aile bir anda üstüne geliyordu. Bu şekilde çocuk ikinci sınava hazırlanamıyordu. Sistemin en güzel parçalarından bir tanesi de bu oldu. Ve son mesajım olarak ben ailelerimizden özellikle son 4 ay boyunca çocuklarınıza gerçekçi güveni yansıtmalarını tavsiye ediyorum ve öğrencilerimiz son 4 ayda sınavı kazanabileceklerini unutmasınlar. Hala 30 bin soru çözebilirler, hala 60 konuyu devirebilecekleri bir gün olduğunu uzmanlarımız söylüyorlar.”

Seminer, öğrencilerin sorularının cevaplanması ardından Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’nın plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …