Perşembe , Mart 28 2024

ÜSTÜN DÖKMEN SEMİNERİNE YOĞUN KATILIM

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Prof.Dr. Üstün Dökmen seminerine Fethiyeliler yoğun ilgi gösterdi. Prof.Dr. Üstün Dökmen’in dolu dolu anlatımını beğeni ile dinleyen katılımcıların isteği üzerine seminer süresi yarım saat daha uzadı.

Üyelerinin ve bölge halkının iş hayatı ve kişisel gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye’nin kişisel gelişim konusunda en önemli isimlerinden biri olan Prof.Dr.Üstün Dökmen’i ağırladı. Üstün Dökmen, FTSO tarafından genel katılıma açık ve ücretsiz düzenlenen seminerde iş ve aile hayatına ilişkin farkındalık yaratmayı amaçlayan bilgiler paylaştı.

FTSO tarafından düzenlenen ve Prof.Dr.Üstün Dökmen’in anlatımı ile gerçekleşen “İş Dünyası ve Aile Hayatında Kaliteli İletişim Yaşama ve Çalışma Sevinci” konulu seminer, 7 Mayıs Pazar günü saat 15.30’da Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlendi. Ücretsiz ve genel katılıma açık olan seminere Fethiyeliler yoğun ilgi gösterdi. Seminer öncesi katılımcılara lokma dağıtıldı.

Programda katılımcılarla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının hizmetlerini anlatan sunu paylaşıldı. Sununun ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, programın açılış konuşmasını yaptı.

İş ve özel yaşam bir bütündür

İş ve özel yaşamın bir bütün olduğunu söyleyen Arıcan, “Üyelerimizin ve ailelerinin sağlıklı, huzurlu olması halinde, mutluluğun ve başarının geleceğine inanıyoruz. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak; şehrimizin sosyal, ekonomik, kültürel tüm alanlarına karşı duyarlılık gösteriyoruz. Bu nedenle bugün buradayız.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası; tüccar ve sanayicilerin bir arada olduğu bir meslek kuruluşudur. Kuruluş amacımız birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, ticaret hayatında dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmaktır. Ayrıca içinde yaşadığımız bölgenin, ekonomik ve sosyal gelişimi için çalışmalar yapmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Arıcan’dan Oda yönetici ve çalışanlarına teşekkür

Odada görev almanın gönüllülük esasına dayandığını vurgulayan Akif Arıcan, “Odada görev almanın temel şartı ise gönüllü olmaktır. Yani Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda görev alan hiçbir yönetici bir ücret karşılığında çalışmıyor. Yaşadığımız ilçeyi ve ülkemizi gönülden sevdiğimiz için, kendi işimizin yanı sıra, ilçemizi ileriye götürecek çalışmaları ve projeleri takip ediyoruz.  Bu vesileyle Fethiye için gönülden çalışan başta Yönetim Kurulu, meclis ve meslek komitesindeki tüm arkadaşlarıma tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Ayrıca Odamızda çalışan idari kadromuz, oda yönetimi olarak koyduğumuz hedefleri ve projeleri profesyonel bir anlayışla yürütmektedir. Onlarla gurur duyduğumu belirtir, şükranlarımı ifade etmek isterim. Bir araya gelmek bir başlangıçtır. Bir arada bulunmak bir gelişmedir. Beraber çalışabilmek ise başarıdır. Ortada bir başarı varsa bu Odamızın çaycısından Yönetim Kurulu Başkanına kadar hepimizin beraber çalışmasının bir ürünüdür.” diyerek Oda yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti.

Fethiye Üniversitesinin en önemli adımı atıldı

İlçemizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak, ilçemizi bir üniversite kenti haline getirecek Fethiye Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında vermiş olduğunuz maddi ve manevi destekten dolayı sizlere teşekkür etmek isterim. Bugün Fethiye İşletme Fakültesi ile birlikte 3 fakülte daha hayata geçmiş durumdadır. Böylece Fethiye Üniversitesi’nin temellerini atmış,  İlçemizin eğitim kenti olması için önemli bir mesafe kat etmiş durumdayız.

Babadağ Teleferik Projesinin Oda üyelerinin desteği ile hayal olmaktan çıktığını söyleyen Arıcan, “Öte yandan ilçemizin en büyük hayallerinden birisi olan Babadağ Teleferik Projesi’nin ihalesini sizlerden aldığımız destekle, şevkle,  güçle yaptık. Bu projeler Fethiye ekonomisini zirveye çıkaracak projelerdir. Fethiye’de yaşayan her birey refah ve mutluluk içinde yaşamayı hak ediyor. Buna bir nebze olsun katkıda bulunabiliyorsak biz de bundan mutluluk duyarız. Biliyorum hepiniz Üstün Hoca’yı dinlemek için sabırsızlanıyorsunuz. İlçemizin hayali olan teleferik projesinin mutluluğunu ve heyecanını sizinle paylaşmak istiyorum.  Bunun için projemizin 1 dakikalık tanıtım filmi için izninizi istiyorum.” Dedi. Arıcan’ın konuşmasının ardından SKYWALK-Fethiye adı ile markalaşan Babadağ Teleferik Projesi tanıtım filmi izlendi.

Arıcan’ın konuşmasının ardından Prof.Dr.Üstün Dökmen’in semineri başladı. Seminer konuşmasına Cumhuriyet şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerini yad ederek başlayan Üstün Dökmen, katılımcılardan seminer sırasında ses ve görüntü kaydı almamalarını isteyerek fotoğraf çekmek isteyen kişiler için sahnede poz verdi.

Üstün Dökmen, seminerin düzenlenmesinde katkılarından ötürü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederek” 1901 yılında kurulmuş bir Oda, Annemde-babamdan büyük. Çok saygı duyuyorum. Umarım teleferik projeniz de hayata çeker ve oraya da çıkar bir seminer yaparız.” Dedi.

İş ve aile yaşamında başarılı olmanın yolunun ‘yılmazlık’ olduğunu belirten Üstün Dökmen, çocukların bu yönde eğitilmesinde zor sporların etkili olabileceğini kaydetti.

İş yaşamında yönetici-lider ayrımına da yer veren Dökmen, yönetici ve lider kişilerin çalışanların işlerini daha iyi yapmalarında motive edici olmaları gerektiğini belirterek bu noktada iltifat etmenin etkili olacağını söyledi.

Zaman zaman katılımcılara sorular da soran Üstün Dökmen aldığı cevaplar üzerine Fethiye ile ilgili olarak “Burası Türkiye ortalamasının üstünde bir yer. Türkiye bir pasta ise burası krema.” yorumunda bulundu.

Katılımcılar seminer sonrası Prof.Dr. Üstün Dökmen ile fotoğraf çektirme ve kitap imzalatma fırsatı da buldu.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …