Salı , Nisan 23 2024

UMUTSUZ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ.

UMUTSUZ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ.

Halk için insanlık için en olumsuz dönem umutsuzluktur. Fethiyemizde sezona giriyoruz.  Bahar kendini gösterdi. Ama, gel gör ki bu bahar havası, sevinci insanlarımızın yüzüne yansımadı.

Nasıl yansısın ki, Türkiye yeniden kurulmuş, yeniden keşfediliyormuş gibi bir dönem yaşanmaktadır.  15 seneden beri Rejimle, Yasayla, Atatürk’le, Demokrasi ve Din’le siyaseti harmanlamaktan başka bir şeye bakamadılar. Ülkede “Bir arpa boyu” ilerleyemedi.

Ama: geriye doğru yelken açtığı söylenebilir.

Tek adam yönetimi, Demokrasinin askıya alınması anlamındadır. Örnekleri Ortadoğu arap ülkelerinde yaşanmaktadır. Zira bizim batılı Başkanlık sistemi ile alakamız yoktur.

Ülkemizde hayat durmuş ancak: Evet, Hayır hareket halindeyiz. Ünlü  yazar ne yazmış Bekir Coşkun; “Çiftçinin samanı Meksikadan, çiftçi rahatsız değil Ülkeye Turist gelmiyor, Turizmci rahatsız değil”demiş. Çok manidar deyil mi?

Ülkede 20 Bin çocuk kayıpmış. Belki(!) analarda rahatsız değildir. İlgililerin ise ne düşündükleri bilinmez. İşsizlik hat safhada, alternatif; hırsızlık… Kadınların yaşam hakkı çok kısıtlı. Uyuşturucu ve yanbaktın cinayetleri keyif için yapılıyor. Cezaevleri ful dolu. Ülkede fabrika üretir gibi cezaevi üretiyor ama nafile, yetmiyor.

Hollanda ceza evleri boşmuş. Çalışanların ücreti ödensin diye Norveç’ten suçlu ithal etmişler. Belki bizde bir anlaşma yapabiliriz!

Türk insanı, her geçen gün biraz daha fakirleşirken, kabalaşıyor. Yobazlaşıyor ve agrasif oluyor. Okullarımız bunu önleyemediği gibi, kötü örnek olan TV dizileride tam tuzu biberi olmaktadır.

Meselaa; Acun Ilıcalı’nın sunduğu Survivor yarışmasına, ülkenin tanınmış isimleri ünlü-namlı kişiler, sanki oraya, yarışmaya değil, hesaplaşmaya, kavga ve dalaşmaya gelmişler. Çok kötü örnek oluyorlar. Ayrıca; bir takım evlendirme programları ve diğerleri… Buna: Türkiye Büyük Millet Meclisi de dahil…

Ülkede büyük küçük, sevgi saygısı kalktı. Toplum değerlerimiz “Ters yüz”edildi. Bir okul, kantin yamağı 4 talebeyi bıçaklıyor, hakim serbest bırakıyor. Bari insiyatif kullansaydı.

Türban; Ordumuza girdi. Ah… türban sen neymişsin??? Ünlü yazar Rahmi Turan; Bu ülkemizin göz nuru, Mehmetçiğimiz Mehmetçiğimiz bölünebiliriz diye yazmış.

Herşey, cennet uğruna yapılıyormuş. Oysa: ortada cennet yok. Zira: kıyamet kopmadı, mahşer kurulmadı, tasnifler yapılmadı. Cennet açılır mı? Bu uğurda AKAN KANLARA ne buyurulur… Biride: Allah yolunda cihat diyorlar. Haşa “Allah aciz” mi ya… kendi işini kendisi yapamıyor mu?.

Lütfen HURAFELERDEN arınalım. Adam gibi adam olalım. Saygılarımla

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …