Cumartesi , Nisan 20 2024

THK dünyanın en büyük spor organizasyonunu tekrar doğduğu ülke Türkiye’ye getirmek için start verdi.

 

92 yıldır havacılık sevdasından vazgeçmeyen Türk Hava Kurumu, dünyanın en büyük spor organizasyonunu tekrar doğduğu ülke Türkiye’ye getirmek için start verdi.

Uluslararası Havacılık Federasyonu(FAI)’nun Başkanı Frits Brink ve değerlendirme komitesi Türk Hava Kurumu’nun havacılık eğitim merkezlerini yerinde görmek için 4 günlüğüne Türkiye’ye geldi.

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan tarafından ağırlanan FAI Başkanı Frits Brink ve beraberindeki heyet, 2020 yılında yapılacak olan Uluslararası Hava Oyunları için, aday diğer ülkeleri de gezdikten sonra karar verecek.

FAI Başkanı ve beraberindeki heyet, ülkemizdeki tek ulusal sportif havacılık otorite (NAC) yetkisi bulunan Türk Hava Kurumu’nun Ankara-Etimesgut, Eskişehir-İnönü, İzmir-Efes, Antalya-Karain ve Erzincan’daki eğitim merkezileri ve en önemli yamaç paraşüt merkezi olan Fethiye-Babadağ’ı 4 gün boyunca gezerek incelemelerde bulunacak.

Bu büyük organizasyonun ilk ayağı olarak FAI Başkanı Sayın Frits Brink ve THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan birlikte basın toplantısı yaptı. Ardından THK Müzesini gezen heyet öğlen saatlerinde THK Üniversitesi’ne geçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya: “23 Eylül Cumartesi günü Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) başkanı Frits Brink heyetiyle birlikte Fethiye’ye gelecek. THK 1929 yılından bu yana FAI’nın Türkiye’deki tek etkili nak yetkilisi. Bu sebeple de 1996 yılından bu yana dünyada hava oyunları yapılıyor. 1996 yılındaki ilk hava oyunlarına Türkiye ev sahipliği yapmıştı. 5’inci dünya hava oyunları da 2020 yılında yapılacaktır. Bu hava oyunlarının Türkiye’de yapılması için ülkemiz başvuru yapmıştır. Bu sebeple bir dizi incelemeler yapmak üzere FAI başkanı 5 günlüğüne Türkiye’ye geldi. Cumartesi günü de dünyanın en büyük parkurlarından Babadağ parkurunda take offlarda inceleme yapacak. Kendisine brifingler verilecek. 2020 Dünya Hava Oyunlarına 4 aday ülke daha var. Heyet bu ülkeleri de gezecek. Biz 2020’deki Dünya Hava Oyunlarını Türkiye’de yapılmasını sağlayabilirsek, THK olarak yamaç paraşütü hedef şampiyonasını da Fethiye’ye aldırmak için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …