Cuma , Nisan 19 2024

“Teknolojiden Daha Çok Yararlanılacak”

Yerel seçimlere günler kala, seçim çalışmaları kapsamında Çiftlik mahallesinde coşkulu bir kalabalığa seslenen CHP Belediye Başkan adayı Alim Karaca; “Dünyanın en güzel yerleşim yerlerinden biri olan Fethiye’ye sahip çıkmak hem yerel yöneticilerin, hem de burada yaşayan herkesin görevidir. Fethiye halkı, kendisine yapılan yanlışların bedelini ödemez, ödetir.” dedi. Karaca’yı dinlemeye gelen vatandaşlar CHP adayı ile kucaklaşmak için adeta yarışırken, özellikle küçük çocukların sevgisi görülmeye değerdi.

Söz konusu etkinliğe CHP Seçim Koordinasyon Merkezi başkanı, Muğla eski milletvekili Ali Cumhur Yaka, CHP İlçe başkanı Ali Özgür Kullukçu ve bazı Meclis üyesi adayları da katıldılar.

Alim Karaca, konuşmasında; “Fethiye’nin rant hesabıyla değil, düzgün bir şekilde yönetilmesi, daha yaşanabilir bir hale getirilmesi ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakılması için birçok zorluğa göğüs geriyoruz, birçok şeye tahammül ediyoruz. Aleyhimde ne kadar karalama kampanyası yaparlarsa yapsınlar, beni bilen biliyor. Dürüstlüğümden, doğruluğumdan bugüne dek asla ödün vermedim, bundan sonra da vermem. Bu yolda tüm dava arkadaşlarım da benimle birlikte, aynı kararlılıkta yürüyorlar. Rantçılarla, kirli hesapları olanlarla mücadeleme tek kişi kalsam bile sonuna kadar devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

“Fethiye’nin birbirinden güzel koylarının birilerine peşkeş çekildiğini, halkın ücretsiz bir şekilde faydalanacağı koy bırakılmadığını, 31 Mart seçimlerinde işbaşına geldiklerinde en az iki koyu Belediye olarak halkın hizmetine sunacaklarını, vatandaşların buralardan ücretsiz faydalanacağını” söyleyen Alim Karaca, “Ölüdeniz Belceğiz ve Kumburnu plajlarını AKP’li bir isme peşkeş çekenler, Fethiye’ye gelip de nutuk atmasınlar. Bizim bu laflara karnımız tok!” şeklinde konuştu.

Alim Karaca, konuşmasının devamında; “Halkçı bir siyasi hareket olarak, ne yaparsak yapalım, sadece halkımız için yapacağız. Şehrin belirli yerlerinde Belediyeye ait büfeleri, kafeleri  yaygınlaştırıp, bol çeşitli, kaliteli ve ucuz hale getireceğiz. İnsanlarımız eşlerini dostlarını, misafirlerini alıp gönül rahatlığıyla buralarda ağırlayabilecekler.

Denize girme keyfi sadece paralı kişilerin tekelinde olamaz. Dar gelirli insanlarımızın da denizden faydalanabilecekleri imkânları yaratacağız. Fethiye’de deniz keyfi, sadece paralı vatandaşlara ait olmayacak! Halk plajlarının sayısını ve kalitesini mutlaka artıracağız. Sabit maaşlı insanlarımız ve emeklilerimiz de Fethiye kordonundan, sahil bandından, koylarımızdan, denizlerimizden yararlanabilecekler.

Karaot mevkiinde çok geniş bir alanda düzenlemeler yapacağız. Burada, halk plajları, koşu ve bisiklet yolları, botanik parkuru, bitki koleksiyonları ile bezenmiş, herkesin faydalanabileceği bir dünya cenneti kuracağız.” dedi.

Alim Karaca, konuşmasına; “Ulaşılır bir Belediye başkanı olacağımı her yerde söylüyorum. Belediye Başkanlığı makamına oturduğumda, hemen yapacağım ilk iş,  makam odasının kapısını söktürmek olacak. Kapalı kapılar ardında gizli saklı iş konuşulmayacak. Herşeyi açık açık konuşacağız, şeffaf olacağız.

Halkçı ve şeffaf belediyecilik yapacağız. Belediyede size sunacağımız hizmetlerin listesini, gerekli belgeleri, eksiksiz başvuru durumunda hizmetin ne kadar zamanda tamamlanacağını peşin peşin ilan edeceğiz. Yeni uygulamaları, herhangi bir konuda meydana gelen değişiklikleri önceden duyuracağız. Hiçkimse son anda tatsız sürprizler yaşamayacak. Evraklarınız tamamsa, mesela, inşaat ve iskan ruhsatları için günler, haftalar boyunca beklemek zorunda kalmayacaksınız.

 

Belediyedeki işlemler hiç kimsenin keyfine bırakılmayacak. Belediyeden hiç kimse sizden belirtilen belgelerin dışında evrak isteyemeyecek. Bize oy versin ya da vermesin herkese eşit davranılacak. “Bizden”, “bizden değil” ayrımı asla yapmayacağız.” sözleriyle devam etti.

CHP Belediye Başkan adayı Alim Karaca; “Çağdaş ve modern CHP Belediyeciliğinde, belediye hizmetlerine erişimi kolaylaştıracağız. Hiçbir büyüğümüzün ya da hiçbir kardeşimizin, Belediyedeki bir işi için yaz sıcağında ya da  yağmurlarda, soğuklarda, sokaklarda, kuyruklarda olmasını istemiyoruz. Basit bir işlem için vatandaşlarımız Belediyeye kadar zahmet etmesinler istiyoruz. Bunun için en kısa zamanda “Akıllı Şehir” uygulamalarını uygulamaya koyacağız. Teknoloji sayesinde, vatandaşlarımız, mesela, cep telefonu uygulamalarıyla, kendilerine en yakın müsait otoparkın neresi olduğunu görebilecekler ve hatta daha yoldayken otopark için rezervasyon yapabilecekler.  Fethiye’nin uygun noktalarına yerleştireceğimiz “akıllı tabelalar” sayesinde otoparkların müsaitlik durumu görülebilecek.” dedi. Alim Karaca, ayrıca; “Bu yola çıkarken, muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle, üniversiteden hocalarla, konularının uzmanı kişilerle uzun görüşmeler yaptık.

Fethiye şehir merkezinde ve 41 mahallemizde nerede ne eksik, nerede ne lazım hepsini ayrı ayrı dosyaladık. Dersimize iyi çalıştık. Göreve başladığımızda, nerede sosyal tesis, nerede düğün salonu, nerede park eksik, nerede yol sıkıntısı, nerede bir aksaklık var, hepsini bilerek, planlı bir biçimde çalışmaya başlayacağız. Halkımızın taleplerine göre, yapılması gereken neyse bir bir hayata geçirilecek. Spora destek vereceğiz, mahalle takımlarımız için semt sahaları yapacağız.

Bütün vatandaşlarımızın yararlanabilecekleri “Kadın Kültür Evi”, “Çocuk Gündüz Bakım Evi”, “Yaşlı Bakım Merkezi”, “El Emeği Kooperatifleri” gibi ortak yaşam alanları kuracağız. Nerede bir ibadethane varsa, orası içiyle, dışıyla, bahçesiyle Belediye personelimiz tarafından pırıl pırıl yapılacak ve bu temizlik hizmeti periyodik olarak sürdürülecek. Bu konuda hiçkimse ya da hiçbir grup arasında en küçük bir ayrım olmayacak.” ifadelerini kullandı.

 

Çocuklarımız, Gençlerimiz Bizim Herşeyimiz

 

Alim Karaca, sözlerine “Çiftlik mahallesinde oturan bir öğrenci kardeşimiz okullarının ellerinden alındığını dile getirdi. Bu konuyu araştıracağım. Yapılması gereken neyse, yapacağız. Yeni bir okul yapılması gerekiyorsa, onu da biz yaptırırız. Fethiye’ye göre çok daha küçük bir yer olan Kumluova’da Belediye başkanlığı yaptığım zaman orada yaptıklarım ortada. Fethiye’de imkanlarımız ve bütçemiz daha fazla olacak. Öğrencilerimiz için yurt yapılacak, sahipsiz kalmayacaklar.

Gençlerimizin kitap okuyup, ders çalışabilecekleri, sosyalleşme amacıyla da kullanabilecekleri, ücretsiz internet hizmetinden yararlanabilecekleri cep kütüphaneleri açacağız.

 

Belediyemiz, muhtaç ailelerin çocuklarına ve üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermeyi, yardımda bulunmayı artırarak sürdürecek.

 

Pekçok aile ve pekçok genç, şehrimizde bir üniversite açılmasını arzu ediyor. Bizim de planlarımız bu yönde. Seçildiğimizde, hemen girişimlere başlayacağımız konulardan biri de, Fethiye Üniversitesi olacak. Bu konuda üzerimize düşen neyse, fazlasıyla yapacağız.” diyerek son verdi.

CHP Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Çiftlik mahallesindeki konuşmasının ardından, vatandaşların taleplerini tek tek not etmekten ve hatıra fotoğrafı çektirmekten dolayı alandan 40 dakika boyunca çıkamadı.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …