Perşembe , Mart 28 2024

Tanıtım Stratejisi Başarı İle Uygulanıyor

7-10 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleşen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında FTSO’nun şirketi Fethiye Güç Birliği’nin organizasyonu ile bir araya gelen sektör paydaşları bölgemizin tanıtılması için çaba sarf etti. Fuara ilişkin yapılan değerlendirme toplantısında İzmir Fuarında yapılan tanıtımın genel olarak başarılı geçtiği belirtildi. Tasarımı ile göz dolduran Fethiye standında ‘Fethiye Tadı’ adı altında sunulan domates, adaçayı, peynir ve zeytinyağı gibi tarımsal ürünlerin sunumu beğeni topladı.

Fuara ilişkin ilk değerlendirmeyi FTSO Başkanı ve FGB Müdürler Kurulu Başkanı Akif Arıcan yaptı. Travel Turkey Fuarının Fethiye açısından başarılı olduğunu söyleyen Akif Arıcan, bu başarının tüm turizm paydaşları ile sağlanan birliktelik sayesinde olduğunu söyledi. Arıcan, “İzmir Fuarı bizim açımızdan çok başarılıydı. Tüm turizm paydaşları olarak oradaydık. Ölüdeniz Turizm Kooperatifi, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, TÜRSAB, Deniz Ticaret Odası, FETOB, üyelerimiz meclisimiz ve yönetimimiz olarak hep beraber İzmir fuarında ‘Birlikte Zirveye’ sözünü kanıtlamış olduk. İlçemizi tanıtmak için birlikte mücadele ettik. Fuar süresince standımıza gelen misafirlerimizi ağırladık. Standımızın konumu çok iyiydi. Gelen ziyaretçilerimizin hepsi çok güzel dizayn edildiğini, ikramlarımızı çok beğendiklerini ifade ettiler. Fuarın ilk ve ikinci günü standımız hiç boş kalmadı. Misafirlerimizi ağırladık. Standımızı ziyaret eden kişi sayısı oldukça fazlaydı, standımız sürekli doldu boşaldı. Fuarda gördüğümüz başarıyı sezonda da görmeyi arzu ediyoruz. Otel kalitemiz, mutfağımız çok iyi, tarihi ve doğal pek çok değere sahibiz. Fethiye’ye gelen misafirlerimiz her gün ayrı ayrı yerleri ziyaret edebilir. Huzur ve güvenlik de oluşursa Muğlamızın turizmi de her zaman iyi olur.” dedi.

Çin pazarı için acentelerle görüşme yapıldı

Türkiye’ye Çin’den turist getiren firmalarla da fuar içerisinde görüşme fırsatı bulduklarını belirten Akif Arıcan, bu acentelerin kışın da açık, hizmet veren otellerle görüşmek istediğini ve acente yetkilileri ile önümüzdeki günlerde bir görüşme gerçekleştireceklerini kaydetti.

2018 Tanıtım Stratejimizi uygulamaya devam ediyoruz

Fethiye Güç Birliği şirketinin görevlerinden birinin de tanıtım olduğunu hatırlatan Arıcan, “Ekim ayında basın mensupları ve onların aracılığı ile kamuoyuyla paylaştığımız 2018 Yılı Tanıtım Stratejimizi uygulamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Londra fuarını katıldık ve başarılı bir tanıtım çalışması gerçekleştirdik. Travel Turkey Fuarını da başarı ile tamamdık. Tanıtım Stratejimizde de belirttiğimiz gibi klasik pazarımız olan Avrupa’da, alternatif Pazar oluşturmak için Uzak Doğu’da ve yurt içinde tanıtım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzde Hollanda Fuarı, EMİTT ve Ankara Travel EXPO Fuarları var. EMİTT’e Belediyemizin katkıları ile katılım gerçekleştireceğiz. Bizim Hollanda ve Ankara Fuarları için hazırlıklarımız ise devam ediyor” diye konuştu.

Özütok; “Arka planda ciddi bir çalışma var”

FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok da fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede Travel Turkey’e katılımın başarılı olmasında etkili olan unsurun önceden yapılan hazırlıklar olduğunu söyledi. Geri planda ciddi bir çalışma yapıldığını vurgulayan Özütok, “Standın hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önceden fuarlara son dakikada hazırlanıyorduk. Gideceğimiz zaman ne götürelim diye düşünüyorduk. Travel Turkey’e daha iyi bir şekilde hazırlandık. Burada, arka planda çalışan, bir fotoğraf üzerine 1 saat tartışan bir ekip var.” dedi. Özütok, fuarlarda önemli olanın bölgesel tanıtıma katkı sağlanması, yerel ürünlerin sunumunun iyi yapılması olduğunu kaydetti.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …