Perşembe , Nisan 25 2024

Sonunda Sahip Çıkanlar Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir,  Turunç Pınarı Koyunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunarak, “Her ne kadar özel mülkiyet olsa da SİT ve doğal koruma alanı olan Turunç pınarı koyuna AYDEM ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile Kayaköy’den enerji nakil hattı açılırken kilometrelerce mesafede ormandan yüzlerce ağacın katledilmesi de kabul edilebilir bir durum değildir” ifadelerinde bulundu.

Kayaköy sınırları içerisinde bulunan Turunç Pınarı Koyuna AYDEM ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile Kayaköy Mahallesinden enerji nakil hattı açımı için yapılan çalışmalara bir tepki de CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’den geldi. CHP’li Başkan Demir konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş felsefesi itibari ile de çevre ve doğaya en fazla önem veren halkın partisidir. Büyük Önder Atatürk bir ağaç kesilmesin diye Yalova’da koca evi kızaklar üzerinde yer değiştirterek ağacın kesilmesini önlemiştir. Bu gün iktidar tarafından yok edilmeye çalışılan Atatürk Orman Çiftliği için verdiğimiz mücadele de ortadadır ifadelerinde bulundu.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir açıklamasında şu ifadelere yer veriyor; “Fethiye kamuoyunda çevre ve doğa katliamı ile tepki yaratan Turunç pınarı koyundaki usulsüz  yapılaşma tüm halkımızda olduğu gibi bizlerinde vicdanını yaralamıştır. Her ne kadar özel mülkiyet olsa da SİT ve doğal koruma alanı olan Turunç pınarı koyuna AYDEM ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile Kayaköy’den enerji nakil hattı açılırken kilometrelerce mesafede ormandan yüzlerce ağacın katledilmesi de kabul edilebilir bir durum değildir.  Her ne kadar enerji nakil hattı için 2017 yılında izin alınmış ise de  gelişen teknolojide orman alanlarının tahrip edilmesini meşru kılmaz.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş felsefesi itibari ile de çevre ve doğaya en fazla önem veren halkın partisidir. Büyük Önder Atatürk bir ağaç kesilmesin diye Yalova’da koca evi kızaklar üzerinde yer değiştirterek ağacın kesilmesini önlemiştir. Bu gün iktidar tarafından yok edilmeye çalışılan Atatürk Orman Çiftliği için verdiğimiz mücadele de ortadadır.

Doğa cenneti Fethiyemizin mirasını korumak  ve çocuklarımıza cennet bir Fethiye bırakmak için adını  halktan alan  Cumhuriyet Halk Partisi’nin neğferi olarak halkımızla kol kola yürüdüğümüzü ve konuyu halk adına  yakından takip ettiğimizi  belirtmek isterim.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …