Cuma , Mart 29 2024

“SİGORTA OLMADAN EKONOMİ BÜYÜMEZ”

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen Sigorta Acenteleri Kurultayı’na Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Fadıl Ardıç, Komite Başkan Yardımcısı Ramazan Patat, Komite Üyesi Mehmet Döver katıldı.

Sigortacılık sektörünün en önemli dağıtım kanalı olan sigorta acentelerini bir araya getiren Sigorta Acenteleri Kurultayı, TOBB İkiz Kuleleri’nde gerçekleştirildi. İlk kez düzenlenen Kurultay’a sigorta acenteleri il delegeleri, sektörel kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ticaret/ticaret ve sanayi odalarının ilgili meslek komitesinin sigorta acentesi organ üyeleri, mesleki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile diğer sektör temsilcileri yer aldı. FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Fadıl Ardıç, Komite Başkan Yardımcısı Ramazan Patat, Komite Üyesi Mehmet Döver de Kurultay’da Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsil etti.

Kurultayın açılış bölümünde konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) ile sektörün gelişmesinde önemli mesafe kaydettiklerini belirterek, “12 yıl önce Sigortacılık Kanunu’nda yapılan düzenlemelerle önemli kararlar alındı. Sigortacılık sisteminin bankacılık sisteminden ayrılması gerektiğini yıllardır dile getirdik. Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun gerekliliğini ifade etmiştik. Bugünlerde ise devrim niteliğinde olacak bir sürecin başlangıcındayız. Kurulun hayata geçmesi için çalışmalara başlandı. Sigortacılık sektörü artık bağımsız bir kurula sahip olacak.” diye konuştu.

TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut da sigorta şirketleri tarafından dağıtım kanalları arasında farklı fiyat uygulaması yapılmasını sonlandırmak için girişimlerde bulunduklarını anlattı. Korkut, sigorta poliçesinin promosyon aracı olarak kullanılmasının bir hafta önce yasaklandığını hatırlattı.

Kurultay’ın kapanışında katılımcılara hitap eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu sigorta kavramı olmadan ekonominin ve ticaretinin büyüme şansının olmadığını söyledi. “Sigorta lüks değil, zorunlu bir ihtiyaçtır” diyen Rifat Hisarcıklıoğlu, sigortacılık sektörünün önemi ve gerekliliğine dikkat çekerek, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi’nin (SAİK) çalışmaları ve başarıları hakkında bilgi verdi. Hisarcıklıoğlu, icra kurulu vasıtasıyla birçok ilkin başarıldığını ve mesleki disiplinin sağlanmasında rol model olunduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu “Sigorta sektörü, sigorta şirketleri olmadan, sigorta şirketleri de acenteler olmadan olmaz” dedi. Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:

“Modern dünyada ekonomiyi büyütmenin, ticareti artırmanın yolu sigortadır. Sigorta olmadan ekonomiyi büyütemezsiniz. Unutmayın daha gidecek çok yolunuz var. Bu mesleğin geleceği yarın daha parlak olacak. Ekonomiyi büyütmek istiyorsak, riski azaltarak sigortayı çoğaltmalıyız.  Bu zorunlu bir ihtiyaçtır. Bu konuda halkımızı ve iş dünyamızı bilinçlendirmemiz lazım. Onun için hep söylüyorum: Alacak sigortasını da her yerde anlatın. Sadece trafik sigortasına takılıp kalmayın. Yelpazenin farklı alanlarına da bakın. İlerleme farklılıkla olur.”

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bunu yaparsanız kazanan siz olursunuz. Unutmayın, birlik ve beraberlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır” dedi. Hisarcıklıoğlu, sigorta acentelerinin her türlü sıkıntılarında elinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Acentelik mesleğine ilişkin güncel konuların değerlendirildiği Kurultay kapsamında katılımcılar, Anıtkabir’i de ziyaret etti.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …