Cuma , Nisan 26 2024

SAVAŞ GEMİLERİ HALKA AÇILDI

 

“Denizkurdu-2017 Tatbikatı” kapsamında Fethiye Limanı’na demirleyen hücumbot ve korvet ziyarete açıldı. İskelede ziyarete açılan hücumbotu bir günde 300’ü aşkın öğrenci ve vatandaş ziyaret etti.

Yüzer, dalar ve uçar unsurların katıldığı ve 26 Mayıs’a kadar Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz’de devam edecek tatbikattaki askeri gemiler, Fethiye Limanına geldi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Meltem Hücumbotu ile TCG Bartın Konveti Fethiye Limanına demirledi.

Gemilerin yanaşmasının ardından limana geçen askeri personel, Beşkaza Meydanı Atatürk anıtına çelenk sundu. Gemi komutanları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından TCG Bartın Gemisinin Komutanı Deniz Binbaşı Nadir Kılınç ve TCG Meltem Hücum Botu Komutanı Deniz Yüzbaşı Latif Can, Kaymakam Ekrem Çalık’ı ve Belediye Başkan Vekili Onat Akdu’yu makamında ziyaret ettiler. Ziyaretlerin ardından Bartın Konvetinde Kaymakam Ekrem Çalık’ın da katıldığı şehit aileleri ve gaziler ile öğle yemeği yenildi.

Askeri gemiler, iki gün için ziyarete açıldı

“Denizkurdu-2017 Tatbikatı” kapsamında Fethiye Limanı’na demirleyen TCG Meltem Hücumbotunu özellikle öğrenciler olmak üzere vatandaşlar ziyaret ederek, duygu dolu anlar yaşadı. Gemi mürettebatı tarafından gezdirilen öğrenciler ve vatandaşlar, gemideki donanım hakkında bilgilendirildiler. Bazı öğrenciler asker selamı verirken, kimi öğrenciler de gemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için görevlileri soru yağmuruna tuttular. Çok sayıda öğrenci gemiye girip, gezmek için kuyrukta beklerken, gezen öğrenciler ve vatandaşlar da ziyarette etkilendiklerini dile getirdiler.

Hücumbotu gezen öğrenciler ilerde gemici olmak istediklerini ve gemideki savaş donanımlarını gördüklerini söylediler.

Vatandaşlar da Türkiye Cumhuriyeti donanması ile gurur duyduklarını belirtip, “Teknolojinin son eserleri ile donanımlı bir hücumbot. Baştan aşağı komple gezdik ve inceledik. Gerçekten çok harika bir hücumbot. Onların sayesinde güven içerisinde yaşıyoruz” diye konuştular.

Donanma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, tatbikat eğitimi alan, birlik ve gemilerin İzmir, Çanakkale, Enez, Bozcaada, Gökçeada, Edremit, Güllük, Dikili, Foça, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Bodrum, Aksaz, Datça ve Fethiye’ye liman ziyaretleri gerçekleştirdiği bildirildi.

 

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …