Perşembe , Mart 28 2024

SARIHAN “TAKTİR GENEL MERKEZİMİZİN”

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, parti yöneticileri ve partisinin mahalle başkanları ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek Fethiye’ye son zamanlarda 400 milyonun üzerinde yatırım yapıldığını söyledi. Son olarak 5 bin 700 metre uzunluğundaki DSİ kanalının çevresindeki korkulukların değişimi için 13 milyon TL harcandığını söyleyen Sarıhan, AK Parti Fethiye İlçe Kongresinin de 15 Ekim ile 30 Ekim tarihleri arasında olacağını söyledi.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, partisinin ilçe yönetim kurulu üyeleri ve mahalle temsilcileri ile Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Ömer Eşen Sosyal Tesislerinde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya yoğun katılım olurken, ilçe başkanı Sarıhan katılımcılara partisinin yerel ve genel durumlarının yanı sıra ülke gündeminden bahsetti.

“YATIRIMLAR SÜRECEK”

Fethiye’ye son zamanlarda 400 milyonun üzerinde yatırımın olduğunu  söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan “Yönetim kurulu arkadaşlarımız ve mahalle başkanlarımız ile birlikte kahvaltılı bir toplantı düzenleyerek eğer var ise mahallelerimizdeki sorunları dinledik. Toplantımızda 3 yılı aşkın yaptığımız görev süresince yapmış olduğumuz hizmetleri ve ilerleyen günlerde neler yapılabilir konularını görüştük. Son zamanlarda Fethiye’ye 400 milyonun üzerinde yatırım yapıldı. En son da DSİ kanalı üzerindeki korkulukların değişmesi ile ilgili çok yoğun bir çalışma var. Yaklaşık olarak 5 bin 700 metre uzunluğunda bir korkuluk ve yenileme çalışması yapılıyor. Bu çalışma vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından çok önemli  bir çalışma. Bu çalışma yaklaşık olarak 13 milyon TL’lik bir çalışma. Kısacası Fethiye’ye yatırımlar devam ediyor ve biz de bu yatırımların takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“OY SAYIMIZI YÜKSELTTİK”

Fethiye İlçe Başkanlığına seçildiği dönemde yaşadığı ilk seçim ile son seçim arasındaki oy sayısını yükselttiklerini belirten Sarıhan konuşmasında “Bu güne kadar biz görevi aldığımızdan bu yana partililerimiz ile birlikte Fethiye’de çok güzel çalışmalara imza attık. İlk olarak 30 Mart 2014  tarihinde yapılan belediye seçimleri ile birlikte göreve geldik. Ardından da 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran genel seçimler,1 Kasım genel seçimler ve referandum olmak üzere 5 seçim yaşadık. Türkiye tarihinin üzerine kara gölge gibi geçen ve halkın milli iradesini yok saymaya çalışan bir 15 Temmuz süreci yaşadık. Halkımız ile tek yürek olarak o karanlık süreci hep beraber aşmaya çalıştık. 27 gün boyunca demokrasimize sahip çıkmak adına gece gündüz nöbet tuttuk. Bunları partili partisiz vatandaşlarımız ile hep birlikte yaptık. Fethiye’de ilk göreve geldiğimizde yaşadığımız ilk seçimimiz olan  30 Mart 2014  tarihinde yapılan belediye seçimlerinde 23 bin 525 olan oy sayımızı, son yaşadığımız 1 Kasım genel seçimlerinde 33 bin 300’e çıkarak halkımızın güven oyunu kazandık Tabi ki bu rakamlar partimizin genel konjektörüne de bağlı. Alınan bu oy sonuçları ile artık Fethiye’mizin AK Parti de karşılık bulduğunu görüyoruz. Bu emek birkaç kişi ile değil AK Parti çatısı altındaki herkesin gayreti ve çabasıyla oldu. Fethiye’de  ana kademe yöneticileri,  gençlik kolları, kadın kolları, mahalle temsilcileri ve AK Partiye gönül vermiş tüm vatandaşlar bir araya gelerek bu başarılı sonucu elde ettik” ifadelerini kullandı.

“TAKDİR GENEL MERKEZİMİZİN”

Önümüzdeki ay yapılması beklenen ilçe kongresi hakkında da konuşan Sarıhan, “Kongre sürecinde genel merkezimizin verecek olduğu karar ne olursa o doğrultuda işlemesini ve Fethiye’mize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Amaç bayrağı  iyi bir noktaya taşımak. Muğla’da 5 ilçemizin ilçe kongreleri yapıldı. Diğer 8 ilçemizin kongre tarihi önümüzdeki 10-15 günlük süreç içerisinde tekrar başlayacak. Biz Fethiye ilçe yönetimi olarak ilk taslakta kongre tarihini 30 Eylül istemiştik. Ama takvimi netleşen kongreler nedeniyle bizim kongre tarihimiz netleşmedi. 12 Kasım tarihine kadar kongreler tamamıyla bitirilecek. Tahmin ediyorum ki Fethiye İlçe Kongresi de 15 Ekim ile 30 Ekim tarihleri arasında olabileceğini düşünüyorum.Suriyelilerin ve mültecilerin Türkiye’ye geldiklerindeki halleri ve vatanlarından koparılmak istenen Arakan’lıların  çektikleri zulümleri ve vatansız kalmanın ne almama geldiğini hepimiz başka ülkelerde şahit olduk. 15 Temmuz’da da biz bu duyguyu ensemizde hissettik” dedi.

“AK PARTİ OLARAK REFERANDUMA KARŞIYIZ”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de yapacağı bağımsızlık referandumu ile ilgili de düşüncelerini aktaran Sarıhan, “ 1924 yılında İngiltere ile Türkiye arasındaki ilk oturum, anlaşmaya çalışma ve sınırla ilgili anlaşmanın sağlanamaması ile ilgili daha sonrasında da 1926 yılında Ankara anlaşması ile ilgili Türkiye ile Irak arasındaki sınır konusunda bir anlaşma yapılmıştır. Burada esas olan Türkiye’nin politikası komşuları ile ilgili ülke ve sınır bütünlüğünün bozulmamasıdır. Bu güne kadar Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimiz hep bu düzeyde açıklamada bulunmuşlardır. Etrafımızda ne kadar karmaşa  ve bölünme olursa, ülke olarak bizim huzursuz olacağımız anlatılmıştır. Bu manada Kuzey Irak’ da Irak Kürdistan Bölgesel yönetiminin yapmaya çalıştığı referandumun manası açıktır. Orada bağımsız bir Kürt devleti kurma anlamı taşır. Tabi ki bizde Türkiye olarak bunu kabullenemeyiz. Çünkü orada başka ülkelerin taşeronluğu halinde kurulacak ve onlara hizmet edecek bir yapı Türkiye’ye iyi gelmeyecektir. Bu manada da Türkiye burada bölgesel yönetimin yapmaya çalıştığı bağımsız devlet adımının atılmaması için hükümet yetkililerimiz gereken çalışmayı yapacaklardır “ şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …