Cuma , Mart 29 2024

Öz Büro İş Sendikası’ndan Kadınlar Günü Mesajı

 Öz Büro İş Sendikası’ndan Kadınlar Günü Mesajı

 Fethiye Devlet Hastanesi  Öz Büro İş Sendikası Temsilcisi Cavit Yıldırım: “Bugün kadınların onurlu mücadelesinin hatırlanacağı gündür” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Fethiye Devlet Hastanesi Öz Büro İş Sendikası Temsilcisi Cavit Yıldırım, Fethiye Devlet Hastanesinde çalışan ayan üyelerini ziyaret edip kırmızı karanfil dağıtarak günlerini kutladı. Hastane bahçesinde bayan üyeler ile bir araya gelen Yıldırım daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yıldırım mesajında şu bilgilere yer verdi: “ Öz Büro İş Sendikası olarak eş zamanlı, bütün Türkiye’de 81 ilde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü etkin bir programla kutluyoruz.8 Mart 1857 yılında New York’ta on altı saatlik çalışma süresi, düşük ücretler ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için kadınların verdiği mücadelenin başlangıcıdır.Bugün kanla ve gözyaşıyla sona eren şanlı mücadelenin yıldönümüdür.Bugün haksızlığa, kuralsızlığa karşı çıkmanın, sorunları dile getirmenin, çözüm istemenin günüdür. Bugün kadınların onurlu mücadelesinin hatırlanacağı gündür” ifadelerini kullandı.
Öz Büro İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Cavit  Yıldırım;”8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, kadınların, eşitlik, adaletsizlik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsiyet ayrımcılığının sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi için verilen mücadelenin simgesi olarak görmektedir.Son yıllarda kadınlar adına kuşkusuz önemli adımlar atılmıştır. Bu adımlar çalışma hayatında ve sosyal yaşamda kadınlara cesaret ve güven vermiştir. Ancak tüm olumlu adım, teşvik ve düzenlemelere rağmen, bugün yine evini eşini, ailesini dünyayı şekillendiren kadınları yönetim kademelerinde yeterince göremiyoruz. Hala kadına şiddet haberlerini okuyoruz. İş hayatında baskı ve yıldırmalarla karşılaşıyoruz.
İnsan onuruna yakışır bir iş ve saygın bir yaşam için mücadele etmek, çalışma hayatında kadınların hak ettiği yeri bulması için çaba sarf etmek, insan olarak da kurum olarak da bu sorumluluğumuzdur. 24 bin kadın üyesi olan Öz Büro İş sendikası bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmek için elinden geleni yapmaktadır.Öz Büro İş Sendikası olarak, kadınların çalışma hayatında varlığını önemsiyoruz. Karar alma mekanizmalarında kadınları daha fazla görmek istiyoruz, eşit işe eşit ücret alması ve kadının toplumda hak ettiği yeri bulması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.Kadına kalkan elin iflah olmayacağı düşüncesinden hareketle kadına yönelik şiddet cezaların ağırlaştırılmasını istiyoruz. Ülkemizde çalışma yaşamında yeni bir kavram olmasına karşın iş hayatında sıklıkla karşılaştığımız Mobbing’in son bulmasını istiyoruz. Annesine, eşine, kız kardeşine, kızına şiddet uygulayan bir ruh, kuşkusuz hastadır ve tedaviye muhtaçtır.Türkiye’de önümüzdeki yıllarda kadına karşı ön yargı besleyen, ayrımcılık üreten zihni engelleri de tümüyle aşacağımıza inanıyoruz. Kadınların son yıllarda çalışma hayatında ve sosyal yaşamda elde ettiği tüm kazanımların artarak devam edeceğine inanıyoruz.Bu bağlamda hiç bir hukuki, vicdani, insani ve yasal niteliği bulunmayan ve kadın erkek tüm çalışanları köle gören taşeron uygulamasının derhal sonlandırılmasını istiyoruz.
Taşeron uygulamasından daha kötü olan ÖSP’yi asla kabul etmiyoruz koşulsuz Kadro hakkımızın derhal verilmesini bekliyoruz.
Ayrıca tüm çalışanların üzerindeki ağır vergi yükünün hafiflemesini, insan onuruna yaraşır bir ücretin insan hakkı olduğu gerçeğinden hareketle bu konuda meclisimizin gerekli düzenlemeyi yapmasını talep ediyoruz.
Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve bağlı sendikalar olarak, Dünya Kadınlar Gününü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Kıymetli eşi Emine Erdoğan  hanımefendinin teşrifleri, bakanlarımız ve milletvekillerimizin katılımlarıyla, “Daha çok Sendikalı Kadın Daha Güçlü Türkiye” temasıyla Uluslar arası 6. Kadın Emeği Buluşması’yla bu yıl da Haliç Kongre Merkezi’nde unutulmayacak bir kadınlar günü gerçekleştirdik. Büyük HAK-İŞ olarak kadınların gücünü bir kez daha gözler önüne serdik.
Her ne kadar; kadın, anne ve baba gibi bazı değerlerin bir günlük anmalara sıkıştırılması; başka bir anlatımla tüm zamanların en yüce değerlerini bir gün içinde konuşuyor olmak başka bir tartışma konusu olsa da tüm kadınlarımızın bu anlamlı ve onurlu gününü yürekten kutluyoruz. Savaşta ve barışta, işinde ve evinde, her yerde ve her koşulda emeğiyle, yüreğiyle mücadele eden tüm kadınlara başarı, mutluluk ve sağlık diliyor, evladını eşini şehit veren annelerimize kardeşlerimize de bu vesileyle sabırlar diliyoruz. Hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Günümüz kutlu geleceğimiz aydınlık olsun” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …