Perşembe , Nisan 25 2024

OY VERECEĞİ KATA SANDALYE İLE ÇIKARDILAR

Muğla’nın Fethiye İlçesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa değişikliği halk oylamasında bazı engelli ve hasta vatandaşlar oy kullanmak için zemin katlar yerine binaların 2. Katlarındaki seçim salonlarında oy vermek zorunda kalınca eziyet yaşadılar.

Fethiye’nin Babataşı Mahallesi sakinlerinden felç rahatsızlığı bulunan Yalçın Acar, oy vermek için yakınlarının desteği ile 2. kata çıkarken büyük eziyet yaşadı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa değişikliği halk oylamasında oy kullanabilmek için HATEM Okullarına gelen Yalçın Acar, oy verme işlemini 2. kattaki salonda vermek zorunda olduğunu görünce yakınlarının desteği ile merdivenleri güçlükle çıkmaya başladı. Bu anı gören seçim görevlileri hemen bir sandalye temin edip, Acar’ı sandalyeye oturttular. 4-5 kişi Acar’ı sandalye ile kucaklayıp seçim salonuna taşıdılar. Acar, oy verme işlemini tamamladıktan sonra tekrar aynı sandalye ile kucaklanıp bina girişine indirildi. Çevredeki vatandaşlar tedbirler alınmasına rağmen, bu ve benzer görüntülerin yine yaşanmasından üzüntü duyduklarını, engelliler ve hastaların mutlaka zemin katta görevliler tarafından işlemlerinin yapılması gerektiğini söylediler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …