Fethiye’de 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının ikinci döneminde alınacak tedbirler Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığında yapılan “Okul Güvenliği Toplantısı”nda ele alındı.
Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Muzaffer Şahiner yanı sıra Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, daire müdürleri, okul müdürleri ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Muzaffer Şahiner, eğitim-öğretim yılının ikinci sezonunda öğrencilerimizin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için okul içlerinde ve çevrelerinde gereken her türlü tedbirin alınacağını söyledi.
Alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarla mücadelede kesin kararlı olduklarını belirten Kaymakam Şahiner, “Bütün okullarımızı içten ve dıştan kontrol edeceğiz. Okulların açılış ve kapanış saatlerinde emniyet güçlerimizden irtibat görevlisi orada olacak. Toplum Sağlığı Görevlilerince belli bir program dahilinde okullarımızda uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar hakkında öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik eğitimlerin düzenlenmesi konusunda düşüncelerimiz var. İç İşleri Bakanlığımız 2018 yılını uyuşturucu ile mücadele yılı ilan etti. Bu konuyla ilgili emniyetimizin olağan üstü bir mücadelesi var. Ama bu bir kurumun mücadelesiyle hallolabilecek bir konu değil. Bu konuda herkesin hassasiyet göstermesi gerekiyor” dedi.
“Eğitim öğretimin ilk döneminde aksayan yönler varsa, önerileriniz varsa bunları not alıp ikinci dönemde bu eksikliklerimizi gidermek istiyoruz.” Diyen Kaymakam Şahiner şunları söyledi: “Okul idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve okul aile birliğinin özellikle bu güvenli eğitim konusunda daha hassa olmalarını rica ediyoruz. Çocuklarımızın okul dışı saatlerinde de kontrol altında tutulması için başta okul müdürlerimiz, öğretmenlerimize ve ailelerimize büyük görevler düşüyor. Merkezimizde bulunan okulların çevresel etki altında daha fazla kaldıkları, 2017-2018 eğitim öğretim yılı merkezdeki okul yöneticilerimizin ilgili kurumlarla daha yakın ilişki içerisinde olması gerektiğini ifade ediyoruz. Zaten bütün kanallarımız açık ama okullarımızda polis arkadaşlarımızın irtibat numaralarını verdik. Bunlarla ilgili bir aksamalar varsa bizlere bildirmenizi rica ediyoruz. Okul giriş ve çıkışlarında görevli personellerimizin yanında gönüllü vatandaşlarımızın tarafından trafik müfettişlerinin görevlendirileceğini ifade etmek istiyoruz. Okul içerisinde her alanın okul müdürleri tarafından kontrol altına alınması gerektiği, güvenlik kameralarının okul bölgesini göstermesi konusunda arkadaşlarımızı hassas olmaya davet ediyorum. Okul çevresindeki satıcıların, şüpheli şahısların kolluk kuvvetlerin ve okul güvenliği tarafından kontrolünün sağlanması gerekirse uzaklaştırılması sağlanmalı. Özel güvenliği olmayan okulların ilgili kurumlar ve okul aile birliklerince karşılanması sağlanmalı. Şuanda 12 tane okulumuzda güvenlik görevlisi var. Öğle yemeği esnasında okul dışına çıkan çocuklarımızın okul idarecileri ve ilgili kurumlarca yakından takip edilmesi konusunda hassa olmaya davet ediyorum. 28 bin öğrencimizin internet kafe ve bilgisayar oyunlarından uzaklaştırmak, sosyalleştirmelerini sağlamak amacıyla çocuklara yönelik oyunlara ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Okullarımızda iş sağlığı ve güvenlikleriyle ilgili iş ve işlemlerinin devam etmekte olup, görülen eksikliklerin bir an önce idarecilerimiz tarafından giderilmesini ifade ediyoruz.”
Kaymakam Şahiner “Okul aile birliklerimizin gelirlerinin arttırılmasına yönelik okul bahçelerinin gerekli izinleri almak kaydıyla vatandaşlarımızın nişan, düğün ve benzeri eğlenceler için kiraya vermesine daha önce bir yasak varmış. Ben müdür beyle görüştüm. Çok sınırı aşmamak kaydıyla kullanmak lazım. Hatta eğer mümkün olursa okullarımızın bahçesini yazın da park yeri olarak kullanabilmeliyiz. Okul Aile Birlikleri gerekli nizamla bu işi yürütmeli. Okullarımıza gelir getirmek gerekiyor ki ihtiyaçlarını giderebilesinler” dedi.
Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Sayın Kaymakam Beyin eğitimin sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Devletimizin gücünü sırtımızda hissediyoruz. Bu bizim için bir avantaj. Emniyetle okullarımız her an irtibat halinde. Her okulumuzun bir polisi var. Sürekli iletişim halindeyiz, bu konuda bir sıkıntımız yok. Yerel hizmetler anlamında belediyemizin imzası var. Nerede başımız sıkışsa, hendek açılsa çukur kapatılacak olsa, duvar örülecek olsa, sıva yapılacak olsa aklınıza gelen her bir şey de belediyeye başvuruyoruz. Hiçbir isteğimizi kırmadılar, geri çevirmediler. Bu nedenle teşekkür ediyorum” dedi.
Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay da, “İlçemizde 28 bin öğrenci var. İlçemizin nüfusunun 150 bin olduğunu düşünürsek hemen hemen nüfusumuzun da beşte birinin geleceği ile ilgili, güvenliği ile ilgili bir toplantı. Bu şu demek: Fethiye’nin tamamının güvenliğini konuşuyoruz. Çünkü aileleri, akrabaları işin içine katarsak bir okulun eğitim öğretim ilgili güvenliği ilçemizin tamamını kapsıyor ve ilgilendiriyor. Bir de unutulmaması gereken içsel güvenlik var. İçsel güvenlik, eğer öğrencilerimiz okula korkarak geliyorsa, veliler öğrencilerini endişeli olarak gönderiyorsa ya da öğretmenler de şu olur bu olur endişesi varsa orada güvenlik yok demektir. O anlamda fiziksel güvenlik kadar içsel güvenliği toplumun tamamını kapsayacak ve güvenini kazanacak bir eğitim öğretim yılı ikinci dönemi diliyorum” ifadelerini kullandı.