Cuma , Nisan 26 2024

MÜLKİYETİ HAZİNE’YE AİT TAŞINMAZ VE TAŞITLARIN SATIŞ İHALESİ YAPILACAKTIR

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Menteşe Emlak Müdürlüğü’nce    Muğla İli, Menteşe İlçesinde, bilgileri ve özellikleri belirtilen hazineye ait taşınmazlar ile taşıtların 2886 sayılı D.İ.K’nun 45. Maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile satış ihaleleri yapılacaktır.

Basın İlan Kurumu portalı ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre; 4706 Sayılı Kanun gereğince, Hazine tarafından yapılan taşınmaz mal satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler  resim ve harçtan ( KDV, Karar Pulu ve Tapu Harcı) muaftır. Satışı yapılan taşınmaz mal satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisine tabi değildir.  İhale bedeli, peşin ödenebileceği gibi talep edilmesi halinde sözleşme düzenlenerek taksitle de ödenebilecektir.

Ayrıntılı bilgiye; https://www.ilan.gov.tr/ilan/808539/emlak/tarla-tarim-arazisi-bag-bahce/mulkiyeti-hazineye-ait-tasinmaz-ve-tasitlarin-satis-ihalesi-yapilacaktir linkinden ulaşabilirsiniz.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …