Perşembe , Mart 28 2024

Muhasebeciler Haftasını Kutluyor

1-7 Mart Muhasebe Haftası Fethiye’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasına kayıtlı muhasebeci ve mali müşavirler hafta nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sunup basın açıklaması yaptı.

Muhasebe haftası Fethiye’de de kutlanıyor. Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasına kayıtlı muhasebeci ve mali müşavirler Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde yapılan çelenk sunma törenine katıldılar. Oda başkanı Yaşar Bildirici ve üyeler Atatürk anıtına çelenk sunup milli marşımızı okudular. Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, haftanın önemi ve anlamı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “28 yıl önce yasal statüsüne  kavuşan mesleğimiz, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak ülkemizin ekonomik  hayatının vazgeçilmezi haline gelmiştir. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme  danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize katkı sağlamaktayız.

Mali Müşavirler, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışıyor. Ekonominin kaydını tutarak ve mali danışmanlık yaparak, ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için çalışmaktayız” dedi.

TERÖRÜN DİMDİK KARŞISINDAYIZ

Yaşar Bildirici, terörün dimdik karşısında olduklarını belirterek, “Meslek odaları olarak üyelerimize karşı sorumluluğumuzun yanında, kamu kurumu olma niteliğinde meslek örgütü olmamız nedeniyle, toplumsal sorumluluklarımızda bulunmaktadır.  Ülkemizin yaşadığı, her sıkıntı ve sorun bizlerinde sıkıntısı ve sorunudur. Mali Müşavirler, barıştan, demokrasiden ve adaletten yanadır. Barışı, demokrasiyi ve adaleti yok etmek isteyen terörün dimdik karşısındadır.

Meslek çatı örgütümüz TÜRMOB, toplumsal sorumluluğumuzun gereği olarak, çağdaş dünyada, ekonomi ve iş dünyası ile ilgili gelişmeleri izleyerek, yapıcı görüş ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmaktadır. Ekonomimizin gelişmesi ve iş dünyasının küresel dünyada yerini alabilmesi için görüş ve çözüm önerilerini gündeme getirmektedir.

TÜRMOB ve odalarımız, kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin, dünyadaki gelişmelere paralel olarak,  ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta,  gerek meslek mensuplarımızın gerekse stajyerlerimizin eğitimi noktasında,  ve gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik sorunların çözümü konusunda büyük özveri ile çalışmaktadır.  İşletmelerimize ve ülkemize bu kadar katkı sağlayan mesleğimizin önemli sorunların diyalog ve işbirliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz” ifadelerini kullandı.

MESLEĞİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ

Bildirici, “Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, karşılıklı anlayış ve işbirliği içinde yürüteceğimiz çalışmalarda, elde edilecek başarı, ülke ekonomisinin kalkınmasına konulacak bir tuğla olacaktır.

Toplumdaki defter tutan, beyanname veren iş insanı algısını değiştirerek, verdiğimiz hizmetlerin mali danışmanlık ve denetim çerçevesinde, güvenilir işletme danışmanlığı misyonumuzla, ekonomimizin önemli bir paydaşı olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Bu yönde kurumsallaşarak, iş kalitesini arttıran, eğitimle gelişen bir meslek olarak geleceğe hazırlanıyoruz. Hazine ile mükellef arasında köprü  görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için, güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanarak, mesleğimizi, iş dünyamıza ve ülkemize  değer  katarak geliştireceğiz.  Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunların dayanışma, iş birliği ve anlayışla çözüleceğine inanıyoruz. Yarınlara umutla bakacağımız bir geleceği, hep birlikte hazırlayacağız” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …