Çarşamba , Nisan 24 2024

MUÇEV’e Saldıranlara Keşan’dan Cevap Geldi

MUÇEV’e saldırılara Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’ndan tokat gibi cevap geldi. Millet ittifakı meclis üyelerine yüklenen Başkan Helvacıoğlu; “Keşan’ı kirli zihniyete teslim etmeyeceğiz” dedi. Keşan Belediye Meclisinin katılmadığı ihalede MUÇEV ihaleyi aynı muhammen bedelle sözleşme imzalayarak bölgede bulunan ecri misil işgalcilerinin tahliyesine başlanmıştı.  

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, sahillerin kiralanması konusunda millet ittifakının belediye meclis üyelerini suçladı. Helvacıoğlu, “sahillerin kiralanması konusunda da Erikli’ ye suyun gelmemesinde de sorumlusu sizsiniz. Mecliste ele geçirdiğiniz çoğunluk ile Keşan’ın geleceğini kısıtlamaya hakkınız yok” dedi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Helvacıoğlu, kendisini eleştiren Keşan CHP İlçe yöneticilerini sert bir dille eleştirdi.

Başkan Helvacıoğlu, sahillerin kiralanması ve Erikli’ye su getirilememesi konusunda millet ittifakının belediye meclis üyelerini suçladı.  Helvacıoğlu, “Net bir biçimde tekrarlıyorum, defalarca kanıtlarıyla ortaya koyduğumuz halde, aynı tutarsızlığı ve yalanları MUÇEV, yani sahillerin kiralanması konusunda da devam ettiriyorlar. MUÇEV konusunda ve Erikli’ ye suyun gelmemesinde sorumlusu sizsiniz? Mecliste ele geçirdiğiniz çoğunluk ile Keşan’ın geleceğini kısıtlamaya hakkınız yok. “Çoğunluk biziz” diyerek yaptığınız zorbalığın hesabını vatandaşımız sizden sorar. Keşan’ın çıkarlarına siyaseti alet etmeyiz. İşte Keşan Kent Konseyi Başkanını görüyorsunuz; Kent Konseyi Başkanı keşke siyasi hareket etmeyip belediyesinin yanında olsaydı ve 3500 tane imzayı keşke Keşan Belediyesi sahilleri almak istediğinde de toplasaydı. Ama biz Keşan’ı bu kirli zihniyete teslim etmeyeceğiz. İktidardayken bu kadar gezip teftiş etseydiniz ve belediye çalışmalarıyla bu kadar ilgilenseydiniz bugün muhalefet olmazdınız. Bakın halkımızın verdiği mesajı da doğru anlamamışsınız; vatandaşımız kısır siyaset ve çekişme istemiyor. Yalanla bu işler olmaz… Çünkü vatandaşımız yalan söylemler ve mıy mıy siyaseti değil, çalışma bekliyorlar. Yaptığınız canlı yayınların altında bile vatandaşın tepkisi var. Vatandaşımız artık size inanmıyor.” dedi.

Keşen belediye Başkanlığı 23.05.2019 tarihinde Çevre ve şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne kiralama taleplerini iletti. Kiralama talebi üzerine ihale işlemlerinin başlamasının ardından Keşen Belediye Meclisi ihaleye katılımı uygun bulmadığı için katılım sağlamamıştı. Söz konusu alanlarda bulunan ecri misil işgalcilerinin tahliyesi ve alanların kiraya verilmesi için aynı muhammen bedelle MUÇEV’le sözleşme imzalanmıştı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …