Cuma , Nisan 19 2024

Mahruki; “Hayatın Provası Yok!”

Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Likya etkinlikleri kapsamında dağcı-yazar Nasuh Mahruki, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Fethiye halkı ile buluştu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yla program öncesi sık sık sohbet eden Mahruki, ardından kültür merkezindeki söyleşiye geçti. Kendi hayatından kesitler sunan Mahruki, salonu dolduran sevenleriyle sinevizyon gösterisi eşliğinde söyleşi yaptı.

“HAYATINIZ EN BÜYÜK MACERANIZ OLSUN!”

Dağcı-Yazar Nasuh Mahruki, “Hayat hepimiz için bilinmeyen büyük bir maceradır, maceranın ötesindedir, hayat içinizdeki en iyi beni keşfetme, inşa etme, en iyi ben olma yolculuğudur. Herkes için tektir, benzersizdir, paha biçilemezdir, ikamesi, telafisi yoktur, her birimizin yalnızca bir kez yaşayabileceği eşsiz bir deneyimdir. Hayatı dolu dolu, aşkla, tutkuyla, coşkuyla, bütün gücümüzle, her şeyimizle yaşamalı. En zorlu doruğuna tırmanır, en dibini bulur, en yükseklerinde uçar, en uzaklarına gider, sınırlarında yaşar ufukları aşar, bilinmeyene ulaşır, her gün daha çok keşfeder, her gün daha çok öğrenir, her gün daha çok aşık olur, içine dalıp kaybolur, kaybolup tekrar kendini bulur gibi, yaşamı kucaklayıp özsuyunu emer, içine doldurur gibi yaşamalı ki hayatımız en büyük maceramız olsun” dedi.

Mahruki konuşmasında birçok hayat hikayesinden de örnekler vererek; “Hayatın provası, telafisi, bütünlemesi yoktur. Bir kez girer bir kez yaşar, bir kez çıkarsınız, o kadar. Herkes bir kez doğar, bir kez bebek, bir kez çocuk olur, bir kez genç, bir kez yetişkin olur, bir kez olgun, bir kez ihtiyar olur ve bir kez ölür hayat yalnızca bir kerelik deneyimdir. En uzağına, en yükseğine, en derinine, en sonuna kadar yaşayın ki hayatınız en büyük maceranız olsun. Çünkü ikinci bir fırsatınız asla olmayacak ve bir daha asla şimdiki yaşınızda olamayacaksınız… Varoluşu, yaşamı, doğayı, insanı ve kendimizi daha derinlemesine kavramak için, gezegenimizin dört bir yanına yolculuklara çıkmak, yere, göğe, yer altına ve su üstüne, denizlere ve derinlere, dağlara ve ormanlara, her yerde ve her yönde hareket etmek macera arayışının ötesindedir. Muhteşem Kozmos’u çeşitli yöntemlerle ve çeşitli açılardan deneyimlemek, deneyimlerken öğrenmektir” diye konuştu.

“HAYATINIZIN EN BÜYÜK MACERANIZ OLMASI DİLEĞİYLE…”

Mahruki konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Yaşadığımız her deneyimden yeni şeyler öğrenmek, geleceğe dönük dersler, sonuçlar çıkarmak, çevreyle birlikte değişmek, dönüşmek ve sürekli gelişmek odaklı bir öğrenme ve farkındalık yolculuğu olmalıdır yaşam. Bu kavrayışa ulaşılırsa, eylem, maceranın içgüdüsel sınırlarını aşar ve kişiyi dönüştüren ve geliştiren muhteşem bir farkındalık yolculuğuna dönüşür. Macera, macera olmaktan çıkar ve kişinin kendi kişisel gelişim ve olgunlaşma yolculuğunun farklı, renkli tutkulu, coşkulu adımlarına ve muhteşem anılara dönüşür. Gururlu bir hayat yaşamın ve muhteşem anılar biriktirmenin en güzel tarafı ise, uzun yıllar sonra, yaşınızın ve vücudunuzun artık bu tür aktivitelere fırsat vermediği çağlarda, anılarınızı geri çağırdığınızda aynı gururu, aynı heyecanı ve aynı mutluluğu tekrar yaşayabilmektir… Hayatınızın en büyük maceranız olması dileğiyle”

MAHRUKİ; “BU YAŞAMDA İLERİ GİDERLER GERİ KALANLARA EL VERMELİDİR”

“Hedeflerimin peşinden giderken her seferinde kendime; sen daha iyisini de yapabilirsin, daha fazlasını da kaldırabilirsin. Her ne olursa olsun, başına her ne gelirse gelsin; hayata karşı dik dur ki, hayat da bana saygı duysun’ dedim… Mış gibi değil gerçekten yaşayın, yaşamın içine cesaretle dalın, seçeneklerinizi ve sınırlarınızı, zorlayın, onları aşın, yaşamın anlamı kendini bulmakta değildi. Sürekli öğrenmek kendini geliştirmekte ve her anında zevk alarak, olmak istediğin insanı adım adım inşaya gayret etmektir. Başarılı insan hayatın her alanında kendi değerini ortaya çıkarmayı başarmış insandır. Yaşamımız çok soyutlu, üretkenliğimiz çok çeşitli olsun. İrili-ufaklı kişisel zaferler kazanın. Kendi başarı yolculuğumuzun tek örneği olun. Buradan geçtiğimizi daha çok insan bilsin. Yaşam gerçek değerine ancak paylaşırsa ulaşır. Paylaşmak sürecinin tamamı ayırıcısıdır. Öğrendiklerimiz, keşfettiklerimizi, güzellikleri herkesle paylaşım. Paylaşmak hayatı çoğaltır, zenginleştirir, evrimi hızlandırır…

Yardıma ihtiyacı olana yardım edin. Yaşamda asıl başarı; dünyanın sizin için yaptığından daha fazlasını dünya için yapabilmektir. Bu yaşamda ileri giderler geri kalanlara el vermelidir. Bütünün iyiliği her zaman en iyisidir…”

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından üzerinde Atatürk silüeti bulunan saat Mahruki’ye hediye edildi.

 

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …