Cuma , Nisan 19 2024

KOBİ ESNAF KREDİSİ DEVAM EDİYOR

BAŞLIK 1: KOBİ NEFES KREDİSİ DEVAM EDİYOR

BAŞLIK 2: FTSO ÜYELERİNE UYGUN FAİZ VE VADE İMKÂNI

 

2016 yılının Aralık ayında başlayan KOBİ Nefes Kredisi devam ediyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 1 milyon lira ile finanse edilen KOBİ Nefes projesinde FTSO üyeleri toplamda 14 milyon Türk Lirasına olan kredi likiditesinden 100 bin TL’ye kadar, yıllık 9,90; aylık da 0,83 oranında faizle 1 yıl vadeli kredi kullanabilecek.

 

Türkiye Odalar ve B
orsalar Birliği tarafından hazırlanan ve TOBB-Denizbank-Ziraat Bankası-Kredi Garanti Fonu arasında yapılan protokolle uygulanmaya başlanan KOBİ Nefes Projesi devam ediyor. FTSO üyeleri 14 milyon Türk Lirası tutarındaki toplam kredi imkânından 100 bin liraya kadar, yıllık 9,90; aylık da 0,83 oranında faizle 1 yıl vadeli kredi kullanabilecek.

 

Krediye başvuracak olan FTSO üyelerinin Odadan ‘KOBİ Nefes Kredisinde Kullanılmak Üzere’ Oda Faaliyet Belgesi alarak anlaşmalı bankalara başvuru yapması yeterli.

 

KOBİ Nefes Kredisinin başladığı 12 Aralık 2017 tarihinden bu yana 91 FTSO üyesi toplam 8.715.000TL tutarında kredi kullandı. 14 milyon Türk Lirasındaki kredi imkanında limit bitene kadar da başvurular devam edecek.

 

KOBİ Nefes Kredisi Projesi nedir?

KOBİ Nefes Projesi; Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonunun işbirliği ile yürütülen bir çalışmadır. Amaç KOBİlerin uygun faizle kredi kullanmasını sağlayarak nakit ihtiyacını gidermektir.

Bu proje ile FTSO üyeleri yıllık yüzde 9,90; aylık 0,83 oranında faizle 1 yıl vadeli kredi kullanabilecektir.

Projenin teminatını, Fethiye ve Seydikemer’de FTSO tarafından ayrılan kaynak oluşturmaktadır. Bu proje için FTSO, 1 milyon TL. kaynak ayırmıştır. Ayrılan bu kaynak ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin tamamı toplam 14,2 milyon TL krediyi bu faiz oranı ile kullanabilecektir.

 

Amaç KOBİlerin nakit ihtiyacını gidermek

İşletmelerin nakit sıkıntısı çektiğini vurgulayan Arıcan, “Bildiğiniz gibi 2016 yılı ülke ekonomisinde tüm sektörler için zor bir yıl oldu. Tüm işletmeler nakit sorunu yaşıyor. Ekonomimizde KOBİ’lerin yeri ve katkısı göz ardı edilemeyecek büyüklüğe sahip. Odamıza kayıtlı olan üyelerimizin büyük çoğunluğu KOBİ diye ifade ettiğimiz küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluşuyor. Yani ekonomide yaşanan dar boğazı aşmaya çalışırken en çok yıpranan da KOBİ’ler oluyor. KOBİ’lerin ülkemiz için önemini biliyoruz ve Oda/Borsa camiası olarak bu dar boğazı aşmalarında KOBİ’lere yardımcı olmak için kolları sıvadık ve KOBİ Nefes Projesini geliştirdik.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …