Cuma , Nisan 19 2024

Honda İle Protokol İmzaladı

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası esnafları tarafından mesleki eğitim merkezine ek olarak yaptırılan motor bölümü atölyesinin tüm ekipman desteği Honda Türkiye A.Ş. tarafından karşılanacak. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim merkezinde uygulamalı eğitim alacak gençler, Honda’nın Türkiye’deki fabrikalarında görev alabilecek.

Fethiye’de Esnaf ve Sanatkarlar Odasının mesleki eğitim merkezi bünyesinde esnaflarla birlikte gerçekleştirdiği 240 metrekare kapalı alana sahip ek motor atölyesinin tüm donanımı Honda Türkiye A.Ş. tarafından sağlanacak. Atölyede eğitim alacak gençlerden pek çoğunun Honda’da istihdam edilebileceği de ifade edildi. İlgili protokol, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile Fethiye’ye gelen Mesleki Eğitim Merkezi girişinde çiçeklerle karşılanan Honda Türkiye A.Ş. Başkanı Japon TakuyaTsumura arasında imzalandı. Türkiye’nin en çok Honda motor satan Fethiye Bayii Nuri Kıvrak’ınöncülük ettiği protokolde Okul Müdürü Timur Ergün ile okulun öğretmenleri de hazır bulundu.

Yeni yaptırılan Motor atölyesi de gezilirken, bu atölyede motor derslerinin uygulamalı olarak gösterileceği ayrıca gençlere sürüş eğitimleri de verilmesinin planlandığı ifade edildi.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim merkezi Müdürü Timur Ergün, ”Esnaf odamızın yaptırıp okulumuza bağışladığı Honda motor atölyemiz için buradayız. Atölyemizin tüm donanımı Japon firma tarafından gerçekleştirilecektir. Protokol imzası için Fethiye’ye kadar gelen Takuya Tsumura’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya da ”Fethiye Kaymakamımız da aramızda olmak istiyordu ancak eğitim amacıyla şehir dışında olduğu için iyi dileklerini iletti. Motor atölyemizin kaliteli eğitimler sağlayacağına inancımız büyüktür. İyilikler getirmesini diliyorum” dedi.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir de ”Takuya Tsumura’nın 750 kilometreden Fethiye’ye teşrif edip geldiği için teşekkür ediyorum. Bizler bu eğitim merkezimizi çok önemsiyoruz. Burada verilecek teknoloji eğitimi iş donanımının en iyi şekilde gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Amacımız çok iyi iş gücü ve esnaf yetiştirmek arzusundayız” ifadelerini kullandı.

Honda Türkiye A.Ş. Başkanı Japon Takuya Tsumura da ”Bu güzel yatırımı gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Şu anda yaptığınız yatırım ileriyi gören bir yatırım. Önemli olan pazar yeri açmak değil, eğitilmiş insan gücü sağlamaktır. İleride güvenli sürüş eğitimleri de dahil çok çeşitli konularda burayı kullanabiliriz. Hem okula hem de atölyeye desteklerimiz her zaman devam edecek. Okulla ilgili bu yatırımlar her zaman katma değer sağlayacaktır. Honda olarak değerlendirdiğimizde Türkiye’nin en iyi bayilerimizden Nuri Kıvrak’ın bu operasyonun içinde olması bizi memnun etti” dedi.

Honda Kıvrak Motor sahibi Nuri Kıvrak da ”Geleceğe eğitilmiş insanların yetişmesi önemli. Amacımız iyi eğitimin yanında atölye ile birlikte sürüş tekniklerini de en iyi şekilde vermek. Honda Türkiye olarak felsefesini ilk açıklayan firmadır. Honda gittiği ülkelerin gelenek ve göreneklerine saygı gösterir. Honda yönetimine Fethiye’de verdiği bu destek için teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol imza töreninin ardından Honda Türkiye A.Ş. Başkanı Japon TakuyaTsumura’yaçeşitli hediyeler sunuldu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …