Cuma , Nisan 19 2024

Hiç Geçmediği Köprüden ‘Kaçak Geçiş’ Cezası Yedi

 

Fethiye’de bir vatandaş, hiç gitmediği İstanbul’da Yavuz Sultan Selim köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’ndan 10 kez motosikletle geçiş yaptığı gerekçesiyle icralık oldu.

Karagedik Mahallesi’nde çiftçilik yapan Yılmaz Duran, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’ndan 2 Mart 2017 ve 25 Haziran 2017 tarihleri arasında kaçak geçiş yaptığı gerekçesi ile ceza yedi. Durumdan haberi olmayan Duran’ın bütün mal varlığına haciz kondu. Yaklaşık 20 gün önce bütün mal varlığına haciz kondu diye telefonuna mesajlar geldiğini ancak bu mesajları dolandırıcı sandığı için dikkate almayan Duran, 10 gün önce evine İstanbul  İcra Dairesi’nden 371 liralık ödeme emriyle şaşkına döndü. Hiç gitmeden ceza yiyip icralık olduğu belge karşısında şok olan ve İstanbul’a daha önce bir kez otobüsle gittiğini belirten Duran, yetkililerden yardım istedi.

Şehir içinde dolaşmak için ve ufak tefek ihtiyaçlarını gidermek için motosikletini kullandığını anlatan Duran, “20 gün önce bana ‘bütün mal varlığına icra kondu. Derhal bu parayı ödeyin’ diye mesaj geldi. Ben telefon dolandırıcıları sandığım için dikkate almadım ve mesajı sildim. 2 gün sonra tekrar mesaj geldi mesajı tekrar sildim ama psikolojimde bozulmaya başladı. Telefona gelen mesajı açtığım sürece bütün mal varlığına; motoruna, toprağına, evine haciz konuldu diye defalarca mesaj geliyor. Ama 25 Aralık 2017 tarihinde bu evrak geldi, 26 Aralık 2017’de bana tebliğ oldu. O an tamamen yıkıldım. Çünkü yarı otomatik bir motosiklet. Bu İstanbul Boğaz Köprüsünden geçerken 2 Mart 2017 tarihinde başlıyor 25 Haziran 2017’de sona eriyor.  10 sefer geçiyor ama farklı farklı fiyatlarla geçiyor. 21 TL’ye de geçiyor 56 TL’ye de geçiyor. İstanbul İcra Dairesindeki avukat bu plakalı araç neden farklı fiyatlarla geçiyor diye hiç dikkate almadı mı? Bu plakadan benim adresimi bulduğunu göre polisleri arayıp bu plakalı aracın tır mı araba mı? Diye sorsaydı da bu davayı ondan sonra açsaydı” diye konuştu.

Motoruyla İstanbul’a hiç gitmediğini, bir sefer tur arabasıyla İstanbul’a gittiğini ve otobüsle İstanbul Boğaz Köprüsünden geçtiğini ifade eden Duran; “Buna rağmen İstanbul Boğaz Köprüsünden geçtin diye bütün mal varlığıma haciz konuldu. Daha önce televizyonlarda buna benzer olayları gördük. Köprülerden geçiş hakkını izleyen veya müteahhit arkadaşlar  neden yanlış plakalara haciz koyuyorlar? Gelişmiş bir Türkiye olmuşuz diye düşünüyoruz. 10 yıldır teknolojinin ne kadar ilerlediğini herkes görüyor. Eğer Boğaz Köprüsündeki gişelerden farklı fiyatlarla geçen aracın ne olduğunu bilemiyorsa, ona diyebileceğim bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Avukat tutarak kendisine gelen icra kararına itiraz ettiğini anlatan Duran: “İstanbul 11’inci İcra Dairesine itiraz dilekçemi gönderdim. Bir sureti de elimde. Ama bu arkadaş üzerimdeki hacizi kaldırmadığı sürece maddi manevi tazminat davası açacağım. Çünkü bu beni psikolojik olarak çok yıprattı. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve milletvekillerimiz bunlarla ilgilensin. Bizim gibi gariban köylü vatandaşa sürekli haciz gelmesin. Bir daha böyle bir olayın olmasını istemiyoruz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …