Cumartesi , Nisan 20 2024

Genel Sekreteri Sözleşme Mi Yaktı?

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında Genel Sekreter  Füsun Şahin devri son buldu.Ne kadar maaş alıyordu.Oda da kaç personele verilen maaşa denk geliyordu?.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında bir skandal daha ortaya çıktı. Eski Ticaret Odası Başkanı Akif Arıcan seçime giderken Genel Sekreter ile 7 yıllık protokol yaptığı ortaya çıktı. Ertelenmiş bir seçim varken sözleşmenin bir maddesinin çok dikkat çekici olduğu öğrenildi. Taraflardan biri birinin iş akdini fes etmek isterse yüklü miktarda tazminat ödemeye mahkum ediyor olduğu söyleniyordu. Ama buna rağmen ellerine ayaklarına dolaşacak bir maddeyi eklemeyi unutmuşlardı. İşte Genel Sekreterin ilişiğinin kesilmesiyle son bulan madde neydi detay haberimizin devamında okuyacaksınız.  Füsun Şahin, Fethiye Ticaret ve Sanayi  Odasından ve Babadağı Güç Birliğinden toplamda yaklaşık olarak  20 bin Türk lirası maaş aldığı vurgulanıyor.

Popülerlik Son Buldu!

Yetkililerden edinilen bilgilere göre Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin 31 Mayıs 2018 Perşembe günü son mesai günü olduğu öğrenildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaklaşık olarak son  5 yıldır çok popüler  hale gelmişti. Genel sekreterin kendisi değil,yaptığı işler değil,  genel sekreterin maaşı ile gündeme  geliyordu. İşte  bu sonuç ile seçime giden eski başkan Akif Arıcan geçmişten  ders almamışçasına 31.12.2017 günü genel sekreterle 7 yıllık yeni bir sözleşmeye imza atığı ortaya çıktı.4 ay sonra yapılacak seçimde kaybedersem bu yapılan sözleşme ile genel sekreterin işten çıkarılması mümkün olmayacaktı. Tabi gelen yeni ekip bu yapılan sözleşmeden habersiz daha önce yapılan sözleşmeleri baz alarak üyelerine verdiği iyileştirme sözleri vardı.

“Sözleşmeye Ayrıca 25 bin dolar Tazminat Vardı”

Bu konu üzerinde işlem yapmak üzere dosyaların açılmasıyla ellerini kollarını bağlayan yeni sözleşmede konulan bir madde vardı ki akıllara zarar verir durumda olduğu öğrenildi. Taraflardan biri diğer tarafın iş akdini sonlandırması durumunda 25 bin dolar  ödemesini ön görüyordu. İşte durum böyle odanın ellerini kolunu bağlar şekildeyken ama atladıkları ve sözleşmede yazmadıkları madde bu kez genel sekreterin aleyhinde olduğu tespit edildiği ve iş akdinin sonlandırıldığı öğrenildi.

Neden 7 Yıllık Yapıldı”!

Yeni seçilmiş ekip ve yönetim Kurulu üyeleri masaya yatırdığı olayı kendi aralarında kararı aldıkları ve 1 gün sonra genel sekreter Füsun Şahin’e  bu gün itibariyle iş akdinin  sonlandırıldığını belirtmesiyle 31 Mayıs Günü son iş günü olduğu belirtildi. Akif Arıcan ve Genel Sekreter arasında yapılan sözleşme 31.12.2017 günü imzalanmıştı. 31.12.2024 yılına kadar geçerliydi. Yani tam 7 yıl daha garantiye almışlardı

“İki Taraftan da Maaş Almaya Devam Ediyordu”

Tabi bu arada  Genel Sekreter Füsun Şahin,  Babadağı Güç Birliğinden ve Ticaret Odasından maaş almaya devam ediyordu. Her iki taraftan da sigortalı gözüküyordu. Yani oda ve güç birliği tam olarak abluka altına alınmış durumda olduğu öğrenildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından kaç para alıyordu?. Net olarak aldığı yaklaşık olarak, 9 bin Türk Lirası olduğu brüt olarakta  12.500 Türk lirası olduğunu biliyoruz. Babadağı  Güç Birliğinden de yaklaşık net 6 bin Türk Lirası, bürüt olarakta 8 bin Türk Lirası olduğu yönünde.  Toplamda yaklaşık olarak Fethiye Ticaret ve Sanayi  Odasından  ve Babadağı Güç Birliğinden 20 bin Türk Lirası maaş aldığı söyleniyor. İşte bu konuda doğrulanmış oldu.

“Para Hırsımı  İşinden Etti”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında resmi olarak görevli iken başka bir yerde çalışma yapması ve hangi saatlerde diğer işletme çalışma yapabilir. 8 Saat mesai saatleri göz önüne alında sözleşme yaptığın asıl işyeri Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterlik ise, Babadağı Güç Birliğinde hangi saatlerde çalışarak diğer maaşını hak etmesi gerekmez miydi?. İpleri koparan bu iki yerde çalışma ve sigortalı olarak görünmesi olduğu öğrenildi. İşte yangından mal kaçırırcasına yapılan sözleşmeye bu ikinci işte çalışabilir maddesi eklenmediği için asıl işinden ve ikinci işinden de olduğu öğrenildi. Şimdi gelişmeler nasıl olacak ilerleyen günler gösterecek.

“Yeni Genel Sekreter Kim Olacak”.

Bu haberden sonra çok popüler olan genel sekreterliğe kim getirilecek.Maaşı ne olacak?. Diden genel sekreter kadar popüler olmayı başarabilecek mi? Bayan mı,erkek mi olacak?. Yoksa gelen gideni aratacak mı? Oda içerisinden biri mi olacak?, yoksa dışarıdan biri ile mi anlaşma yapılacak. Yeni Başkan Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu üyeleri bunun kararını en kısa sürede kararını alacaklarına inanıyoruz. Söz hakkı ismi geçenler için açıktır,ama usul ve adaplara uygun olarak beyanat verildiği taktirde.Bu gazetede sadece gerçekler üzerinden açıklamaya yapmaya hakkınız var. Kamuoyuna duyurul. Gazetenin kimse ile husumeti yoktur olamaz. Aracılık görevini yapmaktan başka bir gayesi de yoktur…

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …