Cumartesi , Nisan 20 2024

FTSO’nun Eğitim Seminerleri Sürüyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, üyelerinin kurumsal ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği ücretsiz eğitimler devam ediyor. Son olarak İzgören Akademi Eğitmeni Veysel Berikan’ın verdiği ‘Mimikler Ne Söyler’ seminerinin ardından eğitim serisi 11 Ekim 2018 Perşembe günü Ece Üvey’in İnsan Tanıma Sanatı Semineri ile sürecek. İş dünyası ve kamuoyunun ihtiyaçları doğrultusunda eğitim hizmeti veren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği seminerler yoğun ilgi görüyor.

FTSO hizmet binası Likya Salonu’nda 28 Eylül 2018 Cuma günü İzgören Akademi Eğitmeni Veysel Berikan tarafından verilen ‘Mimikler Ne Söyler’ seminerinde, iş hayatında, yüz ifadelerini doğru anlama ve karşısındakine doğru mesajı vermek için yüz ifadelerini doğru kullanma yöntemleri örnekler ve uygulamalı olarak anlatıldı. FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tufan ile Oda üyeleri personelinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim seminerinde iletişim halinde olunan kişilerin duygularını yorumlamanın, hal ve tavırlarını doğru okumanın ve bu bakış açısıyla empati kurmanın iş ve aile hayatına olumu etkileri vurgulandı. Veysel Berikan, kişilerin sosyal ortamlarda ve özellikle iş yaşamında duygu ve düşüncelerinin yanı sıra gerçekte ne söylemek istediklerini mimikler aracılığıyla yakalanabileceği bilgisini verdi.  İnteraktif bir söyleşi ile katılımcıların da iştirak ettiği seminerde hislerin anlık dışa vurumu olarak tanımlanabilen ‘mikro ifadeler’in önemi ayrıntılı olarak katılımcılara aktarılarak mimik ifadelerinin sözlerden daha güçlü olduğu aktarıldı.

SIRADA İNSAN TANIMA SANATI SEMİNERİ VAR

FTSO, yaz sezonu nedeniyle ara verilen eğitim çalışmalarına sezonun sona ermesiyle yeniden hız verdi. Dış ticaret, kurumsallaşma, satış ve pazarlama, müşteri memnuniyeti sağlama gibi kurumsal gelişim eğitimlerinin yanı sıra etkili iletişimden öfke kontrolüne kadar pek çok konuda üyelerinin ihtiyaç duyduğu kişisel gelişim eğitimleri düzenleyen FTSO’nun eğitim seminerleri, 11 Ekim 2018 Perşembe günü İzgören Akademi Eğitmeni Ece Üvey’in “İnsan Tanıma Sanatı” semineriyle devam edecek. FTSO hizmet binası Likya Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak olan ve iki saat sürmesi planlanan seminerde farklı kişilik türleri ile iyi iletişim kurulması yöntemleri hakkında bilgi verilerek insana ve algılarla konumladığımız beynimize daha yakından bakmanın yöntemleri anlatılacak.

FTSO’nun 24 Ekim Çarşamba günü Likya Salonu’nda İzgören Akademi’den Gaye Önsel tarafından verilecek “İnsan Kaynaklarında Yeni Trendler” seminerinde ise güncel insan kaynakları uygulamaları hakkında bilgilendirme yapılacak.

TURİZMDE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ NASIL ARTAR?

Fethiye Ticaret Odası, turizm sektörüne yönelik Ekim Kasım ve Aralık aylarında işletmelerin misafir memnuniyetinin artırılmasına yönelik davranış ve yöntemlere dair bilgi seviyesini artırmak amacıyla seminer dizisi gerçekleştirecek. Lonca Eğitim Enstitüsü’nden Nebi Acar, FTSO’nun “Turizm Sektöründe Misafir Memnuniyeti” konulu seminerler kapsamında Göcek, Çalış ve Ölüdeniz’deki işletmelere eğitim verecek.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın eğitim programlarıyla ilgili bilgi almak ve seminerlere katılmak isteyenler, FTSO Eğitim Birimi ile irtibata geçerek kayıt yaptırabiliyorlar.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …